iPon Hírek

A Google Glass nem halt meg, csak pihen egy kicsit

Dátum | 2015. 03. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Google még januárban jelentette be, hogy a Google Glass Explorer Program véget ér, így aki Google Glassra vágyik, igyekezhet a vásárlással. Akkoriban kiderült, hogy a Google Glass fejlesztésével kapcsolatos feladatok irányítását a korábbi iPod guru, a Nest Labs vezetője, Tony Faddel veszi át. A fura lépés igazi spekuláció-lavinát indított el: mindenki azt kezdte el találgatni, ez a lépés pontosan mit jelent a Google Glass jövője szempontjából, és sokan arra a következtetésre jutottak, hogy a Google egyszerűen a süllyesztőbe dobta az okosszemüveg-koncepciót. A legfrissebb hírek szerint viszont kár temetni a Google Glasst, ugyanis a termék nem halt meg, csak elvonult egy picit pihenni, legalábbis ezt állítja a Google ügyvezető elnöke, Eric Schmidt. Szerinte a sajtó hibásan vonta le azt a következtetést korábban, hogy a Google Glass Explorer program lezárásával a Google az egész projektet a süllyesztőbe dobta, ugyanis erről szó sincs. Szerinte a Goggle Glass is egy hosszabb távú projekt, csak úgy, mint az önvezető autó – a Google Glass haláláról beszélni olyan, mintha az önvezető autót csalódásként állítanánk be pusztán azért, mert jelenlegi állapotában nem használható kocsikázásra. Schmidt szerint az ehhez hasonló dolgokhoz időre van szükség.
Nem sokkal a Google Glass Explorer program leállítása előtt egyébként érdekes pletyka röppent fel, amely azt állította, hogy a következő generációs Google Glass Intel alapokra költözhet. Sőt, azt is megtekinthettük, milyen kivitelben érkezhet az új Google Glass, hála a szabadalmi leírás ábráinak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pdx06
2015.03.24. 17:46
Az utolsókat rúgja, azt jelenti ez a pihenés. Használhatatlan, ahol nincs wifi ott főleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun
2015.03.24. 18:01
Jó az elképzelés, de a véleményem már az elején is az volt, hogy ehhez még technológiailag fejlődni kell egy kicsit.
Ez alatt arra gondolok hogy kisebb csíkszélességen készülő, extrém alacsony TDP-vel rendelkező, de jo teljesítményű chip kell hozzá, mert bizony egy akkora akkut senki sem akar a fülén hordani mint a telójában van.
Persze volt működő prototipus is, valahol még vagiztak is vele összejövetelen, de szerintem az első 5percpen lemerült!
Pdx06: Telóról mehet neki a wifi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. stefiboy
2015.03.24. 20:35
Sztem csak azért pihentették a dolgot G-nél, mer előbb az okosórát kell felfuttatni - ha az megtörténik sikeresen, Glass is újraindul.....és okosóráról vezérelve érdekes cucc lehet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!