iPon Hírek

A HP mutathatja be az első ultrabook-ot?

Dátum | 2011. 07. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Intel korábban, a Computex alkalmával bejelentette, hogy új noteszgép kategóriát szeretne teremteni a piacon, amely az ultrabook nevet viseli majd. Az ultrabook noteszgépek legfőbb ismérvei között a vékony és könnyű felépítést, valamint az 1000 dollár alatti árat találjuk. A 0,8" alatti vastagsággal rendelkező konfigurációk piacán az ASUS mutatta be az első újdonságot, amely UX21-es típusjelzéssel rendelkezik, ám ez a konfiguráció hivatalosan majd csak idén szeptemberben válik elérhetővé.

A DigiTimes nevük elhallgatását kérő ipari forrásokra hivatkozva most azt állítja, hogy az első ultrabook noteszgépeket a HP dobhatja majd piacra, méghozzá az UX21 szeptemberi megjelenése előtt. A témában sajnos még nagy a homály, de az már sejthető, hogy legalább két ultrabook konfiguráció jelenhet meg a világ legnagyobb PC gyártójának kínálatában. Az egyik ultraboook Core i7-2637M, míg a másik Core i7-2677M típusú Intel processzorral rendelkezik majd. Ezek a processzorok két CPU maggal, négy szállal, 17W-os TDP-vel, valamint sorrendben 1,7 GHz-es és 1,8 GHz-es magórajellel rendelkeznek.

A HP ultrabook kategóriába tartozó noteszgépeit a hírek szerint a Foxconn gyártja majd, míg riválisa, az ASUS a Pegatron Technology üzemét veszi igénybe az UX21 legyártatásához.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tibaimp
2011.07.12. 18:44
Az Intel meg az Asus megint új hordozható PC kategóriát teremt, mint annó a netbookoknál!
Nagyobb jövőt látok benne mint a tábla PC-kben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. franc0
2011.07.12. 19:03
A kategória már 3 és fél évvel ezelőtt megszületett, 2008 januárjában mutatták be az első MacBook Airt. És volt egy Dell Adamo is.
Hogy miért nem terjedt el tömegesen? Erről az Intelt és az Apple-t szívesen megkérdezném... Ugye senki sem gondolta komolyan, hogy más gyártó nem képes ilyen gépeket tervezni? (Az erős 17W-os procik már régóta léteznek, lásd SL9x00 sorozat)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!