iPon Hírek

A Google egyik alapítója az űrbe utazik

Dátum | 2008. 06. 12.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Google társalapítója, Sergey Brin egy meglehetősen rövid listára iratkozott fel - azon személyek mellé, akik 2011-ben a Nemzetközi Űrállomásra fognak utazni.

A legnépszerűbb keresőmotor ötletét kidolgozó egyik elme, Sergey Brin ezért az utazásért 5 millió dollárt fizetett ki a Space Adventures elnevezésű vállalatnak, ami garantál neki egy ülőhelyet a 2011-ben induló járatra. Az utazás az orosz Szojuz rakéta segítségével fog megtörténni, a célpont a Nemzetközi Űrállomás (International Space Station - ISS).

Ez lesz az első privát utazás az Űrállomásra, vagyis a legelső alkalom, amikor a kiutazást is teljes mértékben egy magáncég állja. Eddig 6 űrtúrista utazott a világegyetembe, célpontjuk mindannyiójuknak a Nemzetközi Űrállomás volt, azzal a különbséggel, hogy ők mind az űrkutatási program űrhajóival utaztak fel. Az űrtúristák jelenlegi listája itt tekinthető meg.

Az első jegyek 20 millió dollárba kerültek, amiért nem mindennapi látványban részesülhettek a jelentkezők (akkor indult el az űrturizmus amikor elkezdték a fejlesztési pénzeket csökkenteni és szükség volt a plusz bevételre). Talán Sergey Brin is összehasonlíthatja, hogy mennyire egyezik meg a Google Earth modellje a valósággal.

"Innen fentről is láthatóak a pénzhalmaim" :)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások