iPon Hírek

A két új Zyxel switch a zord időjárástól sem ijed meg

Dátum | 2016. 11. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Zyxel két speciális Switchet mutatott be, amelyek elsősorban üzleti környezetben jöhetnek jól, amennyiben strapabíró, kültérben is megbízhatóan működő termékre van szükség. A két újdonság az RGS sorozatot erősíti, és mindketten kiválóan helytállnak kültérben, még zord időjárás esetén is. A passzív hűtéssel ellátott termékek akár -40 Celsius fokos hidegben és +70 Celsius fokos melegben is működőképesek, valamint az elektrosztatikus kisüléssel szemben is védettek. Az RGS családot erősíti termékek POE (Power-over-Ethernet) támogatással érkeznek, fémházuk pedig IP30 minősítéssel és rendelkezik.
Zyxel RGS100-5P
A kisebbik modell, azaz az öt porttal ellátott RGS100-5P fedélzetén négy darab hagyományos Gigabites Ethernet port található plusz egy Gigabites SFP Fiber Uplink port is rendelkezésre áll, amelyen keresztül akár 40 kilométeres távolság is hatékonyan áthidalható. A 10 Gbps-os kapcsoló kapacitással rendelkező termék nem menedzselhető kivitelben érkezik, a POE eszközöket pedig maximum 120 wattos teljesítménnyel tudja kiszolgálni.
Ebben a dupla tápbemenet nyújt segítséget, amelyek 12 és 58 volt közötti egyenfeszültség kezelésére képesek. Ez a Switch 291 milliméter széles, 107,3 milliméter mély és 139 milliméter magas, tömege pedig 1,1 kilogramm. Szükség esetén falra, illetve DIN sínre egyaránt fel lehet szerelni, a szükséges szerelési anyagok a csomag részét képezik.
Zyxel RGS200-12P
A második switch már 12 porttal rendelkezik és az RGS200-12P típusjelzést viseli, háza viszont ugyanolyan strapabíróságot biztosít, mint a kisebb modellé. A 12 port között 8 darab hagyományos Gigabites Ethernet port, valamint négy darab Gigabites SFP Fiber Uplink található. A kapcsolási kapacitás ebben az esetben már 24 Gbps-os értéket képvisel, maga a switch pedig menedzselhető kivitelben érkezik – Layer 2 osztályú konfigurációban.
Ennél a modellnél extra szolgáltatás, hogy segítségével hibatűrő hálózat hozható létre, ami redundáns gyűrűs alapokon nyugszik, így egy esetleges hálózati hiba esetén kevesebb, mint 20 ms kell a normál működés visszaállítására, azaz a kiesés egészen minimális. A switch működését felhasználóbarát webes kezelőfelületen keresztül lehet menedzselni, maga az eszköz pedig ugyanúgy felszerelhető falra vagy DIN sínre, mint kisebb társa. Az RGS sorozatot erősítő switchek rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áraik azonban egyelőre nem ismertek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. axe
2016.11.28. 08:34
"menedszelhető" nem inkább managelhető?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gabest
2016.11.28. 09:35
IP30 olyan, mint a semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ch00ler axe
2016.11.28. 09:37
Jo lesz menedzselhetonek is, elvileg belefer a helyesirasi szabalyzatba. Ettol fuggetlenul en is szeretem inkabb kulfoldiul (:-) irni ezeket a szavakat.
Egy ideig ezek meg furcsak lesznek, aztan teljesen beepulnek a nyelvbe.

A kisebbik switch erdekel, csak tartok tole, hogy eleg draga lesz. De ez az optika -> PoE switch jol hangzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. krisz111
2016.11.28. 10:37

IP 30 lol ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Chrematori...
2016.11.28. 18:36
Hát ez az IP 30 eléggé viccesnek számít valóban. Elég jónak hangzik ez a switch, de ez a védettség kissé nevetséges. Mitől véd meg az IP 30, esetleg egy nagyon enyhe jégesőtől? Mármint ha a sima eső nem nyírja ki Ennyi erővel inkább ne mondták volna hogy kültériként is használható, mert ha azt vesszük ilyen szinten az én routerem és switch em is kb ezt tudja, mármint IP terén D Most hülyén hangzik, de IP 30 ról még nem is hallottam, asszem IP 45 volt eddig a legkisebb érték, amivel találkoztam, nem is értettem mennyit takar a 30, amíg meg nem lestem a táblázatot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ch00ler
2016.11.29. 09:16
Szerintem itt valami forditasbeli, vagy a kiadott anyagban levo problema lesz.
IP 30:
3: Kisméretű szilárd tárgyak ellen védett (>2,5 mm)
0: Nincs védelem (viz elleni vedelem)

Ez alapjan egy nagyszemcses homokvihart bir csak ki, lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!