iPon Hírek

A Google ellenzi a Transformer Book Duet-et?

Dátum | 2014. 02. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Biztosan sokan emlékeznek még az ASUS Transformer sorozatának nemrégiben bemutatott különleges tagjára, a Transformer Book Duet-re, amelynek egyik legnagyobb különlegessége az, hogy egyetlen központi egységen futtatja a Windows 8.1-et és az Android 4.2.2-es kiadását, a két operációs rendszer között pedig zökkenőmentesen, egyszerűen lehet váltani. A koncepció igen érdekesnek tűnik, főleg, ha a jobb akkumulátoridőt biztosító, Bay Trail platform köré épülő termékek esetében is alkalmazható. A jelek szerint viszont a Google illetékeseinek nem igazán tetszik a 13,3 hüvelykes Transformer Book Duet különleges szolgáltatása, legalábbis a kínai Economic Daily News informátorai ezt állítják. Az eredeti kínai anyag fordítása kissé zavaros, de annyi azért kirajzolódik belőle, hogy a Google megakadályozhatja a különleges, Transformer sorozatú konvertibilis noteszgép piacra dobását. Hasonló konfigurációt egyébként már kínál az ASUS, méghozzá a Transformer Book Trio személyében, amely jelenleg is elérhető kereskedelmi forgalomban. Nagy különbség azonban, hogy a Duet-tel ellentétben a Trio két processzorral oldja meg az Android és a Windows operációs rendszer futtatását: előbbiről egy Atom SoC, utóbbiról pedig egy Haswell processzor gondoskodik. Az Atom SoC a táblaként is funkcionáló, lecsatolható kijelzőben lapul, a Haswell alapú rendszer pedig a billentyűzettel és érintőpaddal egyaránt felvértezett dokkolóban található.
Mivel a Google illetékesei a Trio-val kapcsolatban eddig nem fogalmaztak meg kritikát, így nem a hibrid megoldással lehet bajuk, hanem inkább azzal, hogy a Duet esetében az Android és a Windows operációs rendszer ugyanazokon a hardverkomponenseken fut – gyakorlatilag ugyanazt a processzort, rendszermemóriát és adattárat használják mindketten. Ezzel együtt az ASUS egyedi operációs rendszer váltó mechanizmusával is lehetnek problémái a Google illetékeseinek, sőt, a sztori szerint az ügyben a Lenovo is érintett. A felek egyelőre hivatalos formában nem reagáltak a pletykára – amint ez megtörténik, jelentkezünk a frissítéssel. A történethez azt még feltétlenül hozzá kell tenni, hogy felhasználói szemmel nézve mindenképpen vonzóak a Transformer Book Duet-hez hasonló megoldások. Azzal, hogy mindkét operációs rendszer ugyanazon a hardveren fut, kevesebb komponens alkalmazására van szükség, így ezek a hibrid megoldások olcsóbbak lehetnek, mint kétprocesszoros társaik. A két operációs rendszer jelenléte szintén indokolható, ugyanis a Windows alatt jobb a produktivitás, Android alatt pedig több az érintőkijelzőre optimalizált alkalmazás. Az már csak hab a tortán, hogy a két operációs rendszer között gyorsan, nagyjából 4 másodperc alatt lehet váltani – legalábbis a Transformer Book Duet esetében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. CyberPunk6...
2014.02.26. 12:24
Egy hír arról, hogy majd lehet, hogy lesz egy hír
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. rtagore
2014.02.26. 12:31
Micsoda katasztrófa! A Microsoft még nem reklamált, hogy közösködnie kell az androiddal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim Cyber...
2014.02.26. 12:49


