iPon Hírek

A HP egyelőre nem dob piacra Windows RT alapú táblákat

Dátum | 2012. 07. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ARM Cortex alapú SoC egységre épülő HP táblák piacra dobása helyett a cég a hírek szerint inkább az üzleti felhasználóknak szánt, x86-os architektúrát alkalmazó Intel processzorral ellátott táblákra helyezi a fő hangsúlyt, amelyek Windows 8, illetve Windows 8 Pro operációs rendszerrel kerülhetnek forgalomba.

A döntés hátterében – amelynek meghozatalában  a felhasználói visszajelzések is szerepet játszottak – a hivatalos információk szerint az áll, hogy az x86-os platform sokkal robosztusabb, kiforrottabb környezetet kínál, amely mögött jelenleg a legjobb felhasználói élményt nyújtó alkalmazások sorakoznak fel.

A bejelentés nagyjából egy héttel a Microsoft Surface tábláinak bemutatása után érkezett – utóbbiakkal a Microsoft nem csak az átlagfelhasználókat, hanem az üzleti felhasználókat is célba kívánja venni az idei év végén, illetve 2013 elején. A HP döntése összességében elég kedvezőtlen helyzetet teremt, hiszen így az amúgy is kevés Windows RT alapú táblákból még kevesebb kerül majd forgalomba, ami aláaknázza a Microsoft azon lehetőségét, hogy közvetlenül vegye fel a versenyt az Apple iPad tábláival és a Google Android mobil operációs rendszerét futtató megoldásokkal szemben.

A HP illetékesei szerint a fenti döntés még a Microsoft Surface tábláinak bemutatója előtt született meg. Érdekesség, hogy a HP lépésének hatására kétségek merültek fel a Windows RT operációs rendszert alkalmazó, ARM alapokon nyugvó táblák kezdeti sikerességével kapcsolatban is.

A HP és az LG visszalépésének oka – amelynek értelmében a vállalatok idén nem kívánnak Windows RT alapú táblát piacra dobni – valószínűleg az lehet, hogy napjaink ARM Cortex-A9 alapú SoC egységei az igényes alkalmazások számára alacsony teljesítményt kínálnak, a nagyobb teljesítményű, Cortex-A15 alapú SoC egységek pedig még sokáig nem lesznek elérhetőek a piacon, legalábbis nagyobb mennyiségben biztosan nem.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Trevize198...
2012.07.02. 12:46
Hát a SoC hiány mellett azért ott van az a tényező is, hogy engem személy szerint csak a Win 8 Pro táblák érdekelnek majd, meg sem fordult a fejemben egy RT verzió és szerintem ezzel nem csak én vagyok így. Csak az ár lesz kérdés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. madcaptain
2012.07.02. 13:56
És alapvetően nincs emberük aki értene az ARM architektúrához
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. madcaptain
2012.07.02. 13:59
De jogos, mert aki ARM-ozik az eleve androidost fog venni, nem hiszem hogy olyan hűde sok Windows RT alkalmazás lenne a Windows x86 és az Andriod ARM-os alkalmazásaihoz képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. legyes
2012.07.02. 15:43
Ha meghackelik, hogy menjen a csingadzsukhájcsi táblákon, akkor sikeres lesz. De a Core i5/i7 brutális/embertelen/őrültmagas ára eleve kinyírja a Pro piacot, marad a remény az RT-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!