iPon Hírek

A Google süllyesztőbe dobja a Bump-ot és a Flock-ot

Dátum | 2014. 01. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Google nemrégiben, egészen pontosan tavaly szeptemberben vásárolta fel a Bump-ot, most azonban úgy tűnik, a hatékony fájlmegosztó appnak már csak néhány hete van hátra, ugyanis január végén leállnak a szolgáltatást biztosító szerverek.

Maga a Bump még 2009 elején indult el és hamar népszerű lett, ugyanis segítségével egyszerűen és kényelmesen, a telefonok összekoccintásával lehet különböző tartalmakat – dokumentumokat, zenéket, névjegyeket és egyebeket – megosztani. Az Android-on és iOS-en egyaránt elérhető Bump alkalmazás mellett a képmegosztásra használható Flock is nyugdíjba megy. Január utolsó napja után a Bump és a Flock egyaránt eltűnik az Apple App Store és a Google Play Store kínálatából, a szervereken található felhasználói tartalmak pedig törlésre kerülnek.
A helyben, azaz az adott okostelefonon tárolt tartalmak természetesen továbbra is elérhetőek maradnak, sőt, a többi felhasználói tartalom exportálására is lesz mód. Az exportálást az adott alkalmazáson belül kezdeményezhetjük, nem sokkal ezután kapunk egy e-mailt, amelyben megtaláljuk a tartalmak letöltéséhez használható hivatkozást. Az exportálást az iOS app esetében az "i" menüből, az Androit app esetében pedig a "More" menüből indíthatjuk. Az alkalmazások fejlesztői a szolgáltatások leállítása után a Google kötelékében dolgoznak majd tovább. Az egyelőre nem derült ki, hogy a fejlesztőket pontosan milyen projektek kötik majd le, de idővel erre is fény derül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. LGx
2014.01.03. 09:12
bump --> dump
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. maxpapa
2014.01.03. 09:34
Felvásároljuk és utána megszüntetjük. Egyszerű üzletpolitika. Később majd lesz egy hasonló ilyen szolgáltatása a google -nek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MacAndor
2014.01.03. 09:37
Hump...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. djgeg
2014.01.03. 12:36
maxpapa
Felvásárolás után fogjuk és beépítjük a szolgáltatásunkba más néven...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2014.01.04. 09:42
Nem világos, hogy miután két telefont összekoccintottak, azaz egymás mellet van, akkor miért is kéne egy távoli szervert megjárnia az adatoknak (jó, OK, tudom, mert az NSA kiváncsi):
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller prohl...
2014.01.04. 10:10
Talán mert 3G esetén nem tudom csak úgy egyszerűen megtalálni a másik gépet, mert külön hálóban vannak?

VPN csatlakozás esetén is sokszor van egy harmadik fél, egy szerver, aminek az IP címét csatlakozni vágyó gép látja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!