iPon Hírek

A játékosok miatt romlik a filmipar?

Dátum | 2010. 11. 27.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Angelina Jolie exbarátja, Billy Bob Thornton a játékipart hibáztatja Hollywood jelenlegi állapota miatt, illetve a filmek miatt, amiket az utóbbi időkben kihoz. Az Armageddon film sztárja a következőket nyilatkozta a Telegraphnak: "Jelenleg azokat az időket éljük, amikor az "én szerény véleményem szerint" Hollywood az eddigi legrosszabb filmjeit gyártja."

"Ezek egy videojátékokat játszó generációnak szólnak. Ezekben a videojátékokban pedig - amikről a fiamnak is folyamatosan papolok -, olyan emberek vannak, akik szórakozásból ölnek. Az erőszakos filmeknek tradicionálisan mindig volt valami lecke a végükön."

Thornton következő próbálkozása, a Faster, melyben The Rock rendez brutális vérfürdőt, éppen erről szól. "Ez a film nem olyan, hogy 'itt egy mókás fazon, akit egy hóbortos túlzásokkal teli videojátékból rántottunk ki, szeret pusztítani meg ilyesmik"... Ez a film megmutatja, hogy mit tesz az emberrel börtön és a gyilkosság. Megmutatja ezen események szüntelen láncolatát."

Billy azt nem veszi észre, hogy a kettő külön műfaj, és ennek is, annak is megvan a létjogosultsága. Ha pedig már itt tartunk, nem hiszem, hogy Billy Bob barátunk túl sok játékkal játszott, ugyanis ahogy azt Ti is pontosan tudjátok, nagyon is léteznek olyanok, amik mélyen szántó mögöttes tartalommal bírnak és van üzenetük. Ez az egész olyan, mintha elolvasott volna egy Romana magazint és erre kijelentette volna, hogy az irodalmi művek felületesek, életszerűtlenek és szánalmasak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

53. -Melkor-
2010.11.28. 03:26
Szegényke jó nagy hülyeségeket beszél. Cikk írójának véleményével teljesen egyetértek.

Annyit még hozzátennék, hogy ha ez hollywood legrosszabb időszaka, amikor is olyan filmek jöttek ki, mint a gyűrűk ura-trilógia, benjamin button, inception, dark knight (és még bőven lehetne sorolni az olyan filmeket, amelyekre sok év múlva is csak a kiváló jelzőt lehet használni), akkor kíváncsi leszek a jobb időszakra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. gebana
2010.11.28. 10:02
a cikk így kezdődik: "Angelina Jolie exbarátja" akkor már lehet gondolni, hogy normális nem lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. ossyni
2010.11.28. 10:22
A filmipar nem tudja felvenni a versenyt egyetlen egy játékkal sem!Ez nem a játék készítők hibája, hanem a filmeseké, és ez igaz!

Hollywoodban igen is ömlik a hozzá nem értő rengeteg ócska felsztárolt film, mint amiket akár Melkor is ír, eléggé szomorú, hogy ezeket a filmeket lehet felemlegetni
"nagy film"-eknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. hollosiatt...
2010.11.28. 10:30
benjamin button na ezt azért nem merném a nagyon jok közöt sorolni inkább akor az avatart irtad volna szépöcsém
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. phoenix022...
2010.11.28. 10:34
über igaz!!!
Én nem bánom én ma is megtalálom a jó filmeket pl.:Inception,ShutterIsland,Book of Eli,Pandorum,Mindenki megvan ....etc.
Arról nem Hollywood tehet hogy ő olyan "szuper filmekben"játszott vagy játszik mint az Armageddon LOL!
és igen szarak az olyan erőszakos game-ek mint a shadow of the colossus,eco,shenmue,oblivion,mario,heavy rain amikben semmi tanulság és sztori!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. myckie2
2010.11.28. 10:38
pff
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. jamaicamac...
2010.11.28. 10:39
"elolvasott volna egy Romana magazint és erre kijelentette volna, hogy az irodalmi művek felületesek, életszerűtlenek és szánalmasak."-ezzel maximálisan egyetértek

