iPon Hírek

A HP is törli a Win7-es tábláját?

Dátum | 2010. 05. 02.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Vajon mi lesz rajta?Teljes egészében valószínűleg nem, viszont az nem kizárt, hogy mégse Windows 7-es lesz, hanem helyette valamilyen más rendszerű. Több, ellentmondásos híresztelés is felbukkant a napokban ebben a kérdésben.

Az egyik megközelítés szerint a HP egyszerűen nem elégedett a Win7 táblás lehetőségeivel, és ezért döntött a szanálás mellett. Szintén tényező lehet az is, hogy Windows 7-tel a táblájuk akár 549$-ba is kerülhet, szemben a 499$-os iPaddel, és üzemidő terén is csak feleannyit nyújtana, mint az. Ez pedig így nyilván nem lenne egy előnyös felállás.

A gyenge üzemidő a jelek szerint az Intel-alapú hardvernek (Atom processzor) köszönhető, így annak a lehetősége is felmerült, hogy még akár ezt is lecserélnék, bár az már nem derült ki, hogy pontosan mire, de hát manapság nem nehéz kitalálni, hogy valami ARM alapúra.

Visszatérve az oprendszer kérdésére, alapvetően két logikus alternatíva kínálkozik, egyrészt a Google-féle megoldások, másrészt pedig a HP legújabb szerzeményének, a Palmnak a WebOS-e, amiről a HP is kijelentette már, hogy az számukra is rendkívül fontos. Tábla-jellegű készülékek esetén ez utóbbival csak annyi lenne a probléma, hogy nem túl elterjedt, nem is fejlesztenek rá túl sokan, így igen sok készüléket kéne eladnia a HP-nek ahhoz, hogy kellő lendületet biztosíthassanak a rendszernek, és további fejlesztőket csábítsanak el. Rengeteg erőfeszítést igényelne tehát egy minimális siker is, és kérdés, hogy ez megérné-e nekik egyáltalán.

Legvalószínűbbnek tehát az Android tűnik, annál is inkább, hogy még az év elején, nem sokkal a jelen hír tárgyát is képező tábla bemutatása után felröppent egy olyan hír is, miszerint emellett dolgoznak egy Androidos táblán is, amely elvileg ténylegesen ennek az "ikertestvére", csak másik rendszerrel. Az sem elképzelhetetlen tehát, hogy a Win7-es helyett egyszerűen ezt viszik majd tovább - de az sem, hogy a Win7-esből WebOS-es lesz, plusz mellette lesz még Androidos is.

