iPon Hírek

A jövő infokommunikációs szolgáltatásai Szolnokon

Dátum | 2009. 11. 25.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Egészségügy, oktatás, közigazgatás, turizmus, kultúra - csak néhány azon területek közül, melyek gyökeresen meg fognak változni a jövőben az infokommunikációs fejlesztéseknek köszönhetően. A Magyar Telekom és Szolnok megyei jogú város önkormányzatának közös kezdeményezése nyomán legelsőként ennek a városnak a lakói élhetnek az új technológiák által biztosított lehetőségekkel.

Idén a fejlesztések több hullámban jelennek meg a városban. Az első lépcsőben a T-Mobile, a Magyar Telekom mobilkommunikációs márkája segítségével az itt is működő jó minőségű GSM és 3G/HSPA-hálózat, a mobilfizetés és -vásárlás már elérhető, valamint az önkormányzat szolgáltatásaként bevezetik a város híreinek sms-ben történő terjesztését. Az intézmények és a vállalkozások sem maradnak ki az újításokból: az előbbieket a legfejlettebb eszközökkel szerelik majd fel, utóbbiak számára pedig speciális üzleti ajánlatokat alakít ki a Magyar Telekom. Ezenkívül a város egyik gyorsan fejlődő részén a Magyar Telekom a lakossági és kisvállalati igények elemzése és a jövő szolgáltatásainak minél piacközelibb kialakítása céljával létrehoz egy élő tesztkörnyezetet, a Home Lab elnevezésű innovációs központot. Itt valós körülmények között lehet majd kipróbálni és tesztelni a bevezetésre váró termékeket és szolgáltatásokat. További fejlesztések is elindulnak, ami látványos minőségi változást generálhat a lakók életében - ilyen lesz például a városi sportcsarnokban az IP-kamerás online közvetítő rendszer és az RFID (rádiófrekvenciás azonosítással működő) iskolai beléptető rendszer, mely sms-ben tájékoztatja a szülőket gyermekük iskolába érkezéséről.

A Magyar Telekom egyik kiemelt innovációs projektje a T-City, a "digitális város" létrehozása, ahol a vállalat valamennyi terméke és szolgáltatása elérhető, valamint a legújabb, jövőbe mutató fejlesztések is itt jelennek meg elsőként. A T-City projekt koncepciója, hogy a városlakókkal együttműködve alakítja ki a vállalat a mindennapi életet megkönnyítő új szolgáltatásait annak érdekében, hogy azok a lehető leginkább megfeleljenek igényeiknek. Szolnokra a legkülönbözőbb szempontok mérlegelésével esett a választás, és miután az önkormányzat is nyitott volt az elképzelésre, útjára indul a T-City, amely amellett hogy az egyik leginnovatívabb kezdeményezés Magyarországon, hamarosan érzékelhető hatással lesz Szolnok polgárainak mindennapi életére, munkavégzésére és jövőjére egyaránt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!