iPon Hírek

A jövő technológiája megérkezett Székesfehérvárra is

Dátum | 2009. 06. 26.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A T-Home, a Magyar Telekom otthoni és kisvállalati kommunikációs szolgáltatásainak márkája a hazai szolgáltatók közül - az előfizetőig kiépített optikai hálózatával (fiber to the home, FTTH - optikai kábel a fogyasztó lakásához) - elsőként vitte be a lakásokba a jövő technológiáját. A fejlesztés első ütemében Budapest IV.

, X.

, XI.

, XIII.

, XIV.

, XXII. kerületeiben, Debrecen, Eger, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg egyes részein kiépített optikai hálózat immár Székesfehérváron is elérhető, és a közeljövőben többek között Cegléden, Gyöngyösön, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és a főváros további kerületeiben is előfizethető lesz. A legkorszerűbb infrastruktúra megjelenése vonzóbb célponttá teszi az egyes városokat a befektetők és a nagyvállalatok számára, ez pedig új lehetőségeket és új munkahelyeket jelent - hangzott el Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a lakossági szolgáltatások üzletágvezetője és Knizse Gyula, Székesfehérvár gazdasági tanácsnoka jelenlétében megtartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron.

A jelenleg már több mint ötvenezer háztartásban jelen lévő, a jövő technológiájának is nevezett optikai kábelnek köszönhetően a lakosság és az intézmények számára mindennapossá válhat a zenei és multimédiás tartalmak villámgyors letöltése akár 50 Mbit/s letöltési sebességgel (Optinet Super csomag esetén a min. és max. letöltési sebesség 25-50 Mbit/s, a min. és max. feltöltési sebesség pedig 12,5-25 Mbit/s), valamint a több tévékészüléken nyújtott, egyes televíziós csatornák és a Videotéka meghatározott filmjeit hd-minőségben is kínáló iptv-szolgáltatás.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. greganka
2009.06.26. 17:27
VISSZA A HIRHEZ

digitv sokkal olcsobb ráadásul annyira elrontották h soxor gyorsabb net megy a lakásokba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. scarass
2009.06.26. 17:28
háv máccs?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Anaxis
2009.06.26. 17:55
Azért ne felejtsük el hogy ez nem azonos a digi szolgáltatásával.Plusz a másik hatalmas különbség hogy digi még Pesten belül is igencsak korlátozottan elérhető.A szolgáltatás minősége kívánnivalókat hagy maga után.Egy utcára van tőlem az egyik központjuk nemrég voltam náluk Cisco switchek teljesen betelve jó csak igy felületesen rápillantva minden volt hiba visszajelzés pedig nem 2db volt benn elképzelhetitek.Plusz a legujabb amin meglepődtem nincs elég végponjuk (lépcsőházakban elhelyezett switchek) ha van uj előfizető akkor ahelyett hogy a 24 es switchet kicserélnék vagy tennének még egyet kihúznak egy régit és bekötik a helyére.Amugy meg abban biztos vagyok hogy igaza van greganka-nak hogy a digi olcsóbb mert tuti magas árak lesznek az elején viszont nem csak 3 utcában lesz elérhető kerületenként.Ami a sebességet illeti szerintem ugyan az lesz vele mint a dsl-el helyen vagy messze a központól ráadásul előtted mindenki torrentezik a hozzád elérő sávszél már igencsak töredéke lesz akár a garantáltnak is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!