A legtöbb ember sajnos így működik. Lát egy játékot, amiben futnak és lőnek, sajnos a mögöttes tartalom nem jön át nekik, de a rosszabb, hogy ezt ők nem is akarják. Ahogy Guillermo del Toro mondta, a videojátékok jelenkor képregényei. Hiába hordoznak hihetetlen magas művészeti értéket(lásd bioshock, alan wake, vagy épp a Castlevania: Lords of Shadow), az átlag ember ezt akkor sem ismerné el, ha pisztolyt szorítanának a fejéhez.

Billy barátunknak pedig nincs joga beszólni egyetlen művészeti ágnak se olyan filmekkel a háta mögött, mint például a Tapló télapó....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. myckie2
2010.11.28. 10:39
y.RT igen az avatar borzalmas film volt rövid pénzt se hozott hálivúdnak csak több mint 1 milliárd dollárt... ilyet.. borzalom tényleg hanyatlik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. ossyni
2010.11.28. 10:45
Az Avatar vagy tetszik vagy nem, de mindenképp egy óriási nagy ugrás a filmiparban.

Tapló télapó nekem tetszett, lehetett volna még taplóbb, elviseltem volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. astronaut_...
2010.11.28. 10:54
Én a játékipart hibáztatom, hogy egyre kevesebb a jó zene... Én nem tudom, egyesek hogyan találnak ki ilyen dolgokat... De nem komplett ez a fószer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. bul07
2010.11.28. 10:56
" Hollywood az eddigi legrosszabb filmjeit gyártja."
ezzel a részével teljesen egyet értek, az elmúlt pár éveben készült filmek semmire nem valók egyszer talán végignézi az ember esetleg még élvezi is de még 1x nem fogja megnézi, és jó 10év múlva nem is fog rá emlékezni nem úgy mint a régi filmekre: A piszkos tizenkettő(1967),Kelly hősei(1970), többi második világháborús remekmű közelebbi időkből A szökevény(1993),Titanic(1997),Waterworld(1995)
a mostani filmek csak azért készülnek hogy mindig legyen valami új a mozikba hétről hétre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Zack( ro)
2010.11.28. 10:59
Nekem nagyon is tetszet az AVATAR na meg JATEK is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Zack( ro)
2010.11.28. 11:00
a mostani filmek csak azért készülnek hogy mindig legyen valami új a mozikba hétről hétre ezzel egyet ertek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Terror
2010.11.28. 11:01
Most nem azért, de az agyatlan akciófilmek már akkor is kitették a filmek nagy részét, amikor még nem voltak lövöldék. Azzal viszont egyetértek, hogy még soha nem voltak úgy elárasztva szarral a mozik, mint az elmúlt néhány évben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Garrison
2010.11.28. 11:02
Minden film megosztja az emberek véleményét. Nics olyan és nem is lesz ami mindenkinek tetszik. De azt kijelenteni hogy Hollywood "hanyatlik" az túlzás.

Mostanában láttam nagyon sok rossz filmet, ami trailer alapján jónak tűnt, de aztán egy nagy rakás sz** volt. Viszont nem egy olyat is ami után durván csak néztem ki a fejemből (most mivan?! )

Ja és vannak olyanok amiknél kicsit régi érzése van az embernek (Expendables) és nekem ezek is bejönnek.

A vígjátékok is mindig hozzák a színvonalat, régen Ace Ventura, most Adam Sandler filmjei...

