iPon Hírek

A HP dobja a Beats Audiót, az új befutó a Bang & Olufsen

Dátum | 2015. 03. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Beats Electronics egy ideje az Apple kötelékén belül üzemel, ugyanis az almás vállalat tavaly májusban felvásárolta a céget. A lépés természetesen a Beats Electronics partnerkapcsolataira is hatást gyakorolt. Egyebek mellett a Hewlett-Packard is érintett, mivel a Beats Eletronics-szel kötött korábbi szerződésnek köszönhetően 2011 óta forgalmaz Beats Audio márkájú hangrendszerrel ellátott termékeket.
A Beats Audio hangrendszerektől a fentiek miatt ugyan búcsút kell vennünk, de kár szomorkodni, mert a HP illetékesei egy nagyon jól csengő nevű, több évtizedes múltra visszatekintő utódot találtak a megüresedett helyre, aki nem más, mint a Bang & Olufsen. Az új audió partner munkássága több területen is tetten érhető lesz: a HP a táblák, a PC-k és a különböző kiegészítők esetében is támaszkodni fog a patinás márka szakértelmére és segítségére. A Bang & Olufsen közreműködésével az említett területeken kapható eszközök audió rendszerét nagyfokú hozzáértéssel finomhangolják majd, ami új szintre emelheti a hangzást. Arról egyelőre nincs pontos, minden részletre kiterjedő információ, hogy milyen változtatások járulnak majd hozzá a jobb hangzásminőséghez, de ez idővel kiderül.
Az viszont biztosnak tűnik, hogy azoknál a termékeknél, amelyeknél a Bang & Olufsen PLAY – vagy B&O PLAY – jelzéssel találkozunk, azoknál az audió rendszer elektronikai komponenseit elszigetelik majd az alaplap többi komponensétől – ezt leválasztott tápellátással érik el. Hasonlót már több alaplapgyártó is alkalmaz a különböző integrált audió vezérlők esetében. A B&O és a HP együttműködésében készített eszközöknél a fejhallgató csatlakozónál limitálni fogják a fém alkatrészek mennyiségét, ami a szakértők szerint segít a "föld-zaj" csökkentésében, így hozzájárulva a tökéletes audió élményhez. Hogy mely termékcsaládok kapnak B&O audió rendszert a nem is oly távoli jövőben? Az alábbiak: • HP Spectre • HP OMEN • HP ENVY • Egyes üzleti konfigurációk A B&O PLAY márkanévvel a HP Pavilion számítógépeken, a PC-s audió perifériákon, illetve a táblákon is találkozhatunk a közeljövőben. Az első olyan HP konfigurációk, amelyek Bang & Olufsen, illetve B&O PLAY audió rendszert kapnak, már idén tavasszal elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. dzsuz87
2015.03.25. 13:20
"ami új szintre emelheti a hangzást"
és még finom a megfogalmazás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kirrr
2015.03.26. 11:00
Bítsznél csakjobb lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nemlehet
2015.03.26. 12:21
Nekem az Asus G56-omban van B&O és elég jól szól. Nem tudom ez mekkora felárat jelentett, de a konzumer notikhoz képest azért mind hangerőben mind minőségben elég jó. Bár nem nagyon érint a dolog, mert nem hinném, hogy fogok a közeljövőben HP-t venni, de szerintem ez előrelépés lesz a beats-hez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!