iPon Hírek

A Guild Wars 2 mikrotranzakciós rendszere

Dátum | 2012. 03. 21.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Guild Wars 2-nek nem lesz havidíja, de lesznek benne mikrotranzakciók. Az ArenaNet ezzel kapcsolatban tett közzé pár információt. A GW 1-be utólag kerültek bele a mikrotranzakciók, a GW 2-t viszont már az alapoktól úgy készítették, hogy része a mikrotranzakciós bolt. Mike O’Brien, az ArenaNet elnöke elmondta, hogy hisznek abban, hogy a rendszer megalapozza majd a játék folyamatos fejlesztését.

"Te, mint ügyfél határozod meg, mennyit vagy hajlandó költeni a játékra indulás után, attól függően, hogy mennyire tetszik neked. Mindenképp teljes értékű játékot kapsz, de úgy gondoljuk, hogy olyan extra tartalmakat és szolgáltatásokat tudunk nyújtani, amiért boldogan hajlandó leszel fizetni. Azzal, hogy fizetsz ezekért, úgy támogatod a Guild Wars 2-őt, hogy az az összes játékos javára válik."

A megvásárolható tárgyak az egyediség hangsúlyozására lesznek alkalmasak, az önkifejezést segítik. A megvételre felajánlott szolgáltatásokkal pedig időt takaríthatunk meg. "Semmiképpen sem elfogadható, ha valaki megvette a játékot és nem tudja élvezni azt extrák vásárlása nélkül – hangsúlyozta O'Brien -, és semmiképpen sem elfogadható az sem, hogy aki vásárolt, az igazságtalanul előnyhöz jusson azokhoz képest, akik pénzt nem, csak időt fektettek a játékba."

A GW2 gazdasága az arany, a karma és a drágakövek körül forog. Az arany az elterjedt fizetőeszköz. A karmát meg lehet szerezni, de nem lehet vele kereskedni, egyedi jutalmakat vásárolhatunk belőle. A drágaköveket mikrotranzakciós rendszerben vásárolhatjuk meg, és aranyat vehetünk értük, és fordítva: aranyért vásárolhatunk drágaköveket is. Ha szeretnénk valamit, legyen az játékbeli tárgy vagy mikrotranzakció, kétféleképpen juthatunk hozzá. Játszhatunk és úgy gyűjthetjük az aranyat, vagy pénzért drágaköveket vehetünk. "Azért gondoljuk, hogy ez fontos, mert így több játékos játszhat egyenlő esélyekkel, az is, aki a szabadidejét, és az is, aki jövedelmének egy részét áldozza erre."

O'Brien azt is elmondta, hogy az egész az EVE Online PLEX rendszeréhez hasonló, a goldfarmer cégek helyett az arany kereskedelme a játékosok kezében van, ami szerinte nagyszerű dolog. "A játékosok szemszögéből nézve a goldfarmerek "munkássága" csupa hátránnyal jár: lespammelik a chat csatornákat, botokat használnak a farmoláshoz, accountokat lopnak és kopasztanak le az aranyért. A mi rendszerünk előnyös a játékosok számára. Ha egy játékos aranyat vesz egy másik játékostól, a vevő megkapja az aranyat, az eladó a drágaköveket, amiket mikrotranzakciókhoz használhat, az ArenaNet pedig bevételt generál a drágakövek eladásából, amelyből a játékot fenntarthatja és fejlesztheti. Ezzel mindenki nyer."

A drágakövek és az arany eladhatósága érdekesebbé teszik a gazdaságot is. A GW2-ben lesz egy aukciós házhoz hasonló kereskedelmi központ, ahol a játékosok egymással kereskedhetnek. O'Brien szerint ez jobb lesz, mint egy sima aukciós ház, a részletekről következő blogbejegyzésében fog beszámolni.

Kapcsolódó cikkeink.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Sytyx
2012.03.21. 17:13
Nem lehetne az ilyen mély kultúrával megáldott, intelligencia császárokat véglegesen letiltani?

Ha a tárgyak felépítésének alapjait megőrzi GW2 is, azaz csak külsőben van eltérés, de sebzés, védelem, stb értékekben nincs, akkor ez a mikrotranzakciós bolt tényleg nem generál szerintem nagy mértékű aranyfarmolókat. Hisz nem sokan tudnak majd annyi pénzt áldozni külsőségekre, hogy megérjen farmolni. Persze a puding próbája az evés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Krigg
2012.03.21. 18:34
Igazabol elsore nekem sem tetszett a dolog, de vegul is ket lehetoseg van: keszitok vagy kinaiak. Mivel az igazi penzert valo kereskedelmet kiirtani nem lehet, akkor mar legyen a keszitok kezeben es forditsak fejlesztesre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. potkeny
2012.03.21. 20:04
Egyszerűsítő, egyértelműsítő ábra:
http://guildwars2hu.files.wordpress.com/2012/03/viryg.png