Mindenki válogasson kedvére, én nem mondanám hogy rosszabbak a filmek mint bármikor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Zack( ro)
2010.11.28. 11:05
Garrison:Az Expendables nekem is bejot bar en jobban szeretem a filmekben a modern-hadviselest latni.
pl: GI JOE-A kobra arnyakaban, most igy hirtelen nem jut eszembe mas

Vagy a Batman.
-----------------------------
Jatekoknal is a COD6 es az uj MOH-t ma meg CRYSIS-t szeretem, az uj COD7 nem szerettem mert minden ojan retro stilusos volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. polarx
2010.11.28. 11:30
a játékipar meg a filmesek miatt? jó film és jó játék már nem is létezik szinte.. éves szinten 1-2 jó film és játék van..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. BiP
2010.11.28. 11:34
3 gyors észrevétel:
1. A cikkíró ne írja bele a véleményét a hírbe. Tessék beleírni egy (akár első) hsz-be.
2. néhányan félreértik. Nem a játékipart hibáztatja, hanem azt mondta, hogy a mostani filmeket a játékosok (vélt vagy valós) igényei szerint csinálják. Miszerint legyen sok öldöklés, tanulság nem muszáj.
3. Szerintem ez is csak a marketingstratégia része. Kihoznak egy lövöldözős filmet, amit azzal akarnak eladni, hogy ennek még mondanivalója is van. Reklám, hogy közben szidom a többi (agyatlan) filmet, erre meg azt mondom, jó.
(mellesleg igaza is van)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. ossyni
2010.11.28. 11:51
Engem a realisztikusság, ami kinyír egy filmet.Mármint a műmájer realisztikusság.

Realisztikus a Rambo-1. Egy ember ki tud e nyírni 100-at 200-at? LAZÁN!Aki ismer 1-1 ilyen dokumentum filmet annak ez nem kérdés!
A 80'-as évek "tulzott"-nak tartott nagy akciófilmjei, igen is kő keményen realisztikus volt, még ha hihetetlen sokszor.(itt nem bowlywoodról beszélek)

Ezeket a mai filmekben RETTEGNEK betenni a filmesek, mert legagyizzák az akciót.

Ezért is szerintem hiányzik a sava borsa a filmeknek!

Kiherélt, eltorzított filmek futnak, mézesmázos cukorba öntve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. gabf
2010.11.28. 12:11
én azért megnéznék egy Warhammer 40k -s filmet. Abban kötelező a mókából való gyilkolászás és vérontás. Az orkok részéről természetesen, nemi erőszakot, hobbi vadászatot, bensőségekből készített totemeket várjuk, a császári öklöktől pedig ezek elfogyasztását - hiszen az információ tudás.

Ilyenbe fantáziáljatok kedves Hollywood 3D-ben, mert tuti kassza siker!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. rootshaper
2010.11.28. 12:17
fura, hogy olyan filmeket soroltok itt ( avatar meg inception... GYURUK URA ) amik total egyszer nezos cuccok. hol vannak mar azok a filmek, amik ugy beleegtek az adott generacio eletebe es felfogasaba ( igen, a StarTrek es StarWars, valamint az Alien, Predator vonalrol beszelek ) hogy azt evtizedek multan sem lehetett kikaparni onnan? ugyan mar... egy ilyen filmmel a CGshit avatar nem hogy nem veszi fel a versenyt, de az Alien filmek a 3D csillivilli ellenere ugy allva hagyjak, hogy csak pislog a buta kek colos macskazombi a buta nagy sarga szemeivel.

de, hogy ne csak offoljak: billibob meg elmehet az anyja valagaba ilyen marhasagokkal. a fia biztos a Splatterhouse-t mutatta meg neki, hogy "nezdapa hogy odakenodik a ver a kamerara, mekkora buli!" nem pedig a Mass Effect-et vagy a Fallout sorozat valamelyik ekes darabjat. ez a csavo felfogasban meg tapasztalatban kozel all a szeretett jack thomson-unkhoz, meg uwe boll-hoz is =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Heroes27 roots...
2010.11.28. 12:21
"fura, hogy olyan filmeket soroltok itt ( avatar meg inception... GYURUK URA ) amik total egyszer nezos cuccok" - a gyűrűk urával nem értek egyet. Már csak azért sem, mert több oszkárt kapott mint a te álltalad felsoroltak összesen együtt, ráadásul a világ egyik legjobb trilógiája. Ha neked a GY.U egyszer nézhető, ott már baj van, de kinek mi lényegében. Valaki jobban szereti Ripley hadnegyot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Tapir_606
2010.11.28. 12:31
"Hollywood az eddigi legrosszabb filmjeit gyártja"
ezzel sajnos nekem is egyet kell értenem, utóbbi 10 évben, alig jött ki maradandó film, csak akció, meg látványvilág a legtöbb
(itt azt mondom a "legtöbb", nem "mind"!)
félek, hogy nem fogunk még egy Fight Club-ot, vagy más maradandó filmet felülmúló filmet látni


