iPon Hírek

A japánok nem rajonganak az Xbox One-ért

Dátum | 2014. 09. 04.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Tegnap éjfélkor jelent meg Japánban az Xbox One: a Microsoft ünnepléssel és visszaszámlálással köszöntötte az ebből az alakalomból rendezett különleges eseményen résztvevőket. A vidám ünneplés után azonban nem maradt túl sok a lelkesedésből, nem álltak az emberek hosszú tömött sorokban a nagyobb kereskedőknél, mint februárban, a PS4 megjelenésekor, amikor a lelkes gamerek már napokkal az eseményt megelőzően letáboroztak a boltok bejárata előtt. Volt néhány hely, ahol akadt pár érdeklődő, az Akiba kerületből érkezett jelentések alapján legalább 7 ember állt nyitás előtt a Yodobashi boltnál, és 10 a Mainichinél. Kétségtelen, hogy el tudnak majd adni valamennyit a konzolból, de ezek után nehéz elképzelni, hogy az Xbox One tarolna Japánban. A történteken persze nyilván senki sem lepődött meg, mert ugyan a Microsoft és a Sony nagy harcokat folytat a nyugati területekért, de a japán piacot mindig is a PlayStation uralta. Ennek részben a Microsoft is az oka (nem csak a japán patriotizmus): az Xbox 360 indulása rendben volt, de a helyi fejlesztés hiánya, a nem megfelelő lokalizálás és a hosszú várakozási idők nem tettek jót a konzol hírnevének. A Microsoft több kísérletet is tett arra, hogy meghódítsa a japán játékosok szívét azzal, hogy együttműködött a japán fejlesztőkkel, ennek gyümölcse lett néhány korai JRPG exkluzív és az olyan Kinectes játékok, mint a Steel Battalion és a Crimson Dragon. Kíváncsian várjuk, hogy ebben a konzolgenerációban mit fog tenni ez ügyben a Microsoft, és hogy bejön-e a stratégiájuk.
A fotó forrása: @Kaztsu
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

20. Phantomstr...
2014.09.04. 14:53
Kik rajonganak érte? Talán, ha nem egy éves csúszásban jelent volna meg Japánban, talán, ha most is beelőzik a Sonyt a next gennel, de jelenleg ami eszébe jut bárkinek a konzolról, az a sok botrány és hogy a világ nagy részén eddig hivatalosan beszerezhetetlen volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. gab78
2014.09.04. 15:19
Nem csak a japánok. És nem csak a XBONE-ért, hanem a M$-ért sem. Ha PC-t használsz, a Live rendszerben halott vagy! Össze-vissza dobál, "hoppá váratlan hiba történt" egy link átdob egy oldalra, ahol az a szép üzi van, hogy "a tartalmat áthelyeztük" de hogy hová, azt véletlenül sincs feltüntetve. A probléma megoldására van 360-os, van csont-os (Bone) megoldás, de a PC-s az dögöljön meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. abash
2014.09.04. 17:00
Japán egy teljesen más világ mint az Európai vagy Amerikai piac.Teljesen más értékrendekkel és magához a világhoz való hozzáálláshoz.
Totálisan más játék igényekkel.Amit nem biztos hogy az MS elvisz nekik.
Amúgy nem igen mozgat hogy mit eszik a Japán.Részemről ha nem PC-s lennék akkor XO lenne a TV alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. DogTheDog gab78
2014.09.04. 17:08
Minden nagy PC-s emlegeti ezt a Live-ot,amit en kis PC-s mar vagy 3-4 eve nem is lattam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. kunrichard
2014.09.04. 17:22
Kit érdekel. én meg nem rajnogok a Naruto-ért meg a Nintendo-ért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. pdx06
2014.09.04. 18:22
Ezért jó a gazdaságuk, mert inkább a saját termékeiket veszik, nem úgy mint a magyar hogy csődbe ment az egész magyar ipar mert a menő amcsi és német kellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. mark90
2014.09.04. 18:37
Miért kéne rajonganiuk érte? Van PS4 ami kb. ugyanazt tudja, továbbá az Xbox-ok eddig nem a megbízhatóságukról voltak híresek. Ha már egyszer van ugyanolyan hazai termékük ami valószínűleg megbízhatóbb is akkor minek vegyenek mást?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. gab78 DogTh...
2014.09.04. 19:05
Én se látnám már, ha a Codemasters a DiRT Steam támogatását megcsinálta volna már, de egy éve híre sincsen. Most már ott tartunk, hogy a CM fórumán nem is válaszolnak erre a kérdésre. Aztán csodálkoznak, miért csökkennek az eladások. Az új GRID-et már én sem vettem meg. Pedig az eső kettő, meg 3 DiRT is megvan, de azt, hogy ennyire leszarnak kicsit zokon vettem. Szóval gondoltam, hogy megpróbálom áttenni egy másik e-mailre, de ez esélytelen.

