iPon Hírek

A HP és a OnePlus is saját okosórán dolgozik?

Dátum | 2014. 08. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | IT VILÁG

A OnePlus egyelőre csak egy csúcsmobillal rendelkezik, viszont a vállalat profiljából egyáltalán nem lógna ki egy, a mobilhoz passzoló óra. Ennél viszont sokkal érdekesebb a HP helyzete. A HP-nál általában költséghatékony szerkezetek vannak az androidos kínálatban, az okosórájuk viszont egy igazán nívós termék lehet.
A Hewlett-Packard a legfrissebb információink alapján már összefogott a Gilt nevű kereskedelmi vállalattal, hogy együtt készítsék el az órát. Ráadásul a dizájnt sem fogják a véletlenre bízni, ugyanis az órájuk vonalvezetését Michael Bastian, az ismert amerikai szakember fogja megrajzolni, illetve az első látványtervek már kész is vannak. A készülék úgy lett kialakítva, hogy nagyon hasonlítson egy átlagos karórára. Ezt az irányelvet először a Motorola Moto 360 esetében láthattuk, azóta pedig már sorra jönnek a kerek kijelzős eszközök bejelentései. Egyelőre részleteket nem árult el a HP az újdonságával kapcsolatban, de a grafikák alapján néhány következtetést már előzetesen is levonhatunk.
Az amerikai vállalat karórája nem akar feltűnősködni, csak éppen úgy szeretne kinézni, mint egy egyszerű, de sportos óra. A kör alakú számlap egyébként állítólag 44 milliméteres átlójú, ami megfelel egy átlagos férfi óra méretének. A HP készíti a szoftvert, így elképzelhető, hogy itt nem a Moto 360 esetében alkalmazott Android Wear rajzolódik ki a rozsdamentes acél keretek között. A készüléknél ügyeltek arra, hogy a testreszabhatóság megfelelő legyen, tehát mindenki olyan megjelenésű modellhez juthasson, amilyen illik a stílusához. Az óra háza kapható lesz natúr fémszínben és feketében is (vélhetően PVD bevonattal). A szíjat figyelembe véve válaszható majd többféle anyag, ezzel együtt pedig többféle szín is. A felületes látványterven van egy fekete modell fekete kígyóbőr szíjjal kombinálva, illetve két élénkebb is alap fém házzal, valamint barna és zöld szíjakkal. A HP órája jelenleg úgy fest, hogy használható majd Android és iOS rendszerű termékekkel is, vagyis nem különösebben lesz válogatós - egy Windows Phone támogatást persze vélhetően sokan örömmel fogadnának. A OnePlus megoldása a kiszivárgott dokumentumok alapján még inkább hasonlítani fog a Moto 360-hoz. Ennél már nem csak a kör alakú kijelző lesz közös nevező, hanem a rendkívül letisztult vonalvezetés is. A OnePlus órája a OneWatch néven fog hódító körútra indulni. Hasonlóan az HP termékéhez, erről is csak néhány vázlat és egy renderelt kép árulkodik, ami korábban véletlenül tűnt fel a gyártó weboldalán.
A OnePlus órájában a pletykák szerint szinte minden szükséges technológiai újítás benne van, amit alkalmazni lehet ezekben a készülékekben. Az eszközház titániumból van „kifaragva”, az előlapot pedig zafír kristályüveggel fedték le, mint a prémium karórákat, hogy ellenálló legyen. A megjelenítő OLED technológiával dolgozik a jobb üzemidő elérése érdekében, az akkumulátor pedig hajlított benne. Az újratöltésről egy Qi szabványú vezeték nélküli töltővel lehet gondoskodni, a kereten található egyetlen gomb pedig szoftveresen programozható, így több különböző feladatot is elláthat. Azt egyelőre nem tudni, hogy itt milyen rendszer fog feltűnni a színen, és ismeretlenek a hardver pontosabb jellemzői is.
A HP karórája valamikor az ősz folyamán készülhet el, ami jó időzítés lenne, hiszen az ünnepi szezont akkor már a boltok polcain kezdhetné meg. Az Egyesült Államokban ennek különösen nagy a jelentősége, ott ugyanis jelentősen megnő ilyenkor a "vásárlókedv". A Gilttel kötött egyességből fakadóan pedig kizárólag a Gilt.comon lesz eleinte megvásárolható. (A Gilt egyébként már szállít Magyarországra is, azonban ez nem biztos, hogy egyet jelent azzal, hogy a HP terméke is elérhető lesz itthon.) A OnePlus esetében nem tudni, hogy mikor kerülhet sor a debütálásra, de amennyiben valóban feltűnt korábban a gyártó honlapján, akkor talán már nem is kell rá sokat várni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. HUFEUR
2014.08.06. 17:45
Pár napja/hete nyilatkozott a OnePlus, hogy jelenleg nem terveznek se okosórát, se tabletet, és hogy egy ideig csak a telefonokra (pontosabban telefonra) koncentrálnak, szóval nem nagyon alapoznék ezekre a pletykákra, de majd meglátjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. asdsa
2014.08.07. 03:22
A HP koncepció nagyon durcán néz ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Crytek01
2014.08.07. 11:20
Hányják el a fenébe a telefonnal való függőséget és inkább legyenek benne sport funkciók.

-beépített gps
-10+ óra üzemidő bekapcsolt gps-el
-együttműködés szinte mindenféle sport applikációval
-megtett km,sebesség,köridő regisztrálás
-könnyű pc/telefonhoz való csatlakozás
-kari pulzusmérés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. fofoka Cryte...
2014.08.07. 21:16
Csuklódon nem tudsz jól pulzust mérni, ahhoz el kell szorítani egy kicsit az eret. Azt meg te sem akarod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomazolika fofok...
2014.08.07. 23:05
Legyen fény alapú , mint a pulzox... Csak akkor rá kell gyúrni az akkura , de kivitelezhető .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!