iPon Hírek

A Google kezébe került a Quickoffice

Dátum | 2012. 06. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Quickoffice akvizíciója igazából nem nagy meglepetés a Google részéről azon pletykák fényében, hogy a Microsoft már dolgozik a saját irodai programcsomagján. Ezt pedig már nem csak a Windows Phone rendszer részére tennék elérhetővé, hanem az iOS és az Android felhasználóit is célba vennék vele. A Qiuckoffice-szal hatalmasat léphet előre vállalat, hiszen a jelenlegi Google Docs a rengeteg fejlődés ellenére sajnos igen gyér képességekkel bír, és nem túl versenyképes. A Google a háttérben nagy terveket szőhet, a Google Drive-val a Quickoffice bizony már nagyon erős lehet. Sőt, nagy valószínűséggel a hamarosan megrendezésre kerülő Google I/O-n az offline Drive is megjelenhet, amely még tovább erősítheti a felhő-alapú iroda koncepcióját.


Az üzletet mind a két fél közleményben erősítette meg. Alan Warren, a Google műszaki igazgatója örömének adott hangot, hogy megszerezhették a vezető irodai alkalmazásnak titulált Quickoffice-t, és a hozzá tartozó erős felhasználói bázist, akik reményeik szerint segítik majd a keresőóriás munkáját az integráció során. Alan Masarek az irodai alkalmazást fejlesztő vállalat társalapítója és vezérigazgatója megköszönte a felhasználóknak a sok éves kitartást, a beléjük fektetet bizalmat, a fejlesztőknek való segítséget és hitét fejezte ki abban, hogy a Google szellemisége csak jót tesz majd a munkájuknak a közeljövőben.

Arról egyik fél sem beszélt, hogy mi lesz a mostani applikációkkal. Az Androidra például jelenleg 3644 forint a Qiuckoffice Pro, ami ha a rendszer részévé válna, még vonzóbbá tenné a zöld robotot, viszont a DocumentsToGo és az OfficeSuite komoly bajba kerülhetne ebből kifolyólag, így nem tudni, hogy mit lép a Google.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. nyerek01
2012.06.06. 19:23
Nem értem, hogy aki nem ért ahhoz hogyan lehet reklámmentesen böngészni, "viszonylag" nyomtalanul barangolni az interneten, miért bánt egy ilyen céget mint a Google, ami nélkül valószínűleg ez a hozzászólása sem született volna meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. XtreemX
2012.06.06. 20:34
Inkabb a Google kezebe adom az adataim mint a hulladek microfos kezebe.. ugyanezt csinalja az m$ is,sot ok meg mindenert a zsebunkbe is nyulnak. Tehat Google a nyero reszemrol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sanyix
2012.06.06. 21:48
@Mikrobi: hajrá, add a microsoftnak, ami minden programjába backdoorokat rak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. wintercoun...
2012.06.06. 23:50
Azért a Google messzemenően az egyik legjobb webes szolgáltató, és vannak non-profit szolgáltatásaik. Tőlem bányásszák az adataimat, inkább olyan hirdetések jelenjenek meg, amik érdekelnek, sem mint hogy a pénisznövelő meg fogyókúrás reklámokat lessem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!