játékvilágra ugyanez kezd jellemző lenni, régen istenkirály, hosszú és élvezetes single playerek voltak, most meg csomó cég a multira pakol, a singlet meg összecsapja 5-6 órás gameplayre. Tisztelet a kivételnek
persze akkora tőkéje sincs minden cégnek, mint egy Blizzardnak vagy Valvenak hogy akármeddig fejlesztgethessen, de azért megcsinálhatnák hosszabbra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. NKing
2010.11.28. 12:38
Igaza van, egy Deus Ex-en, Half Life-on, Fahrenheit-en... és még sorolhatnám... szóval ezeken nevelkedett játékos generáció az oka annak, hogy a nagy hollywoodban nincsen egyetlen szerencsétlen forgatókönyvíró, akinek van annyi fantáziája, hogy a korábbi B filmek felújításán kívül mást sem képes kitalálni. Bizonyára!

Azért időről időre megvétózzák ezt, mert születnek maradandó alkotások, de a töménytelen ócska filmért a játékosokat hibáztatni??? Megjegyzem a játékiparban is dől a f*s rendesen a ventilátorba - PC-konzol háború, nvidia korrupció, stb.

Ez a nyilatkozat is tipikus esete annak, hogy valakik nem vállalják a felelősséget, hanem elmaszatolják, másra hárítják. Nevetséges!
Ennek a Billy-nek meg ennyi idősen lehetne már több esze... csalódtam benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. ossyni
2010.11.28. 12:41
Heroes27
-nem is sejtenéd mennyivel.
Egyszer elhatároztam megnézem a Gy.U-át.Nem volt ráírva 1-2-3, én meg megnéztem az 1-3-at. K_*_A ANNYÁÉ nem írja rá... 1.2.3.!!!
Úgy álltam fel, de jó volt a 2-ő jöhet a három, aztán nagyot néztem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. petimanus
2010.11.28. 12:49
Billy Bob Thronton...Szerintem riadó!

A Hollywoodiak azért nem tudnak mostanában igazán jó történeteket írni(tisztelet a kivételnek), mert az összes remek író játékokhoz dolgozik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Terror
2010.11.28. 13:00
"Ha neked a GY.U egyszer nézhető, ott már baj van"

Sajnos igazat kell adnom. Nekem egyáltalán egyszer is megnézni vértizzadós kínlódás volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Heroes27 Terro...
2010.11.28. 13:07
Jó, vannak benne unalmas részek, de mondtam is, kinek mi jön be. Szerintem nem a puszta véletlenségből kapott 12 oszkárt csak a 3. rész, és az első kettő nincs is benne. És arról nem is beszéltem, hogy a színészi teljesítmény ami abban benne van, egy filmhez sem fogható, talán a keresztapához, de az meg már nem ez a stílus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. ossyni
2010.11.28. 13:29
ezt nem gondoltam volna, hogy kb ekkora lesz z 1-etértés!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Caboose
2010.11.28. 13:38
"Ha neked a GY.U egyszer nézhető, ott már baj van"
1. Nincs olyan dolog a világon ami mindenkinek egyformán tetszene, mivel mindenkinek más az ízlése. Tehát ilyet leírni, hogy ha nem tetszik ott baj van nem túl bölcs dolog.
2. Szerintem Oscar díjjal érvelni nem egy szerencsés dolog. Ha megnézed milyen filmek kapnak Oscart... Mondhatni nem túl igazságos.
3. Én speciel a Gyűrűk Ura 2. részén szó szerint elaludtam a moziban, pedig előtte, sőt azóta se aludta el soha még filmen Szóval tény, hogy vannak benne unalmas részek, bár a harc jelenetek szerintem is jók, de közel sem egy Indiana Jones, Vissza a jövőbe vagy éppen Star Wars trilógia.
Egyébként Teljesen egyetértek a cikk írójával. Bár Billy-nek is igaza van részben mert manapság Hollywood tényleg ontja a rosszabbnál rosszabb filmeket. Csak, hogy párat említsek (igaz régebbiek): Holnapután, Világok harca, és szerintem az Avatar is ide tartozik (de ez az én véleményem) stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. pjszilard
2010.11.28. 13:38
En jatekosak szamitok. Az utobbi 3 evben moziban megnezett filmek: Toy Story 3 (3D).

