iPon Hírek

A játéktól is elment a kedvünk

Dátum | 2009. 07. 30.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Nintendo első üzleti negyedéves nettó nyeresége 61 százalékkal lett kevesebb az egy évvel korábbinál: 42,3 milliárd jenre (445 millió dollárra) esett vissza, ez részvényenként 330,9 jen összeget jelent. Egy évvel korábban a 107 milliárd jen nyereség részvényekre leosztva 838,75 jent hozott. Az elemzők átlagosan 49,8 milliárd jen nyereségre számítottak - írja a MarketWatch.

A társaság szerint a visszaesés legfőbb oka, hogy a tavalyi hasonló időszakkal ellentétben most nem jöttek ki olyan húzónevű játékok, mint egy évvel ezelőtt a Mario Kart Wii vagy a Wii Fit. Magából a Wii játékkonzolból is sokkal kevesebb kelt el, mint tavaly ilyenkor: a hazai forgalom 210 ezer egységre zuhant az egy évvel korábbi 530 ezerről, az amerikai kontinensen összesen 880 ezer gépet vásároltak, szemben a 2008 áprilisa és júniusa között értékesített 2,5 millióval. Az árbevétel 40 százalékkal lett kisebb az egy évvel korábbinál, 253,5 milliárd jent tett ki, a visszaeséshez a forgalom mellett a yen erősödése is hozzájárult.

Egy évvel ezelőtt a negyedéves forgalom meghaladta a 420 milliárd jent. A 2010 márciusában végződő üzleti évben az előzőnél 7,5 százalékkal magasabb, 300 milliárd jen profitot és 1,8 ezer milliárd jen árbevételt vár a társaság. A Nintendo részvények árfolyama 3,11 százalékkal zárt magasabban nyitó áránál a csütörtöki tokiói kereskedésen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. BlackPegas...
2009.08.04. 09:15
VISSZA A HIRHEZ

Mit csodálkoznak?!
A Wii már majdnem annyiba kerül mint a PS3!!

Akinek megért ennyit/volt rá pénze, már megvette. A többi akinek nincs rá/nem akar kiadni ennyit rá (mint én, pedig amúgy vennék) az most már főleg nem fog kiadni ennyit!

Kb 70 ezer forint egy több mint 3 éves konzolért! Hülyék ezek!

Maximálisan értékelem a nagyszerű fejlesztéseiket, a fantasztikus minőséget, de az üzlet politikájuk valóban bukás!
Mióta rágják a fülüket elemzők is, hogy aknázzák ki azt a réteget is akik egy árcsökkentésre várnak!
Neeem, nekik pofára kellett esni! Mert most hű de jobban jártak a vásárlók visszaesésével, mintha engedtek volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!