iPon Hírek

A HP döntött: cégen belül marad a PC részleg

Dátum | 2011. 10. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A HP két hónappal ezelőtt nagyon meglepte a piacot, ugyanis a cég illetékesei bejelentették, hogy a vállalat gondolkodik a Personal Systems Group – ahova a PC-s részleg is tartozik – kiszervezésén, illetve esetleges eladásán. A jelek szerint a végleges döntés megszületésére eddig kellett várni.

A friss hírek szerint a HP mégsem szervezi ki, de el sem adja a fent említett divíziót: a Personal Systems Group továbbra is a vállalat részét képezi majd. Meg Whitman, a HP elnök-vezérigazgatója szerint az elemzések elkészítése után azt látták, hogy a „PSG” kiszervezése mind stratégiai, mind pénzügyi, mind pedig működési szempontból nézve rossz ötlet, így a vásárlók, a partnerek, a részvényesek és az alkalmazottak számára akkor tesznek jót, ha a szóban forgó divízió a cégen belül marad.

A hivatalos sajtóközlemény szerint a Personal Systems Group – Személyi Rendszerek Csoportja – fontos szerepet tölt be a cég portfóliójában, kiszervezése pedig rendkívül sokba kerülne – sokkal többe, mint amennyi előnyt kínálna az egész művelet. A kiszervezés hírét egyébként már korábban sem tartották jó ötletnek a szakemberek és a részvényesek – a hírek szerint a korábbi elnök-vezérigazgató, Leo Apotheker pont emiatt távozott a cégtől.

A sajtóközleményben arról sajnos nem esett szó, hogy mi lesz a HP WebOS névre keresztelt operációs rendszerével. Az előző elnök-vezérigazgató azt szerette volna, ha jobban kihasználják a szoftverben rejlő lehetőségeket: Apotheker szívesen látta volna a WebOS-t az összes HP számítógépen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Anzal0te
2011.10.28. 10:24
Notebookok-piacból még mindig ők hasítják ki a legnagyobb szeletet. Elég szomorú ha nem képesek ebből annyit profitálni, hogy meg se kelljen gondolni az eladást vagy kiszervezést.

Hiszen ha a Dellt vesszük vagy a Toshibát -amik szintén nem tajvani vagy kínai márkák- ők is elkaristolnak jóval kisebb eladási mutatókkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2011.10.28. 13:46
Erdekes volna tudni, hogy milyen hatassal volt az eladasokra az az idoszak, amikor ugy lehetett gondolni, hogy a HP komolyan gondolja a PC szegmens feladasat. Ugyanis ki vesz szivesen olyan gepet, amely mogul a gyarto kivonul.

Talan kevesen olvastak a korabbi hirt, es emiatt nem volt jelentos hatasa?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. madcaptain
2011.10.28. 15:03
na erre csak annyit tudok mondani LOL, lehet az egész arra ment ki hogy olcsóbban felvásárolják egyesek a hp részvényeket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!