iPon Hírek

A hibajavításokra koncentrál az új Intel HD Graphics driver

Dátum | 2015. 04. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az Intel a napokban egy új HD Graphics drivercsomagot tett elérhetővé, amely a 15.36.19.4170-es verziószámot viseli. Az új driver a negyedik-, illetve ötödik generációs Intel processzorokat veszi célba – itt tulajdonképpen a Haswell és a Broadwell sorozat tagjaira kell gondolni, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül. A 32- és 64-bites kiadásban egyaránt elérhető driver ezúttal leginkább a hibajavításokra koncentrál, de némi optimalizáció is helyet kapott a fedélzetén. Utóbbinak köszönhetően 3DMark 11 alatt konfigurációtól függően optimális esetben akár 10%-os növekedés is elérhető pontszámok tekintetében.
A támogatott processzorok és videóvezérlők listája. Forrás: Intel
Ennél sokkal fontosabb, hogy a driver számos hibát javít, amelyek eddig Windows 7 és Windows 8.1 alatt jelentkeztek. Kezdjük a sort a Windows 8.1-es kiadásokat érintő hibajavításokkal. A szoftverfejlesztők munkájának köszönhetően ezentúl nem omlik össze a rendszer, ha egyszerre futtatjuk a Prime95-öt és a FurMark-ot. További előrelépés, hogy a kétmonitoros rendszerek esetén alvó állapotból való visszatérés alkalmával a rendszer többé nem küld hibás beállításokat a különböző paneleknek. Fontos javítás, hogy azoknál a többmonitoros rendszereknél, amelyek DisplayPort és D-Sub videó kimenetre kapcsolt monitorokat használnak, ezentúl a D-Sub alapú monitoron nem megy el többé a kép, ha lecsatlakoztatjuk a DisplayPortra csatlakozó kijelzőt. A Daisy-Chain módban üzemelő kétmonitoros rendszerek esetében is megszűnik a hiba, ami többszöri monitorcsatlakoztatás után jelentkezett – ez a bug a Windows 7 alapú konfigurációkat érintette. Végül a játékosok is örülhetnek egy picit, ugyanis Halo 2 alatt ezentúl nem jelentkezik többé kijelző-villódzás, és Call of Duty: Black Ops II alatt is sikerült leszámolni a képi megjelenítéssel kapcsolatos problémákkal. Az új driver Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 alapú konfigurációkhoz érhető el. A csomag tartalmazza az Intel Graphics Driver 10.18.14.4170-es változatát, valamint az Intel Display Audio Driver 6.16.0.3172-es változatát is. A 32-bites kiadást innen, 64-bites társát pedig innen lehet letölteni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. jamborka
2015.04.26. 14:00
"3DMark 11 alatt konfigurációtól függően optimális esetben akár 10%-os növekedés is elérhető pontszámok tekintetében."

Ez a fontos a 3Dmark eredmény, nem pedig az hogy ha pl. notebookon csatlakoztatok egy tv-t hdmi-n akkor kilóg a kép és még korrekcióra sincs lehetőség driverből, és vagy hogy ne szakadjon össze ha lehúzom a projektort....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Leeroy
2015.04.27. 19:47
Kérdés, ki szrídímárkol a hoki IGP-n.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!