iPon Hírek

A Google felvásárolta a BumpTopot

Dátum | 2010. 05. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Google nemrégiben egy új szerzeménnyel és ennek köszönhetően új technológiákkal is bővítette repertoárját: az óriásvállalat felvásárolta a BumpTopot, ami közel három éve kínál a piacon 3D-s asztali környezetet a Windowsos és Maces felhasználók számára.

 


A felvásárlással mostantól megszűnik a BumpTop szoftvereinek forgalmazása is, így sem a Windowsos, sem pedig a Maces 3D Desktop alkalmazásokat nem lehet majd megvásárolni, sőt, az eddig elkészített termékekhez megszűnik a terméktámogatás is, legalábbis további frissítéseket nem biztosít a cég a vásárlók számára, kivéve a BumpTop Pro felhasználókat. Hogy a későbbiekben a Google milyen lépéseket tervez egy ügyben, az egyelőre rejtély, ugyanis jelenleg csak a BumpTop által kiadott közlemény áll rendelkezésre. Üröm az örömben, hogy bárki kipróbálhatja a 3D-s asztali környezetet, ugyanis a hét végéig ingyenesen letölthető a népszerű BumpTop 3D Desktop szoftverének mind a Maces, mind pedig a Windowsos verziója, így aki elég gyors és elég szerencsés, még beszerezheti a szoftvereket, már ha a kissé leterhelt szerverek ezt lehetővé teszik. A BumpTop 3D Desktop szoftverét egyébként előszeretettel mellékelte videokártyáihoz a Sapphire és a HIS.

 


A Google tervei az új szerzeménnyel kapcsolatban egyelőre nem ismertek, de nem kell komolyabb jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük: a szoftver, illetve az általa alkalmazott technológiák szinte biztosan feltűnnek majd a Google által készített operációs rendszerekben, legyen szó Chrome OS-ről, vagy akár az Androidról. A gyártó az érintőkijelzővel ellátott konfigurációknál kiaknázhatja majd a BumpTop nemrégiben elkészített 3D MultiTouch támogatással is felvértezett asztali környezetét, amely a bemutató videó alapján igen csak ígéretesnek tűnik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. exterminat...
2010.05.03. 15:34
Ennél már csak az lenne jobb ha fizikát is kapna ez a megjelenítő pl.: pendrive-t letudnád dobni az asztalra és patogna vagy ilyesmi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. prohlep
2010.05.03. 15:52
90-es evekben latva nehany grafikus terbeli jatekot es az akkor windows-t, nekem olyan almom volt, hogy a grafikus interfesz olyan legyen, mint a kornyezetem a valosagban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. LavX
2010.05.03. 18:05
Nálam is hasonló program dolgozik, csak az nem ennyire okos (de legalább nem túl bonyolúlt). Real Desktop a neve. Amúgy miért szüntetik meg a forgalmazását? Káruk nem lenne belőle...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lAndrasl
2010.05.03. 18:15
Hát ez nem semmi! Nagyon felhasználóbarát a progi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. MassKilla
2010.05.03. 22:55
exterminator, csak szólok, van benne fizika, én kipróbáltam már a bumptopot, míg nem volt google-s, és ha megfogsz eg ikont és neki lököd egy kupac másik ikonnak, olyat látsz, mint a biliárdasztalon, illetve ha a falra nem sikerül felragasztani egy ikont, vagy egy képet, akkor eldől, mint egy élére állított könyv!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MassKilla
2010.05.03. 22:58
csak az a baj, hogy russzul van optimalizálva, elegendő erőforrással is akad
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Droid9
2010.05.04. 08:56
MassKilla, akkor "a hiba az ön készülékében van!", mert nálam tökéletesen, akadás nélkül müxik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. PumaK
2010.05.04. 22:53
Nagyon durva Nekem eléggé bejön
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. aka
2010.05.11. 04:44
MICSODA INNOVÁCIÓ, MICSODA HÁROMDÉ, KÁOSZ A DESZKTOPON!!444!!!44ű


a csili-vilin kívül használhatatlan szvsz
maradok a bevált compiznál és a kockapörgetésnél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!