iPon Hírek

A Greenpeace az új MacBook-okról

Dátum | 2008. 10. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

"Jó, de lehetne jobb is" - így foglalhatnánk össze a szervezet véleményét az Apple új alkotásairól. Mint mondták, a cég ugyan valóban nagy lépést tett előre, és ez jó, viszont két mérgező anyagot még mindig nem távolított el a gépeiből.

Nevezetesen a PVC-ket és a BFR-eket (brominált gyulladásgátlókat), amelyek akkor válnak igazán veszélyessé, ha hulladékégetőkbe kerülnek. A Greenpeace azonban állítja, hogy tökéletesen jól meg lehet lenni ilyen anyagok nélkül is, és ha az Apple-nek ezt végül mégis sikerül megvalósítania, azzal egyrészt nagyszerű példát mutathatna másoknak, másrészt pedig hatalmas ugrást tehetne előre a Greenpeace saját "ki a zöldebb" listáján is, ahol eddig bizony inkább középmezőny környékén állt (az élen a notebook gyártók közül a Sony és a Fujitsu-Siemens áll).

Mi több, ebben az esetben a Greenpeace maga is nagyon jó ütőkártyát vehetne kézbe, amivel hathatósabban léphetne fel a többiekkel (pl. Dell, Lenovo és HP, akik eddig az Apple szintjén voltak) szemben is, hiszen már lenne kire mutogatni, hogy "lám, megy ez, csak akarni kell".

Az Apple a maga részéről mindössze annyit válaszolt szépen csendben, egy gyors sajtóközleményben, hogy valóban feltett szándékuk még az idei év végéig végleg és teljesen meg fog szabadulni az említett PVC és BFR-komponensekből (de ezt engedelmükkel, majd akkor hisszük el, ha már a kész terméket fogjuk a kezünkben).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.10.21. 18:54
fenomenális
kár hogy a napi CO2 (és 1éb szenny) kibocsátás 0,000000001%-át adja....
nem baj, haladunk....a Föld pusztulása felé...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!