iPon Hírek

A Hynix variációja a 3-bites SSD témájára

Dátum | 2008. 06. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Láthatóan virágkorukat élik az SSD-k, mivel a Hynix is előrukkolt a maga dobásával ezen a téren, felfejlesztve a saját flash memóriát, hogy ezzel is jelentősen megnövelhesse a hordozható médialejátszók és más hasonló eszközök kapacitását.


A cellánkénti 3-bites technológia egyéni felhasználásával a cég nem kevesebb, mint 32GB-nyi adatot (így például akár 8.000 átlagos MP3-fájlt) képes igen sűrűn összepréselni, amit jól mutat az a tény is, hogy az új chipek a megnövekedett kapacitás ellenére mégis 30%-al kisebbek, mint a hagyományosabb, cellánkénti 2-bites darabok.

A SanDisk és a Toshiba is ígért már hasonló hárombites technológiát, de mindeddig csak eléggé szerény (4GB-os) célkitűzésekkel, azok időpontját is az év második felére helyezve. A Hynix azonban már októberben megkezdi a 32GB-os darabjainak sorozatgyártását, így azok nem sokkal később tényleges termékekben is a boltok polcaira kerülhetnek.

A technika iránt érdeklődő cégeket nem nevezték meg, de ez talán nem is szükséges - hiszen a legtöbben bizonyára érdekeltek minden hasonló újításban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.29. 20:14
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!