Többen is kopogtattak már a HP háza táján, hogy ugyan lennének szívesek mondani már valami konkrétumot, hogy most mégis mi a helyzet, de természetesen csak annyit feleltek, hogy spekulációkhoz és pletykákhoz nem fűznek kommentárokat, így hivatalos, biztos infó egyelőre sajnos nincs.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Smith166
2010.05.02. 15:53
Hát az biztos hogy a lagnagyobbat a windows7-es táblával tudnának dobni, lévén arra aztán van program dögivel. Amúgy nem látom létjogosultságát ezeknek a billentyűzet nélküli drága játékszereknek, akkár már inkább netbook, esetleg touchscreennel kiegészítve, kifordítható kijelzővel. Nem értem ezt a nagy "pad" mániát ami most zajlik a világban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. polarx
2010.05.02. 16:05
ez olyan mint hogy régen a világítós sarkú cipő volt a menő.. most ezt akarják menőnek "nyilvánítani" lehet hülye hasonlat de szerintem megálja a helyét. ugyan itt annyi előny van hogy kisebb helyet foglal kisebb súllyal viszont kisebb a teljesítmény is. bővíteni szerintem nem igazán lehet őket, és megjelenik a fejembe a kérdés hogy akkor miért is jó? ja igen mert trendi vagyok vele.. hát azért meg nem kell. ennél többe nézek egy normális okostelefont tudni tudja ugyan ezt csak kisebb kijelzővel ami és hasonló paraméterekkel (proci ram miegymás)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. axe
2010.05.02. 16:52
Galaxy S már fégiga rammal jön, az 1GHz-s CPU pedig nem újdonság már az okostelefonok körében. Régi nem megerősített hírek szerint az iPhone G4/HD-ban jelenik meg először a 2magos mobil processzor. (bár szerintem hülyeség, mármint a hír)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Stormrage
2010.05.02. 16:59
htc touch hd jön majd, 1,6ghz-val fasza pda lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. YuGabe
2010.05.02. 17:04
Ez eléggé sajtszagú hír, nem sok konkrétum van benne. A Win7 szerintem is dobna rajta, és attól, hogy Androidot tennének rá, még nem bírná tovább (vagy jelentősen tovább) az akkuja. Normális hardvert kellene pakolni alá, nem ilyen hülyeségeket kitalálni.
Bár ez volt az on része, az off része annyi, hogy én sem értem, mit eszik a világ ezeken a kütyüléken. Biztos túl öreg vagyok már ehhez és konzervatív, egyszerűen engem totál nem vonz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Balucsek
2010.05.02. 17:31
Ha jól értem a win 7 lecserélésére nem azért van szükség, mert túl sokat fogyaszt hanem, mert sokba kerül.
Amúgy ami ezt a tábla mizériát érinti, szerintem is a legkorrektebb megoldás a kifordítható érintőkijelzős noti lenne, mert ugye egy designernek jól jön az érintő kijelző, de hogy végig azt kelljen taperolni hát..., nem tudom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2010.05.02. 21:13
1,6GHZ (L) asszem várok mégis arra a telócserére
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2010.05.03. 11:27
Mintegy 4-5 eve en is elsore azt hittem, hogy a tabla mizeria hulyeseg.

De aztan a kezembenyomtak, es meglepoen jol hasznalhato.

Tabla nagy elonye, hogy nem erolteti az amugyis eleve nyomorek minosegu laptop billentyuzetet, pontosabban billentyuzet parodiat.

Szerintem meg 5-10 ev, es azt fogjuk egy muzealis erteku dolognak tekinteni, hogy a mobil eszkozok egy reszen eroltettek a normalis billentyuzetet utanzo laptop billentyuzetet.

Tablanak eppen az az ertelme, hogy VALOBAN mobil. A laptop az csak egy lepes a mobilitas iranyaba. De a tabla az tenylegesen mobil.

Laptop azt a terhet cipeli magaval, hogy mindent meg akar orizni az asztali gepekbol, mikozben azoknak csak siralmas arnyeket kepes produkalni. Ergonomiailag gyenge billentyuzet, ergonomiailag tul alacsonyan levo kepernyo, aztan mig a szobai konnektor nem fogy ki, addig mind a mai napig allando problema a laptopok tul gyors lemerulese, amely persze mar messze nem olyan gyors, mint 10 eve, de meg mindig zavaroan gyors. Stb.

Tabla ertelme az, hogy ledob magarol olyan terheket, amelyekkel csak nevetsegesse tenne magat. Helyette olyan eszkozoket tesz oda, amely normalisan hasznalhato.

En egy 3-4 eves tablat probaltam ki, szupi jo erzekeny kepernyoje van, a ceruzat gyakorlatilag nem kell nyomni, olyan kenyelmesen irok rajta, mintha egy konyvre helyezett darab papiron irnek ceruzaval. A nem tul szep es cizellalt kezirasomat teljesen elfogadhato mertekben felismeri, hasznalhato, es eleg otletes es szemleletes, hogy a ceruzaval hogyan erjem el azt, hogy ne irjon, hanem parancsokat adjon, mint torles, athelyezes, masolas, stb.

Ha mind e melle bejon majd a diktalas lehetosege is, akkor vegkepp be fog tenni a ma jonak gondolt laptopoknak. Persze a laptopok nem fognak eltunni, csak a dominanciajuk fog megtorni.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Oggy
2010.05.04. 14:21
Amugy kövezzetek meg nyugodtan, de se az ipadnél, se a hpnél nem tetszik ez a vastag fekete keret. Olyan mintha egy 5éves digitális fotókeretet látnék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!