iPon Hírek

A K10 összes titka

Dátum | 2007. 05. 11.
Szerző | Freeman07
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD tizedik processzorcsaládjának, a K10-nek rengeteg új kulcsfontosságú szolgáltatása van. Az elkövetkező sorokban ezek közül a fontosabbak lesznek bemutatva.

Legelőszöris beépített DDR2 memóriavezérlő lesz benne. Ez nem igazán újdonság, DDR2-t már ismeri, a memóriavezérlők is már jó ideje bele vannak integrálva a processzorokba. Elsőszintű gyorsítótára 64 KB utasítás és 64 KB adat részre fog oszlani. A másodszintű és harmadszintű gyorsítótár modellenként fog változni. Támogatja még a 32-bites instrukció távolságot, és még rengeteg számítási, végrehajtási optimalizáló és gyorsító lehetőség van beépítve a központi egységekbe.


Szintén kulcsfunkció a háromirányú változó végrehajtás és a háromirányú 128-bit széles lebegőpontos utasítás végrehajtás. Ismeri még az Enhanced 3Dnow!, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSE4A utasításkészlet kibővítéseket is. Továbbá a processzor képes még fejlettebb bitszintű feladatok végrehajtására, gyorsítótár hatékonyabb kihasználására.

A legnagyobb újítás azonban a továbbfejlesztett HyperTransport architektúra lesz, ami gyorsabb adatátivelt jelent a PC összetevői között. A hardveres videó dekódolás sem elhanyagolható, ezt főként az SSE4A utasításkészletnek köszönheti.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.05.11. 09:21
vissza a hírhez

Az AMD tizedik processzorcsaládjának, a K10-nek rengeteg új kulcsfontosságú szolgáltatása van. Az elkövetkező sorokban ezek közül a fontosabbak lesznek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!