Ezzel errontottam a filmipart?


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. pjszilard
2010.11.28. 13:44
Vackokat gyartanak, mert arra van kereslet.

Milliardokat koltenek a vilagon globalis felmelegedes tudosok fizetesere mert van aki meg mindig elhiszi, hogy miatta tortenik.

Ez meg mindig sokkal jobb annal, hogy valaki megmondja mi tetszen (Eszak Korea...)!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. csicsoblad...
2010.11.28. 13:46
Csatlakozom, a gyűrűk urát én sem tudtam végignézni, de az legalább sokaknak tetszett, viszont a régebbi Alien, Predator vonal, a SW-ok, a Beverly Hills-i zsaruk az mind olyan, amit pár évente előszedünk, és megnézzük újra, és akkor is jó, vagyis többször nézhető. Az elmúlt 10év nem sok ilyet termelt. Így hirtelen nem is jut eszembe olyan, amit később így megnéznék 2-3 évente.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. pjszilard
2010.11.28. 13:49
A cikkiro pedig nem hiszem, hogy rendszeres Romana magazn olvaso lenne, ezert arrol se mondjon velemenyt, "ugyanis ahogy azt Ti is pontosan tudjátok, nagyon is léteznek olyanok, amik mélyen szántó mögöttes tartalommal bírnak és van üzenetük." (en sem olvasom)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Jhonny06
2010.11.28. 14:25
"Jelenleg azokat az időket éljük, amikor az "én szerény véleményem szerint" Hollywood az eddigi legrosszabb filmjeit gyártja."

Ez így van, főleg azok, amikben ő "játszott". Amúgy a filmek igencsak kis hányadát teszik ki az ilyen kaliberű eszetlen gyilkolós filmek. Sőt. Ami ilyen, azt igencsak lehúzzák és az értelmesebb réteghez el sem jut.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. kiskoller
2010.11.28. 15:49
rettentő sok olyan film van amitől LEESIK az állad, legalább 3 szor ujra megnézed a héten mert olyan jó, viszont 1 plakátot nem láttál róla. ezek a nem holivúdos filmek, amiket nem pénzelnek. Hogy miért is lehetnek jó filmek? hmmmm... esetleg mert ha ott van a rendező a filmkezdés előtt ,harmadannyi pénzzel mit a holivúdi kollégája, akkor elgondolkodik azon hogy a pénz ellenére hogyan csináljon JÓ filmet. És ilyenkor kiveszi a sok akciójelenetet, irat egy jó sztorit és összerak egy élvezetes filmet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Silenzio -Melk...
2010.11.28. 16:21
Gyűrűk ura - az alapanyag viszi szépen a hátán. Dark Knight - még rohadtul nem dőlt el, hogy mi a sorsa, a 3. résztől is függ. Szerintem már most látszik: nagyobb a füstje, mint a lángja. Benjamin Button - szintén vegyes a fogadtatás. Inception - mindenki elalélt tőle, holott azt nem teljesíti, ami primér kötelessége lett volna, és amit 1000 meg 1 film kiválóan hoz az avantgarde-tól napjainkig: álomszerűnek lenni. Tudok jobb filmeket mondani a közelmúltból: Az ember gyermeke, Sunshine, Isten városa...
Ettől függetlenül persze Billy felszínesen, hibásan gondolkozik.

