iPon Hírek

A hirdetőknek kellene rámozdulniuk az eSportra

Dátum | 2013. 01. 31.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az eSportok egyik úttörője kétségtelenül a Blizzard és az eredeti Starcraft volt, a hagyományt pedig folytatta a Warcraft 3, a World of Warcraft és a Starcraft 2 is. Most a Blizzard egy olyan piacra igyekszik betörni, ahol a sportszellem kiemelkedően uralkodik: ez pedig a MOBA-játékok piaca. A League of Legends és a DOTA 2 színtér is tele van nagy tornákkal, több közülük milliós jutalmakat ígér a győzteseknek. Mielőtt azonban az eSport igazán felnőhet az igazi sportokhoz, a Blizzard szerint a hirdetőket kellene jobban bevonni. Chris Sigaty, a Starcraft produkciós vezetője úgy véli, a Starcraft 2-vel már a jó irányba haladnak, azonban a legfontosabb lépés az lenne, hogy világszerte közvetítsék a tévéadók az eSport mézkőseket - ami persze komolyan vonzó lehet aztán a hirdetők számára is. Sigaty azonban tovább ment. Az úriember úgy véli, valamiféle valóságshow-szerű megközelítést kellene alkalmazni (például a Starcraf 2 esetében is), hogy igazából meg tudják mutatni az eSport hitelességét a tömegeknek. Szerinte az amerikában futó The Ultimate Fighter akár jó mintául is szolgálhat - ez egy olyan show, ahol egy rakás MMA-harcos él együtt egy egész évadon keresztül, hogy megküzdjenek a UFC szerződésért. "Ahogy ezek a harcosok beköltöznek egy házba, és nézhetjük őket, ahogy tanulják a harcművészetet, és próbákon mennek keresztül, egészen elképesztő élmény, és a nézők szerintem zabálnának valami ilyesmit a Starcraft 2-es profi játékosokkal." - fejezte be.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. csigabigaf
2013.01.31. 10:31
Jaja, teljesen logikus, több marketing kell kevesebb játszható játék.
Csináljunk még nagyobb viccet az esportokbol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. hEngi
2013.01.31. 10:54
Hát nem hiszem hogy ez történne. Ott a cod sorozat minél szarabb lett a játék annál kevésbé volt szerepe az esportok között cod1+uo>cod2>cod4 a fölött már nem is nagyon beszélhetünk esportról. cs:1.6>cs: Source most kijött a cs:go nem is olyan vészes de egyenlőre nem fogadták azért kitörő örömmel. Szerintem az esport közönség nagyon is érzékeny a játszható játékokra. Mindeféle balance problémára elég erősen reagál. Nézzük pl a wow/lol/akármi a legkisebb változtatásokra is reakció van. Fórumokon walloftextek guide -ok,howto videok. Valamint nem érdekli a csilli villi grafika. Legtöbben annyira le is butítják a grafikát amennyivel még éppen eltudják viselni.

Igenis helyezzünk nagyobb hangsúlyt rá és ha ehhez napi 24 órába chipsen veszekedő játékosokat kell a TV ben nézni. Engem aztán nem zavar. Úgyse nézek TV-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Zelbacsi
2013.01.31. 10:56
Azért én örültem volna, ha egy fél szóval legalább megmagyarázza a cikkíró, mik azok a "MOBA-játékok", mert nekem műveletlen tuskóként halvány lila fingom sincs róla...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Skorbut
2013.01.31. 11:30
Multiplayer Online Battle Arena... Mint a League Of Legends.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. princeps
2013.01.31. 11:57
Hát azért nem hiszem, hogy az SC2es profi játékosok beköltöznének 1 házba hogy ott játszanak 1éven keresztül, annál több torna van és nem is annyira érdekes hogy élnek ott.
Amúgy evvel a kijelentéssel a saját gyökérségét próbálja mentegetni a blizz, hogy nem képes megtartani a játékosokat a MOBA játékokkal szemben. Pedig látvány és játékmechanika szempontból előnye van egyszerűen csak túl sokan játszanak LoL-t Dota-t a starcrafthoz képest
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. djgeg
2013.01.31. 12:08
"mézkőseket"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Shinjiii
2013.01.31. 12:36
Ja, már minden cikkben előfordulnak a bakik. Nincs helyesírás-ellenőrzője az iPonnak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Zelbacsi
2013.01.31. 13:03
Skorbut: Köszönöm! Lemaradttam én már ezekről, legutóbb a Starcraftot (az 1-et) nyomtam "nagyiparban"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dzjaulah
2013.01.31. 13:35
"A League of Legends és a DOTA 2 színtér is tele van nagy tornákkal" A SC2 is tele van tornákkal. A baj az, hogy unalmas a játék...