Ahelyett hogy örülnének neki ezek a lámák, hogy megoldott az egyszerű átjárhatóság a mobil és asztali szegmens két vezető operációs rendszere között és ez egy fillérjükbe nem került, még reklamálnának is ... ki érti ezt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. m4ss.cor3 Asagr...
2014.02.26. 13:01
Két dudás egy csárdában, avagy a Googlebá nem osztozkodik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. lemonade17
2014.02.26. 13:15
szerintem a Google bekaphatja
Hajrá hibrid megoldás!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim m4ss....
2014.02.26. 13:25
De most tényleg, alapjaiban nem értem mi a problémájuk. Ez egy olyan Windows laptop, amin androidot is tudok futtatni, ezáltal többet használva az operációs rendszerüket. Nem látom hol kerül itt a Google hátrányba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Pandion
2014.02.26. 13:43
Érthetetlen. Ha jól értem ha két külön processzort + memóriát tennének a gépbe akkor semmi gondja nem lenne a google-nek? Tök nyilvánvaló, hogy erre semmi szükség ha egy is megoldja mindkét rendszer futtatását. Inkább az lehet a bajuk a fiúknak, hogy nem ők találták ki! Ebből is majd az lesz, hogy keresztbe perlik egymást mindenféle szabadalmak megsértése miatt, ahelyett, hogy támogatnák az innovációt és esetleg a konkurens márkák is kihoznák a saját verziójukat! Dehogy most pont a google kekeckedik, ez durva. Őket eddig pont haladó szellemiségű, modern vállalatnak képzeltem és nem szarrágó, másnak csakazértis keresztbe tevő cégnek, mint amilyenből jópár van már... csalódott...
Viszont eldöntöttem, ha piacra dobják, tuti veszek egyet akármennyibe is kerül
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. m4ss.cor3 Pandi...
2014.02.26. 14:51
@Asagrim

Pedig szerintem nem annyira összetett és mély a válasz.
Melyik hangzik jobban(Googlebá szemszögéből):
- Itt ez a vas, amin Windows fut, mellette Androiddal
vagy
-Itt ez a vas, amin Android fut.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. CyberPunk6... m4ss....
2014.02.26. 15:11
Olvasd el újra a cikket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. rendesadam
2014.02.26. 15:18
Szerintem várjunk még ezzel, nem biztos, hogy hír lesz belőle :]
Nokiáék éppen most kalapálják ki az összes Google szolgáltatást az Androidból valamelyik készülékcsaládon; ha abba nem köt bele a Google, akkor szerintem ebbe se fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. m4ss.cor3 Cyber...
2014.02.26. 15:33
Akkor a kedvedért leírom részletesebben hogy mire is gondolok.
A Trio esetében még van egy kis határvonal a két OS között ami különállóvá teszi őket részben. Mint a sziámi ikreknél, két test és két személy de egy csomag.
Na most ez a duetnél már nincs jelen, szal ez már olyan mint egy disszociatív személyiségzavar ahol egy testben két lélek. És szerintem itt erősen képbe kerül az alárendeltség kérdése, mert ugye az nem is téma hogy a win a produktívabb, szal a droidnak marad a csicska szerep. Persze nem mondom kétszer hogy a trionál is fortyogtak már, csak ott még nem volt támadható a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. bighlo
2014.02.26. 17:43
Azért ha más szemmel nézzük a google elég régóta dolgozik azon, hogy teljes értékű PRODUKTÍV mobil operációs rendszere legyen. Ezzel szemben most itt lesz egy eszköz ami bár nem tudom hogy oldja meg az azonnali váltást. De a saját szűk látóköröm szerint valamilyen virtual desktop-ok "kijelzőváltásával" ami ugye szinte csak akkor megoldható ha windowson virtualizálod az androidot. Ezzel nem kevéssé csökkentve a teljesítményét. Na ez a helyzet már komoly vita alap lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. otherl
2014.02.26. 17:44
Ja, várjuk meg, hogy miről is lesz szó. Eleve magát az androidot nem tagadhatja meg, legfeljebb a saját szolgáltatásait (ezért más a MS-Nokia esete), de azt meg nyilván alá kell támasztania. Meglátjuk. Vagy nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bighlo
2014.02.26. 17:50
Csak az AOSP nyílt maga az "android" az google. Tehát ha google úgy akarja akkor nem írhatja a dobozra se, hogy android és windows egy gépen. max AOSP és win Viszont nyílt forráskóddal max betársulhatnak nokiáékhoz az új appstore-ba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Smooth44
2014.02.27. 08:40
Én még talán el is tudnám viselni a kettőt egymás mellett. De ha már választanom kéne, egészen biztosan nem a droidot választanám. D*gja fel magának ez az arrogáns kis "keresőóriás". -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Pandion bighl...
2014.02.27. 09:29
"Az ASUS elmondása szerint az Android operációs rendszer a Haswell processzoron fut, méghozzá virtualizáció alkalmazása nélkül, hála a vállalat szabadalmaztatott megoldásának." innen idéztem: http://www.ipon.hu/hir/android___windows_8.1_=_transforme%E2%80%8Br_book_duet_td300/28277
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!