P.S. végignéztem a hozzászólásokat, és nagyon viccesek: a válsággal többé-kevésbé egyetértetek, de CSAK EGY ADOTT korosztály, a tiétek az, ami meghatározza a véleményetek. A felsorolt filmek kifejezetten a 20-as, 30-as éveiket taposók gyerekkori kultfilmjei. Kissé beszűkültnek tetszünk lenni urambocsá'. Csak így tovább. A mai generáció meg ezekért a mostaniakért rajong majd így, ajvé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. HeverAdam
2010.11.28. 16:27
Ez a Billyfej Thomson szerinte miért filmesítenek át játékokat? pl. Prince of Persia-t? Annak is megvolt a kiváló története! Szerintem ennek csak az lehet a baja, hogy ő nem tudja hogy kell az ilyen lövöldözős, véres játékokkal játszani! A Felpörgetve című film és a Szállító című filmek után már nem igazán voltak valami érdekes és izgalmas filmek! Talán a Transformers az még jó volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Silenzio Hever...
2010.11.28. 16:35
A Crank - Felpörgetve az vicces, de az már a priori a játékos generáció filmje, egy hagyományos ízlésű embernek csak egy baromság. A Szállító? 12 egy tucat, már '72-ben leforgatták ugyanezt. De, hallod...
Prince of Persia? Transformers? haver, vagy 10 és 15 közötti vagy, vagy az ízlésed felszínes, mint a Holt tenger...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. iteq47
2010.11.28. 18:29
hát szerintem ez egy reklámnak indult, de elég szrul jött ki belőle. de meglehet hogy csak a mi szemünkben a tömeg lehet h hisz neki...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. reednow
2010.11.28. 18:42
Üdv!

Az az igazság, hogy egyet tudok érteni a színésszel. Ráadásul, a játékiparban is egyre sz@rabb alkotások születnek; kb. annyira romlik, mint a filmipar.

Az erőszakos dolgokról annyit, hogy amióta eljutottunk a Postal vagy Manhunt színvonalon aluli állapotához, vagy akár a Tarantino-féle moslékokhoz (pl. Motel), vagy a Fűrész-sorozathoz, akkor erősen el kellene gondolkodni, hogy miért van annyi pszichopata vadbarom az Államokban, és miért is kezd Európában is annyi degenerált, ostoba generáció felnőni. A szálak összekötödnek-