A felhasználók korrekt kiszolgálása nem abból áll, hogy a számukra elsődleges platformon nyújtanak valamit, ugyan úgy fontos felhasználóként kellene kezelni a Windowsosokat is, elvégre az is a saját platformjuk. Még ha ez Linuxnál lenne, jó persze akkor is morognék , de valahol érthető lenne, de hogy Windowson is ez van. És ezek után még csodálkoznak, hogy PS4-ezik mindenki? Egy vállalat mindenhol, ahol jelen van, törekedjen egyformán a jó hírnévre, nem csak amolyan elsődleges platformokon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. 5hR3kY DogTh...
2014.09.04. 22:09
Ezek közül a játékok közül válogass, vedd meg az egyiket, és ámulhatsz: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. madcaptain
2014.09.05. 04:09
Ez termeszetes, ami a gaz, hogy majd 1 eve utan jutott el Mo-ra a XBOne. Bar amig nem torik fel nem nagyon fog terjedni. Par konzol jatek araert fullHD kepes jatekPC-t lehet osszerakni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. j.panzer
2014.09.05. 13:44
Én se rajongok érte. Egy gyenge, hulladék, kémgép...
360 jó kis cucc, de ezek után soha meg nem vennék egy xbone-t...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ZephyrDavi...
2014.09.05. 15:59
És amikor a ps3 jelent meg 1 évvel később a xbox 360 után az nem volt gáz???
Hihetetlen, hogy amúgy egyeseket, hogy befolyásolnak a negatívan megfogalmazott hírek. Aki nagyon akarta az eddig is megtudta venni ahol árulták. Egyébként az, hogy most ekkor kaptuk meg nem pedig hamarabb az annak tudható be, hogy igenis foglalkozni akarnak a Magyar Live-val is és csak is így volt értelme kiadniuk a konzolt, felesleges lett volna hamarabb mert akkor meg azon agonizáltak volna olyanok akiket alapból nem érdekel a konzol, hogy -hűű de gáz, hogy Live meg nincs. Szal régen is csak azért kaptuk meg akkor a konzolt amikor megjelent mert senki sem számított rá, hogy lesz ide haza akár ilyen szolgáltatás támogatva. De ez persze magyar népnek ez is kevés. Pedig inkább örülni kellene, hogy megkésve, de nem vagyunk kihagyva nagyon semmiből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. 5hR3kY Zephy...
2014.09.05. 16:37
Facepalm. A PS3-nál három megjelenési dátum volt. A Japán az 2006.11.11, az USA meg hat nappal utána november 17-én volt. Azután körülbelül négy és fél hónappal jött ez EU-ba március 23-án. Az Xbox One-t meg 10 hónap késéssel adják ki! Az nem kicsit vicc! Főleg hogy a sok beígért hülyeség miatt már elvesztették a vásárlók felét! Majd egy év késéssel nem sokan fogják megvenni, főleg hogy sokkal gyengébb teljesítményű lett a gép, a PS4-hez képest.

A PS3 az Xbox-hoz képest meg azért jött később, mert addig nem adták ki amíg kész nem volt a gép, ellenben most az Xbox One-t még most is kalapálják hogy működjön gyorsabban és hogy a beígért funkciók is belekerüljenek. Az milyen volt hogy a kiadáskor még nem is ment rajta a Live rendesen? Úgyhogy a régiónkénti Live indításos elméleted itt bedőlt, főleg hogy a Sony érdekes módon el tudta indítani minden országban a Store-t. Nem mindenki olyan hülye hogy szürke importos gépet vegyen egy év garanciával, sokan inkább megvárják a hivatalos megjelenést és utána beregisztrálják a gépet hogy megkapják 3 évre a garanciakiterjesztést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Balleno 5hR3k...
2014.09.05. 23:23
Tudomásom szerint, a Microsoft stratégiája az, hogy egyes régiókban csak akkor kezdi meg az Xbox One értékesítést, ha elkészültek az ottani nyelvterület teljes lokalizációjával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Balleno Phant...
2014.09.05. 23:24
Őszintén kit érdekel Japán piac? A japánok elvből nem vásárolnak külföldi terméket, csak hazait.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Balleno 5hR3k...
2014.09.05. 23:27
Sokkal gyengébb teljesítményű az elég erős csúsztatást, a PS4 is vért izzad a HD felbontásban 60 FPS-el. Az előző generációban is erősebb volt a PS3, de ez még se érdekel közel 80 millió vásárlót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY Balle...
2014.09.06. 00:28
Erős csúsztatás, amikor van olyan játék ami PS4-en 1080p Xbox One-on meg csak 720p-ben fut? Alapvetően mindkettő lepkefing a PC-hez képest, de a PS4-nek van erőteljesebb szaga.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Balleno 5hR3k...
2014.09.06. 10:21
Nézőpont kérdése. Titanfall 0 FPS PS4-en. Csúnya lenne ha például a Konami ne a Sonynak nyalna az MSG miatt. Akinek nem elegendőek, a konzolokban lévő kapacitások azok úgy is PC-t választanak, és lesznek akiknek bőven megfelel a konzolok nyújtotta minőség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gery84
2014.09.06. 10:43
Microsoft csinálhatna már valamit a magban rejlő 32mb-os chesel, mivel e miatt nagyobb a chipje a PS4-nél és drágábban is veszi miatta.
De sok fejlesztő ki hadija ezt a + opciót, az xboxban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nemlehet
2014.09.06. 13:46
Fura lett volna, ha komoly eladásokat produkál a XOne ott. Ahogy az is fura lett volna, ha az USA piacon nem az MS nyer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!