iPon Hírek

A Google és a Samsung beindul

Dátum | 2007. 01. 09.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | IT VILÁG

A Yahoo és a Google is új mobil technológiákat jelentett be a CES-en, úgy tűnik egy újabb frontot nyitott a két cég. A Yahoo gyors sajtónyilatkozat-villámháborút indított, a Samsung pedig gyorsan két bőrt is lehúzott egy új termékéről.

Természetesen a vegasi Consumer Electronics Show-nak (Fogyasztói Elektronikai Kiállítás), az év legnagyobb technológiai bemutatójának, köze van nagy cégek kardcsörgetéséhez. A Samsung, azon kívül, hogy elkezdi használni a Yahoo legújabb Go Mobile 2.0-ját, globális együttműködést folytat a Google-lal, a Google Maps-szel és a Gmail-lel is, így mindkét multi új fejlesztéseit felhasználja saját termékeihez.


„Nagyon sokat várunk az új Samsung mobilok bevezetésétől, amelyekről egy kattintással lehet elérni a Google szolgáltatásait." – mondta Kitae Lee, a Samsung Telekommunikációs Hálózati Üzletág elnöke. – „A Google-lal való együttműködésünk példája a fix internetes korszakból a mobil internetes korszakba való átmenet iránti elkötelezettségünknek.”

Az internet-vállalatok számár a következő akadályt a mobil tartalom és a mobil webes elérhetőség jelenti. Ahogyan a vezeték nélküli hálózatok minősége javul, új szoftvereket és hardvereket fejlesztenek ki, úgy fokozatosan a világ legszegényebb lakossága is mobilról, nem pedig PC-ről fog rákapcsolódni az Internetre.


Lee szerint a mobil weben – ellentétben a fix internettel – nincsenek domináns szereplők. Bár a Google uralja a keresést, az internet-óriások képesek lesznek kiszorítani innen az elkövetkezendő években.

Ha a Yahoo fent említett akciója jelzésértékű, akkor ebben a Sunnyvale-i vállalat lehet az első. Ám ha hihetünk a történelmi tapasztalatoknak, a Yahoo keményen meglovagolja a piacot, míg a Google hajlamos rá, hogy hátulról férkőzzön be.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.09. 11:30
A Yahoo és a Google is új mobil technológiákat jelentett be a CES-en, úgy tűnik egy újabb frontot nyitott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!