Ébresztő emberek! A felsorolást sokáig lehet sorolni! Észere kell venni a szellemiségre ártalmas maszlagot, és ki kell hajítani az ablakon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. reednow
2010.11.28. 18:44
Egyébként a másik, szintén szellemi fogyatékos oldala a hollywoodi filmgyártásnak nem más, mint az ostoba, gagyi, gusztustalan "tinifilmek". Egytől egyik, mindegyik a hulladéklerakóra való. (Amerikai Pite, Cool-túra, Buliszervíz, csak hogy párta felsoroljak)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Zack( ro)
2010.11.28. 18:53
Amerikai Pite, Cool-túra, Buliszervíz nekem ezek mind tetszenek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Caine
2010.11.28. 18:59
Sok mindenkihez tudnék itt szólni de mind1 lusta vok hozzá, szóval csak annyit szeretnék kérdezni h mit ont holywood meg a mozik?? sok film? örülök ha 2 havonta találok vmi xart amit megnézhetek.
A régi filmek (Kelly hősei, Vissza a jövőbe stb) amiket írtak itt az mind jó, és nem vok 30as éveimbe (20 alatt inkább).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. raiden
2010.11.28. 19:12
Sztem meg a baj azzal van, hogy hatásvadász minden szar amit kifosnak magukból. Nem a játékpiac árt, hanem az, hogy átestek a ló másik oldalára. Milyen egy mai film?
- Szájbarágós, hogy mindenki értse - mert aki nem érti, az nem élvezi... Az, hogy miért kell egyre szájbarágósabb filmeket csinálni, arról nem a játékok tehetnek...
- Kárörvendő, érdekes módon régen tudtak olyan filmeket is csinálni amiben az örömöt, a viccet, nem a kárörvendés váltotta ki.
- Mivel rengeteg film van, ezért nehéz olyan filmet alkotni, ami nem hajaz az előzőekre. Már nem a film "izgalmas" önmagában, hanem az, ha valami "nem úgy történik, ahogy szokott"... Csak már annyira le van rágva minden csutka, hogy nehéz olyan almát találni, amin még egy van egy falat, nem ám egy egészet.
- A látvány mindennél előrébb való...
- és végül de nem utolsó sorban rengetegszer nem tudják eldönteni a NAGY Hollywood-ban, hogy mi a különbség az "ízléstelen" és "ízléses" szó között. Náluk ha valami ízléses, akkor nem elég hatásvadász. ha meg valami hatásvadász, akkor annak ízléstelennek kell lennie. Lehet, hogy egy csaj elfolyik egy dicaprio jelenettől - ami mellesleg 15 percig tart, abból 7 perc ágy. Sokszor a story tekintetében ezek szinte lényegtelen dolgok...

egy szó, mint száz, nem kifogásokat kell találni arra, hogy elkúrták a hatásvadászatukkal, ami ezelőtt pár éve bejött de már nem. Nem kifogásokat kell találni, hogy tovább működjön, hanem el kell szakadni tőle. Nem a társadalom hülye, hogy unja már, hanem ők, hogy nem veszik észre, hogy már nem menő.

Most egy olyan korszak kezdődik, amikor megint valami újat kell alkotni, aminek aztán lehet aratni a babérjait sok éven keresztül, amíg a nép megint meg nem unja. Most megint dolgozni kell, aztán jöhet 5 év pihi. Tudom, a munka büdös, de ez egy ilyen bicikli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. bszoke88
2010.11.28. 20:00
itt szeretném megemlíteni a torrent és az egyéb letöltési lehetőségeket, amelyek segítségével olyan tartalmakhoz lehet jutni, amikhez más módon nem igazán.
régebben olvastam arról, h létrejött vmi független filmes társulat, vagy mi, akik nekiálltak filmek készítésével foglalkozni, egy márnemistudom milyen filmmel kapcsolatban.
sztem ez nagyon jó irány lenne. ugyanúgy, mint ahogy támogatom a különböző rádiók ötletét is, mert a legtöbbjük, a sok-sok egyéni ízlésnek tud megfelelni. (értelemszerűen nem slágert hallgatok...)
egyébként pár éve találtam egy kalózoldalt, ahol fenn volt egy csomó film, amiről még nem is hallottam, letöltöttem 1-2-t és tetszettek. érdemes lenne imdb-t nézegetni évek szerint, és a jobb filmeket beszerezni, de kinek van erre ideje??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pmarci1
2010.11.28. 20:49
Billy Bob Thornton: EVOLÚCIÓ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. carraroxt
2010.11.29. 00:14
Ne legyetek már ilyen sügérek! Egy riportból kiragadott néhány mondat alapján íródott (valószínűleg az eredeti mondandójához vajmi kevés köze van) cikk alapján ítélkezni?? Elolvastam az eredeti cikket is, de már az is nagyon sántított tartalmilag, mindenesetre eredetileg Thorton szimplán az új mozija sztoriját akarhatta prezentálni...
Az meg, hogy a filmipar rossz korszakát éli... Lehet. Az elmúlt kb. 5 évben legalábbis feltűnően kevés jó film jelent meg. De valószínű nem is ezért tűnik annyira siralmasnak hanem, hogy rendszerint pont a legfosabb filmeknek van a legnagyobb hírverése, igy ugyanaz a ZS-kategóriás film sokkal nagyobb csalódást tud okozni, mintha mondjuk főműsoridőn kívül került volna TV-premierre, ahova való... Pl. 2012 talán a legjobb példa.
Egyébként azon sem kell annyira meglepődni, pl. a hírhedt Uwe Boll művek rendületlenül szárnyal. A filmiparnál, és a szerencsejátéknál jobb pénzmosoda sosem volt. Csak a szerencsejátékokat mostmár ezerféleképp ellenőrzik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Fzoltan
2010.11.29. 08:22
Én alapból nem nézem meg a sok oscar-díjat nyert filmeket, mert általában messze nem azok a legjobbak... Nekem ugyanúgy tetszett a Crank - a sok (rejtett) poén miatt -, Szállító, Viharsziget(!), Eredet, régebbről a Jackie Chan filmek (az akció-vígjátékok), Bud Spencer-Terence Hill filmek, Alien 2-3, stb. Azt hiszem, ezek nem túl véres filmek... És igen, a régi BP-TH filmeket mostis akármikor leülök és megnézem (Kincs, ami nincs; Nincs kettő négy nélkül, stb.stb.), mert ezek unhatatlanok (Főleg a magyar szinkron miatt!!! Aki már látta angolul, az tudja, hogy mit beszélek. A magyar szinkron mindig is nagyon jó volt, de itt a csúcsűán volt.). És igen, az utóbbi időben egyre több 1x használatos filmet sztárolnak, és elmarad a reklám a sok idióta komédiától (Tesótusa, Az elveszettek följe (bár úgy látszik ez csak egy szűk rétegnek szól, mert jelölték Arany Málna díjra...), stb...
Billy Bobnak meg üzenem, hogy tessék öbbször nézhető, jó filmeket készíteni. Nem biztos, hogy azért, mert sok buta akciófilm készül, az a siker kulcsa. Az egyediben van mindig a nagy siker kulcsa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nedcoleman BiP
2010.11.29. 09:58
Neked adnék igazat BiP:

"Szerintem ez is csak a marketingstratégia része. Kihoznak egy lövöldözős filmet, amit azzal akarnak eladni, hogy ennek még mondanivalója is van. Reklám, hogy közben szidom a többi (agyatlan) filmet, erre meg azt mondom, jó."

Illetve, hogy szól még a játékosokhoz is akik jelen pillanatban a legtöbben vannak, hátha megmozgatja őket is. Ez egy átlátszó és buta reklámfogás. Ráadásul pont eléri a célját, mert egy Nagyemmber mondja... : vitatkoznak rajta az emberek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pynyo
2010.11.29. 10:41
Szerintem az is elég gáz hogy ha sikeres egy játék pl. bloodrayne akkor abból egyből kell csinálni egy filmet is,ami aztán hányadék és inkább néznek meg az emberek otthon egy brazil sorozatot mint azt a tipikus amerikai páváskodást az ingyenélő nagyképű színészpalántákról.És ezzel is csak az a baj hogy nem pörög a film piac a saját töketlenségük miatt,tehát bevételtől esnek el és könnyebb hibáztatni bármi mást mint magukba szállni és írni egy normális forgatókönyvet.Remélem egyszer majd a harry potter 856-része után újat is fognak tudni kitalálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kroni1
2010.11.29. 13:56
Szerintem igaz, hogy hollywood mélyponton van. Vannak azért most is nagyon jó és igényes filmek, de korántsem annnyi mint régen. Nagyrészt csak remake-ek, és gagyi akciók jönnek mostanság. Engem is bosszant, de arra megy az ipar amire igény van. Erre gondol szerintem, és egyet értek vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kroni1
2010.11.29. 13:58
A cikkíró teljesen félreértelmezte a színész mondanivalóját. Billynek nem az a baja, hogy minden irodalmi mű felületes, hanem hogy mostanában azok kilencven százaléka olyan mint a Romana magazin.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!