Ha megfelelőek lesznek a gemért vehető dolgok, akkor valszeg tetszeni fog, kinézetért nem költök, arra elég a csak dungeonban szerezhető ("ritka", habár 100%os eséllyel kapsz egy tokent, amit beválthatsz rá, de tudtommal nem lehet cserélni) fegyver/páncél ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. blackconve...
2012.03.21. 21:08
Eddig elég szimpatikusnak tűnik az ArenaNet csapata, remélem be is fogják tartani amiket ígérnek. Nagyon gondolkozom rajta, hogy Diablo 3 helyett inkább ezt vegyem meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kiskoller
2012.03.21. 21:31
Ennyit arról hogy ingyenes lesz a játék. Annyira sem lesz ingyenes, mint mondjuk a Runes of Magic, ott legalább a kliensért nem kell fizetned. Ott is ugyanúgy lehetett aranyért gyémántokat venni, tehát ott sem volt "kötelező" sok-sok eurot költeni a játékra, csupán az egész küzdelmet rombolta le. Mert a fenének van kedve órákat farmolni valamit, ha más ugyanazt három gombnyomással megkapja. Maradt a pénzfizetés, vagy a farmolás reggel este.

Én még nem találtam olyan mikrotranzakciós rendszert egy f2p játékban, amely nem ment volna a játékélmény rovására. GW2 sem lesz másképp, itt nem arról van szó hogy milyen "jók" meg "kedvesek" a fejlesztők, egyszerűen nekik is enni kell valamiből. Csak én azért nem díjazom ezt, mert zsákbamacska az egész. WoW-ban kipengeted a havidíjat, és onnantól kezdve mindenki egyenlő. Ha valamit elértél, azt te érted el, és nem a pénzed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Krigg
2012.03.21. 22:45
Ha valakinek van eleg penze WoW-ban is megveszi, csak a kinai farmerektol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. StevyXIX
2012.03.21. 22:53
Nem GW más. Itt nem lesz különbség cuccok közt, vagyis játék végén maxos cuccaid lesznek. Amit venni lehet nem lesz jobb semmivel sem max szebb.
Sejthető volt hogy lesz egy rendszer amivel a szervereket fenntartják mert ügye nem ingyen mennek. Jelenleg a GW is micropay rendszerrel van finanszírozva, ott is kari slotot kosztümöt meg bónusz küldetéseket vehetsz ugyan ilyen lesz a GW2 is.
Nézd meg miket lehet venni GW-ben és akkor megérted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csigabigaf
2012.03.21. 23:23
"Ennyit arról hogy ingyenes lesz a játék."
Tényleg?
Az eszedbe jutott hogy soha nem volt szó arról hogy ingyenes lesz?
Nem lesz annyira se ingyenes mint az egyik leg retkesebb ingyen kínai wow klón?

Remélem is hogy nem a runes of magic pénztárcájára mérik a játékot mert akinek az megfelel azzal nem akarok együtt játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2012.03.21. 23:48
Annyit mondtak hogy nem lesz havidíja. Szerintem jó lesz így, nem kell fizetnem játszhatok korlátok nélkül, cuccokat amugy is jobb magadnak beszerezni, szóval úgy se vennék, de követ még vehetek ha sok aranyam lesz és vehetek ebből mondjuk kari slotot ingyen. Ezt nekünk találták ki aki nem akar fizetni havidíjat de teljes értékű játékkal szeretne játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Whysper
2012.03.22. 10:18
En ennek oszinten orulok. Vegre felbrednek regi vanilla meg bc-s es WHO-os guild tarsaim es lesz egy olyan jatek ahol ujra egyutt szorakozhatunk. Nem kell a mostani wow ......kal szenvednem ha jatszani akarok. Nezd meg a wow-t sokan aranyert toltik fel sokan meg kifizetik a wow-t meg vesznek ilyen mountot,olyan petet. D3 meg ugyan ez lesz. vasarolgatsz ossze vissza. Nem a legjobb a GW 2 nem fog wowt verni semmi ilyewmi. de sokan varjak,varjuk es nem kell ahhoz 12 millio player meg 5000 server hogy jo legyen. Nezd a wow-t mennyi penz mennyi toke meg se tudnak megfelelo tartalmat adni az embereknek. Ez nem wow fikazas mert is is tolon,de vegre jon valami amire tudok valtani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bigtbk3
2012.03.23. 18:27
kiskoller ,hogy neked minden cikkhez írnod kell valami baromságot az egyszerűen elképesztő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!