iPon Hírek

A Guitar Hero lekörözi a Rock Band-et

Dátum | 2008. 12. 15.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Activision Blizzard játéknak sikerült több mint 1 millió eladott példánnyal megelőzni az EA hasonló stílusú játékát Novemberben az USA-ban, állapította meg Ben Schachter beruházás elemző.

GH - Aerosmith
A kép persze nem ennyire tiszta azért, hisz a tavalyi évhez képest a Guitar Hero eladásai esnek, még a Rock Band-éi erős növekedést mutatnak. Összességében nézve pedig a Guitar Hero által megteremtett zenész játékok piaca esett a tavalyi eredményekhez képest.

A Guitar Hero összes verziójából mindösszesen 1,7 millió példány kelt el novemberben az USA-ban, de ebből 978.000 a GH World Tour-ból. A Rock Band-ből és Rock Band 2-ből pedig mindössze 628.452 példány talált gazdára. Lássuk viszont azt, hogy ez hogy arányul a tavalyi esztendő értékeihez: a GH 2007 novemberéhez képest bizony 25,3%-os esést produkált, míg a RB széria egészséges 64,7%-os növekedést mutat. Az összesített eladásoknál 12%-os esést figyelhetünk meg.


Mindebből azt vonhatjuk le, hogy ez a játékstílus túl van aranykorán, ami az elmúlt 2 évet jelentette. Igaz még számíthatunk arra, hogy a fejlesztők előrukkolnak még néhány innovációval a jövő évben, de ettől az eladások nőni már biztosan nem fognak. Hozzá kell még tenni azt is, hogy magukkal a játékeladásokkal nem teljes még a kép, hiszen az Xbox Live-ról és a PS Store-ból több mint 28 millió dalt töltöttek már le, ez pedig szintén jelent néhány millió dollárt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2008.12.15. 20:12
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2008.12.15. 22:00
Hmm, már láttam leírva mindkét verziót, de legyen neked igazad!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!