iPon Hírek

A hadidildó és az unikornis - A legextrémebb játékfegyverek

Dátum | 2017. 07. 26.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Ha vesszük a fáradtságot, hogy egy kicsit utánaolvassunk a régi idők háborús konfliktusainak és önvédelmi technikáinak, rájöhetünk, hogy se szeri, se száma, a mára már jórészt a többség által elfeledett fegyvereknek. A furcsa formájú kacsaláb-pisztolyok például a tengeren hódítottak, ugyanis a típustól függően három-hat töltényt kilövő szerkezettel nem nagyon kellett célozni, ezért ha a matrózok lázadáson törték a fejüket, a kapitánynak elég volt csak nagyjából a főkolomposok felé irányítani a csövet, hogy sakkban tarthassa őket. A börtönőrök sem bízták a véletlenre a védelmüket, így ha egy különösen agresszív rab egy házilag barkácsolt pengét rántott, hamar elsült az átalakított kulcsokból készült, halálos, egylövetű smasszerstukker.
A lista hosszasan sorolható lenne, egy azonban biztos: a videojátékokban bőségesen akadnak olyan célszerszámok, amik mellett a periszkópos puska, vagy a kézi mozsárágyú messze nem tűnik olyan bizarrnak. Lássuk hát őket! Az évek során egyre abszurdabb kanyarokat vevő Saints Row harmadik és negyedik részének munkálatai során a készítők láthatóan laza és nem túl baráti kapcsolatot ápoltak a valósággal, mert finoman fogalmazva is formabontó fegyverekkel színesítették a haramiából az Egyesült Államok elnökévé váló Főnök kalandjait. Kedvünkre csapkodhatunk a Penetratornak nevezett, buzogányként forgatható, méterhosszú lila harcidildóval, de a puhatestű-vetővel távolról felrobbantható, és az áldozatot egy ideig uralma alatt tartó, elmeirányító polipokkal is megkeseríthettük ellenlábasaink életét. De hiba lenne megfeledkezni a rendkívül hatékony, az elektronikus zene rajongóinak kötelező dubstep-puskáról.
Az Armed and Dangerous tűzharcai során sem sokat unatkozhatunk, elvégre a más játékokból jól ismert készségek mellett két különleges eszköz is akad az arzenálunkban. Az első a földicápa-puska, amivel vízmentes terepen is darabokra szaggathatjuk a célpontot egy a földből előbukkanó óriási ragadozóval, a másik pedig egy gravitációs vonzásával mindenkit beszippantó fekete lyuk.
A Prince of Persia: Warrior Within-ben egy teddymackóval vethetjük bele magunkat a küzdelmekbe. A skorpiókard megszerzése után felszedhető játék sebzése ugyan gyalázatos, de egyrészt rendkívül tartós, így a legvadabb adok-kapok során sem szakad szét, másrészt, a vele leadott csapások gyógyítják a forgatóját.
A Worms-franchise különféle részeiben is egyik, elborultabbnál elborultabb fegyver követi a másikat. A Gyalog-galoppból átvett szent kézigránát, nagymama-bomba, vagy épp repülő bárány: csakis rajtunk áll, hogy melyikkel küldjük a kukacpokolra a másik csapat tagjait.
A birkák a megannyi, eszelős kütyüt felvonultató Ratchet&Clank sorozatban is fontos szerephez jutnak, hiszen a páratlan páros eszköztárának egyik darabja, a Sheepinator nevéhez méltóan ártalmatlan, bamba kérődzővé változtatja azt, akit meglőnek vele, ráadásul, a Going Commando alcímet viselő részben, ha megveszünk hozzá egy fejlesztést, akkor az ártalmatlannak tűnő juhokat rosszakaróink képébe robbanthatjuk.
A Groovitron is az extrémebb szerzemények közé tartozik, ami nem csoda, mivel a hasznos találmánnyal a mindössze pár másodpercre összezavarható főellenségeket leszámítva bárkiből előhozhatjuk a táncparkett ördögét, hogy aztán ameddig veszettül csápol a pörgős diszkóslágerre, lecsapjunk rá.
Annak ellenére, hogy a játékos sajnos nem használhatja, a Metal Gear Solid 3: Snake Eater-ben többször is fontos szerephez jut az egyik karakter, EVA egy rúzsnak álcázott pisztolya. Ez az ötlet nem Hideo Kojima fejéből pattant ki, hanem a KGB valóban készített egy, a költői „A halál csókja” kódnéven emlegetett elmés kis szerkezetet. Azonban az aprócska fegyverben csupán egy légpuskáknál és pisztolyoknál használt, 4.5 mm-es lövedék fér el, ezért érdemi haszna erősen megkérdőjelezhető.
A Fallout széria Fat Man-nek keresztelt tömegpusztító gyilokszerszáma sem kitaláció. A Davy Crockett M–29 fegyverrendszer nevet kapó, M–388-as, hozzávetőlegesen tíz-húsz tonnányi dinamit pusztítóerejével bíró nukleáris tölteteket kilövő atomvető a hidegháborús paranoia egyik gyermeke, amit Észak-Korea, vagy a Szovjetunió ellen tervezett bevetni az USA serege. Szerencsére erre sohasem került sor, ami nem kis részben annak tudható be, hogy a fegyvertípustól függően 1,2, és 2,4 kilométerre kilőhető töltet százötven méteren belül garantáltan halálos mennyiségű sugárzással szennyezi a környezetet, de még a robbanástól négyszáz méterre lévőknek is jó esélyük van arra, hogy szörnyű halált halnak. Ez pedig egy pontatlan nehézfegyver esetében könnyen katasztrófát okozhat.
A fegyverek mellett azok kiegészítői is lehetnek rendhagyóak. Nincs is erre jobb példa a Postal 2-nél, ahol a pszichopata Postal Dude nem házilag barkácsolt hangtompítóval igyekszik csökkenteni a puskája, vagy gépkarabélya keltette zajt, hanem beteges természetét meg nem hazudtoló módon egy élő, érthető okokból igencsak panaszosan vernyogó macskát húz a csőre.
Felsorolásunk aligha lenne teljes az alfeléből gyilkos szivárványokat kilövő Mr. Toots nélkül. A Red Faction: Armageddon leghatékonyabb fegyvere egy kis ügyeskedéssel akár az első pályán a miénk lehet, ha eljutunk egy titkos, levadászható nyulakkal teli terembe, de ha nem vagyunk easter egg vadászós kedvünkben, akkor a kampány teljesítését követően mindenképpen megkapjuk a tüzeléskor némileg elkínzott arcú unikornist.
Ezzel listánk végére értünk. Ha Ti is ismertek hasonló, átlagosnak bajosan nevezhető fegyvereket, osszátok meg velünk őket a kommentek között.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. katt777
2017.07.26. 13:43
Postal 2 rulez, imádtam elefántokat kaszálni pl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. FFeller
2017.07.26. 15:39
A Warrior Withinben volt több is: hoki ütő, Miki Egér kéz, flamingó, meg búcsúban kapható világítós kard. A következő részt, a The Two Thronest pedig ha átvitted, minden alkalommal kiírt egy kombót, amit ha beütöttél kaptál valami hülyeséget fegyvernek, az egyik ilyen volt a bánat telefonja, ami egy jó nagy kagyló volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!