iPon Hírek

A Google a világ legerősebb márkaneve

Dátum | 2008. 04. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Elgondolkodtató lehet, hogy a világ számos nagy márkaneve közül melyek azok, amelyek az első tízben benne vannak. A Millward Brown Optimer elkészített egy felmérést, amelynek keretein belül felmérték, hogy az egyes nagy márkanevek mögött mekkora érték áll, azaz mennyit ér egy-egy név. Az összesítésben szerepelnek olyan vállalatok is, amelyekről nem gondolnánk, hogy ennyire sokat érnek.

Az internetes keresőalkalmazásáról elhíresült Google vezeti a listát: a vállalaté a világ legértékesebb márkaneve, amely egészen pontosan 86,1 milliárd dollárt ér. Rögtön a második helyen található a GE (General Electric), amely közel 15 milliárddal ér kevesebbet, mint a világelső Google.


"A listán szereplő rendkívül erős márkanevek továbbra is jól szerepelnek, így egyre jobban kiszorítják a gyengébbeket a piacról, ezzel együtt egyre nagyobb piaci részesedésre tesznek szert." - mondta a Millward Brown Optimor vezérigazgatója, Joanna Sedon.

A világ második legerősebb márkaneve, azaz a GE 71,4 milliárd dolláros értékkel bír. A dobogó harmadik helyére a Microsoft futott be, amely 70,9 milliárd dolláros értékkel büszkélkedhet, a negyedik viszont a Coca-Cola, amelynek márkaneve 58,2 milliárd dollárt ér. A lista első öt helyezettje közé befért a Chine Mobile is, amely 57,2 milliárdos eredményével az ötödik helyen található. A lista további öt helyezettje sorrendben: IBM, Apple, McDonald's, Nokia és az utolsó helyen a Marlboro áll. Érdekesség, hogy az egyetlen európai márkanév a listán a  Nokia, míg az egyetlen keleti márkanév a China Mobile.

A Millward Brown Optimor felmérése szerint az első 100 legértékesebb márkanév listáján a technológiai szektor képviselői mondhatóak a legerősebbnek, ugyanis ezekből a vállalatokból összesen 28 darab található a top 100-as listán. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. n1x!t
2008.04.22. 14:10
igen ez fura..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2008.04.22. 15:03
Természetesen minden érték után milliárd áll. Thx erbon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!