iPon Hírek

A jobb minőségű appokat előnyben részesíti a Play Áruház

Dátum | 2017. 08. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google tovább finomítja a Play Áruház működését annak érdekében, hogy a jövőben a felhasználók a lehető legjobb minőségű applikációkat és szolgáltatásokat kapják. A keresőóriás úgy alakítja át a találati listát, hogy azon az első helyeken a jobban teljesítő, megbízható applikációk szerepeljenek. Az emberek órákig is rabul tudnak esni egy alkalmazás vagy egy játék használata közben, de ez csak akkor igaz, ha az a program jó minőségű, megfelelő minőséget nyújt és a teljesítménye is rendben van. A magas akkumulátorhasználat, a lassú renderelési idő, valamint a folyamatos összeomlás frusztrációt válthat ki az emberekből, akik sokszor ilyen esetekben búcsút is intenek az adott programnak egy negatív hangvételű értékelés kíséretében. A Google elmondta, hogy a Play Áruház belső elemzéseiből egyértelműen kiderült, hogy az egyetlen csillagos visszajelzések szinte minden esetben az instabil működés számlájára írhatóak, nagyon ritka az, mikor tartalmi kifogás miatt kap valami egyetlen pontot. Azok a fejlesztők, akik a stabilitás és a minőség javítására is komoly forrásokat fordítanak, sikeresebbek tudnak lenni, jobb értékeléseket kapnak.
Ezek fényében a Google most úgy alakította át a Play Áruház keresőjét, illetve a találati lista rendező algoritmusát, hogy az lehetőleg a legjobb élményt nyújtó alkalmazásokat sorolja előre, mégpedig a pontok súlyozott számításba vételével. Hogy pontosan miként nézi majd a pontozást a Google, az nem derült ki egyértelműen, de valószínűleg nem csupán arról van szó, hogy sorba lesznek rakva a pontjaik szerint az alkalmazások. Az újítások révén a vállalat várakozásai szerint azok a programok fognak előrébb jutni a találatok között, amik stabilak és jó teljesítmény nyújtanak azon felül, hogy megfelelő tartalommal szolgálnak. A magasabb pont mindig garancia a jobb minőségre? Nos, ezt távolról sem mernénk kijelenteni, de a Google szerint a pontozási rendszer jól működik. Egy példát is hozott erre a vállalat. A Busuu nyelvtanulást segítő alkalmazás nagyon jó alappal szolgált, de rengeteg kritikát kapott a teljesítménye miatt. Éppen ezért a fejlesztők nagyobb odafigyelést szenteltek a sebesség javítására és a rendelkezésre álló források kiaknázására, és nem maradt el a törekvéseik eredménye. A folyamatos javulást a pontok is egyértelműen tükrözték, ugyanis az egyébként is egészen korrekt 4,1-ről 4,5 csillagra tudott feljönni a szoftver. A kemény fejlesztői munka tehát ebben az esetben kifizetődött, és a Google úgy gondolja, hogy ez általában így van.
A keresőóriás ez alapján azt várja, sikerül majd arra ösztönözni a fejlesztőket, hogy az eddiginél sokkal nagyobb hangsúlyt fektessenek az általuk készített alkalmazások minőségének csiszolására. Ebben segíti majd a partnereket egyebek mellett a Play Console fejlesztői eszköz is. Továbbá a Google egy ideje már nyílt bétatesztelési lehetőséget is biztosít a Play Áruházban található appok számára. Ennek a hatékonyabb alkalmazása is hozzájárulhat a sikerhez, hiszen így még az előtt ki lehet küszöbölni a gondokat, mielőtt az esetlegesen több százmillió felhasználóhoz eljutna. És a jövőben így talán a visszajelzésekre is nagyobb figyelmet fognak szentelni a fejlesztők.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. leves22
2017.08.10. 15:22
Ha a sokszor összeomló appokat hátrébb rakják, a messenger legalul lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gombabacsi leves...
2017.08.10. 16:24
a világot uraló gigacégekkel általában kivételt tesznek, a tisztességes, egészséges kapitalista verseny nevében
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kogeru leves...
2017.08.11. 06:06
Nem tudom, nekem egyszer sem vagy nagyon ritkán volt vele baj, pedig egy relatíve régi/gyenge telefonom van.
Igaz messengeren kívül max a zenelejátszó szokott futni, a biszembaszom játékok nem érdekelnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!