iPon Hírek

A kártyajátékok világába kirándul az Obsidian

Dátum | 2017. 06. 02.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Az Obsidian Entertainment bejelentése alapján Pathfinder Adventures című, a gyűjtögetős kártyajátékokat és a szerepjátékokat egyesítő alkotásuk június 15-én jelenik meg PC-n. A projekt alapját a tavaly ősszel mobiltelefonokra megjelent Pathfinder Adventure Card Game képezi, mely az eredeti, asztali Pathfinder RPG-re épül. A stúdió ígéretei szerint a játékban karaktereket fejlesztünk, zsákmányt szerzünk majd, legyőzünk mindenféle gonosztevőt és felfedünk néhány titkos rejtélyt is, miközben több ezernyi kártyából építhetünk magunknak paklikat.
Feargus Urquhart Obsidian-vezér különösen büszke arra, ahogy a játék az asztali szerepjátékok jó tulajdonságait vegyíti a kártyajátékokkal, illetve arra, ahogy megragadták, aztán továbbfejlesztették az eredeti, asztali Pathfinder minden mélységét, hogy az új játékosoknak és a régi veteránoknak is kellemes szórakozást nyújthassanak. Az első infók alapján akár egy Hearthstone-, vagy Gwent-típusú játéknak is tűnhet a Pathfinder Adventures, de inkább egy hagyományos RPG-ről van szó, melyet „átszűrtek” a gyűjtögetős kártyajátékok koncepcióján. A bejelentésre kiadott videó nem túl informatív, de az Obsidian készült egy másik felvétellel is a mobilverzióhoz, mely kicsit jobban megmagyarázza, miről van szó.
PC-s és mobilos profilunkat összekapcsolhatjuk, tehát amit megszerzünk és elérünk az egyikben, az a másiknál is rendelkezésre áll majd. A stúdió hangsúlyozta, hogy semmiféle kapcsolat sincs a Pathfinder Adventure és az Obsidian-társalapító Chris Avellone-féle új szerepjáték, a Pathfinder: Kingmaker között – Avellone 2015-ben elhagyta a céget.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. magerg
2017.06.02. 08:41
Ez a trailer nagyon komoly. Rendesen elkapták a 90-es évek elejét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dbelam
2017.06.02. 08:56
De most 2017-ben elérkeztünk oda hogy VR képes eszközökön YuGiOh-zunk? Komolyan?
Gyűjtögetős kártyajáték lesz a videojátékok jövője?
14 -16 évesen már a Hatalom Kártyái sem menő.
A történelemkönyvekbe be is írhatjuk hogy "ekkor már javában zajlott a nagy válság".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!