iPon Hírek

A Harvard is online oktatásba kezd

Dátum | 2012. 05. 04.
Szerző | Jools
Csoport | EGYÉB

A Harvard is csatlakozik az MIT ingyenes online oktatási programjához, az internetes kurzusokon bárki részt vehet, aki érdeklődik valamelyik, a nyár folyamán meghirdetésre kerülő óra iránt. Az edX néven futó közös kezdeményezés az MIT már létező és lassan fél éve üzemelő online platformjára, az MITx-re épül, amely jelenleg 120 ezer diák oktatását látja el világszerte.

A Circuits and Electronics nevű próbakurzushoz hasonlóan az edX-en meghirdetett órák is videó leckék, online számonkérések, házi feladatok és konzultációs lehetőségek formájában zajlanak majd. A feltételeket teljesítő hallgatók igazolást kapnak a kurzus elvégzéséről. Az elmúlt években robbanásszerűen megnőtt az online tanulási lehetőségek száma, és egyre több színvonalas intézmény kezd ilyen programba ‒ ezek során a nappali hallgatók számára tartott órákkal gyakorlatilag azonos anyagot oktatnak.


Az online platform révén olyanok is eljuthatnak ezekre a kurzusokra, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük ezen neves egyetemek óráinak látogatása, például távolsági és/vagy anyagi okokból. Anant Agrawal, az MIT Informatikatudományi és Mesterséges Intelligencia Laboratóriumának (CSAIL) vezetője, és az MITx egyik fő kezdeményezője elmondta, hogy az edX egyben kutatási lehetőség is: az oktatás automatizálásának új útjait keresik a projekt során ‒ igyekeznek például fejleszteni a számonkérések javításának gépesítésén. Az óriási platform számos más kutatási területnek is lehetőséget ad majd az anyaggyűjtésre, például egyedi betekintést nyújthat abba, hogyan sajátítanak el az emberek különféle ismereteket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!