iPon Hírek

A Google újabb szöget ver az Adobe Flash koporsójába

Dátum | 2016. 02. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Adobe Flash mögül egyre inkább kezd kihátrálni az online közösség, de ez nem is meglepő, hisz a szoftver nem biztonságáról és stabilitásáról híres, így mindenképpen más alternatívát kell keresni helyette. Ezt a jelek szerint maga az Adobe is így látja, mint ahogy sokan mások is. A Flash-mentes internet felé vezető úton most a Google tett egy új lépést, ugyanis a nagyvállalat bejelentette, hogy idén január 30-tól már nem fogadnak Flash alapú reklámokat az AdWords és a DoubleClick hirdetéskezelő szolgáltatásokon keresztül. A már aktív Flash alapú hirdetések napjai is meg vannak számlálva, ugyanis ezeket 2017. január 2-től már nem lehet tovább használni, helyettük mindenképpen HTML5 alapú reklámokkal kell számolni. A Google szakemberei számos eszközzel segítik a hirdetőket, hogy a Flashről HTML5-re való átállás minél gyorsabb és zökkenőmentesebb lehessen. A HTML5 repertoárjában számos olyan multimédiás elem van, amelyekkel megvalósíthatóak a reklámok megjelenítéséhez szükséges felvételek: van olyan elem, ami a 2D-s rajzokat támogatja, de olyan is, ami a videók kezelésben segít. A Google által biztosított eszközök a Flash alapú tartalom átalakításában, illetve új, HTML5 alapú tartalom létrehozásában egyaránt hathatós segítséget nyújtanak – erről bővebben itt lehet olvasni. Az Adobe Flash az elmúlt évtizedben nagy népszerűségre tett szert, de reputációja jelentősen csökkent, ahogy egyre több és több súlyos veszélyt jelentő biztonsági résre bukkantak benne. Manapság már minden fontosabb piaci szereplő azon dolgozik, hogy megszabaduljon a Flash-től, de ehhez időre van szükség. A Flash jelenleg 9,2%-os piaci részesedéssel rendelkezik, ami az elkövetkező hónapok során tovább csökken majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. twollah
2016.02.11. 13:38
En mar nagyon unom, hogy havonta kell frissiteni flasht.
Jo lenne ha minnel hamarabb el lenne felejtve ez az idejet mult program.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gtas
2016.02.11. 13:41
Örülnék ha végre eltűnne a flash és a reklámok. Szerencsére az utóbbira ott az AdBlock Plus, úgyhogy felesleges ezzel szenvedniük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ny
2016.02.11. 17:17
tipp: ha ezt a hírt olyan címmel közlitek, hogy a google nem engedélyezi a flash alapú reklámokat, nem fogtok teljesen retardáltnak tűnni ez miatt. (pl megjelenik az URL-ban a tartalma, kicsit közelebb lesztek a nagyokhoz; viszont nem vesztetek azzal semmit, ha nem álltok be a divatszarba)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kajafun ny
2016.02.11. 19:14
Jó tipp! Kezdem én is unni a hatás vadász címeket! Tisztára olyan kezd lenni mint a hávégé.húgy. Ezért szoktam egy felfutott oldal után egy feltörekvő oldalra átpártolni. Mindig leírom, de mivel beképzeltek, szarnak rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.12. 02:42
Szvsz ez nem kattintásvadász, hanem szar, értelmetlen; stílusában az igazi kattintásvadász címekre akar hajazni (NEM FOGOD ELHINNI MI TÖRTÉNT EZUTÁN!!), nem hiszem hogy tudatosan, de én akkor sem szeretem.
(Máshoz vagyok szokva. Meg, mondom, csak hátránya van, elõnye nincs/nem látok)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vanek_ur twoll...
2016.02.13. 09:15
Azért ....
1. nem kötelező felrakni (mondjuk pár játéknál még mindig használják, és használni is fogják egy jó ideig, mert nem 1-2 nap, amíg átírják a korábbi flash-es kódjaikat html5-re - de máshol meg már messze nem szükségszerű)

2. frissíti az önmagát is, nem kell neked ezzel 'kínlódnod'

3. ha neked a havi frissítés is gond, akkor nagyon gondban lehetsz a böngészőiddel, fontosabb programjaiddal és még sok mással, ami elég sűrűn frissül (mert folyton javítják, fejlesztik)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!