http://www.youtube.com/watch?v=XNe-k6S_1A0
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Benny
2013.01.31. 14:07
Inkább a haldokló D3-al kéne vmit kezdeniük, h ne legyen még nagyobb égés mint most.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. KatonaKM
2013.01.31. 16:54
Benny > Jogos. A Blizzard csak ne nagyon szóljon bele a játékinnovációba, miután teljesen lenullázták magukat a D3-al. Mintha Lőrincze Lajos utódjának Pákót kérnék fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. princeps
2013.01.31. 16:55
dzjaulah nem unalmas, pro játékosok akik SCről LoLra váltottak (pénz miatt) mondták hogy a mind a játék mind a nézése szórakoztatóbb a Starcraftnak(saját tapasztalaz is ez). Különben is akik unalmasnak tartják(meg gyengék hozzá) azoknak ott vannak a modok és itt van a probléma, hogy a moddereket nem támogatja a blizz eléggé, pedig a BWben is ezek voltak a legnépszerűbbek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sixth2Babe
2013.01.31. 20:55
Tény, hogy nem lett világverő játék a Diablo 3, de rengeteg potenciál van benne még mind tartalom, mind pedig end-game tekintetében. Még lesz 2 kieg hozzá + patchek. Én több 100 órát öltem bele és kicsit sem unom. Azért valljuk be, support terén mégiscsak a Blizzard a nyerő. Törekednek azért, hogy jobb legyen a játékuk (bármelyik). Az EA-től pl. viszont ilyet nem szabad várni, mert amint kiadnak valamit, azzal nem igazán foglalkoznak tovább. Max egy szükséges javítást adnak ki. Aztán minden más tartalmat (DLC-t ha úgy tetszik) lehet horror árakon megvenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zedz
2013.02.01. 10:53
Azért én azt hozzá tenném, hogy a LoL fő bázisa 18 alatti játékosokból áll, és azért játsszák annyian amennyien. A DotA2 vagy akár a HoN (Heroes of Newerth)oda vissza pofozza. Nehezebbek, több skill kell hozzá és a játékos bázis és érettebb. A Blizzard ötletéről, hogy közvetítsék TV-kben meg egyéb marhaságok a Gamer című filmet juttatja az eszembe!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kpbendi
2013.02.01. 14:25
Miért ne lehetne az e-sportokat TV-ben közvetíteni? Ha 22 ember kerget egy bőrdarabot, az mennyivel érdekesebb, mint mondjuk egy WoW arena meccs?
Ahogy sokkal többen néznek gyorskorcsolya-váltót, amint amennyien életükben akár egyszer is gyorskorcsolyáztak, úgyanúgy nem kötelező valakinek gamernek lennie, hogy szívesen nézzen e-sportokat.
Annyiban tehát igaza van a Blizzardnak, hogy akkor lehet az e-sportokat igazán felfuttatni, ha azok is élvezik a meccseket, akik sosem játszottak a játékokkal, ahhoz viszont meg kell ismertetni az átlagemberekkel is a műfajt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!