iPon Hírek

A Huawei a csúcsra tör

Dátum | 2010. 04. 13.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A kínai Huawei tavalyi eredményei alapján a világ meghatározó telekommunikációs eszközgyártói között a harmadik helyet foglalja el. A 2009-ben elért 30,2 milliárd dolláros forgalmával éves növekedése elérte a 30 százalékot - hangzott el a társaság budapesti road show-ján.

Frank Hou, a Huawei Technologies Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint a társaság fejlődése igencsak dinamikusnak mondható, megdöbbentő számokat produkálnak az üzleti életben, jelenlétük hangsúlyos a világpiacon, hiszen 22 regionális központtal és több mint száz irodával rendelkeznek. Az ötven vezető távközlési szolgáltató közül 45-öt szolgálnak ki.

Mivel a számítógépes hálózatok, szoftverek, készülékek és professzionális szolgáltatások területén is kínálnak megoldásokat, rugalmasan tudnak alkalmazkodni az ügyfelek igényeihez. Maximálisan ügyfélközpontú az óriáscég: fix, mobil és számítógépes hálózati termékeket, szolgáltatásokat is kínálnak. Míg 2005-ben "csak" 250 millió embert szolgált ki, addig 2009-re ez a szám 1,5 milliárdra nőtt, több mint 56 ezer site működését biztosítja 48 országban - mondta Hou. A kínai cég a mobil szélessávú készülékek egyik vezető gyártója, nem véletlenül nemzetközi partnere a Vodafone vagy a T-Mobile.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!