iPon Hírek

A Journey lett a GameCity Prize nyertese

Dátum | 2012. 10. 25.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Nottinghamben ímmár második éve megtartott GameCity 7 kulturális videojáték fesztiválon a Thatgamecompany lenyűgöző PS3-as darabja, a Journey nyerte a rendezvény nagydíját, a GameCity Prize-t. A videojátékokat művészeti formaként ünneplő találkozón tavaly a Minecraft volt a nyertes.
 
A zsűri tagjait különböző, nem játékokkal kapcsolatos kreatív területekről válogatták össze, köztük volt Dave Gibbons képregényrajzoló, Lucy Kellaway a Financial Times újságírója, és DJ Jo Whiley, az elnöki székben Lord Puttnam filmes alkotó ült. A versenyzők között olyan címeket találgattunk, mint a Catherine, Fez, Johann Sebastian Joust, Mass Effect 3, Proteus és a Super Mario 3D Land.


Lord Puttnam így nyilatkozott: "Egyhangúlag a Journey-t választottuk a 2012-es GameCity Prize nyertesének. Az induló címek közül a Journey az, amely egy különösen koherens víziót mutat a játékosnak, amely egyszerre fantasztikus és  ismerős." Az elnök azt is elmondta, hogy a játékon látszik, hogy milyen különleges törődéssel és figyelemmel készült. A zsűritagok mindegyike pozitívumként emelte ki a művészeti rendezést és a különleges léptéket, melyet prezentált. "Bár a játék rövid volt, kicsinek nem nevezhető" – mondta Lord Puttnam. "Fókuszált, részletes munka, amely arra hív ki minket, hogy ne csupán a hossza alapján ítéljük meg, hanem más szempontok szerint." Az egyik zsűritag úgy jellemezte a játékot, hogy olyan, mint egy kedvenc hely, ahová szeretünk eljárni.

A Thatgamecopmpany egyik alapítója, Jenva Chen így nyilatkozott a fesztiválról: "Nagyon tetszik a GameCity azon célkitűzésére, hogy rávegye az embereket, hogy észrevegyék a játékokat és beszéljenek róluk, különös tekintettel az olyanokra, akik nem találkoznak sok videojátékkal mindennapi életük során. A Thatgamecompany célja mindig is az volt, hogy mindenki számára készítsen játékokat, így jól esett, hogy a GameCity elismerte és díjazta a játékunkat. Végső soron abban hiszünk, hogy a játékok felnőtt médium, amely megérdemli, hogy minden ember élvezze és szeresse."

Bár a döntés egyhangú volt, a zsűri kiemelte a Polytron nagyszerű rejtvény platformjátékát, a Fezt is. "A Fez feltárt, értelmezett és gondosan kiaknázott egyetlen ötletet, megmutatva ezzel új oldalait, de sohasem süllyedt az önismétlés mocsarába. Egy különleges munka, amely sosem feledkezik meg arról, hogy elsősorban és elsődlegesen videojáték."

A GameCity rendezvényei még október 27-ig folytatódnak nemcsak Nottinghamben, hanem különböző londoni helyszíneken is.

Kapcsolódó cikkünk: Journey – egy játék, amely bennünk játszódik
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. YellowFlas...
2012.10.25. 16:32
Megérdemelte, remek játék lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. vivanto
2012.10.25. 20:33
Kár, hogy ps3 only, pedig az előzetesek alapján nagyon kíváncsi voltam rá, és azóta is az maradtam.

.. Na majd egy youtube let's play.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mainframe
2012.10.26. 02:37
".. Na majd egy youtube let's play."

Érdemes, szegény, hoppon maradt PC-sként én is ezt a megoldást választottam, és még így is lenyűgöző volt. Van egy teljes walkthrough, amihez nincs narráció, se semmilyen más duma, azt érdemes.
Engem így is meggyőzött a játék, hogy megérdemelte ezt a díjat, valami elképesztő volt. Elképzeltem, milyen lehet ez élőben, valami háromméteres állat kijelzőn...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fex
2012.10.26. 21:40
Minden elismerést megérdemel... már egyszer végigjátszottam, csak jót mondhatok róla... érdekes, valamilyen misztikus úton-módon érinti meg az embert. Szerintem nem zavaró, hogy kicsit rövid az utazás, simán újra végigjátszanám, és fogom is még párszor. Jól mondta az a bizonyos zsűri tag, tényleg olyan, mint egy "kedvenc hely"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!