iPon Hírek

A Kingston standjának legérdekesebb szereplői

Dátum | 2014. 06. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Kingston standján rengeteg érdekesség sorakozott fel, amelyek többsége a HyperX részleg munkájának gyümölcse, ami egy ideje különálló divízióként dolgozik.
A vállalat a Computex alkalmával lerántotta a leplet HyperX Impact So-DIMM memóriamoduljairól, amelyek többféle kiszerelésben is elérhetőek lesznek.
A 4 GB-os, 8 GB-os vagy 16 GB-os újdonságok önálló, illetve kétcsatornás memóriacsomag formájában egyaránt jelen lesznek kereskedelmi forgalomban, órajelük pedig 1600 MHz-től egészen 2400 MHz-ig terjed. A HyperX Genesis, PnP és LoVo termékcsaládok jelenlegi SO-DIMM kínálatát felváltó modulokkal a játékosok és a rajongók laptopjuk és kisméretű számítógépük teljesítményét növelhetik. A standon néhány DDR4-es asztali- illetve szerver memóriamodult is meg lehetett csodálni.
A sort a HyperX FURY SSD meghajtókkal folytathatjuk, amelyek 2,5 hüvelykes formátummal érkeznek, és az LSI SandForce méltán népszerű SF-2281-es vezérlőjét használják. A termékek 500 MB/s-os olvasási- és 500 MB/s-os írási tempót kínálnak. A jelek szerint az SSDnow sorozat is rövidesen bővülni fog, ugyanis a standon feltűnt a család V310-es tagja, amely Phison 3108-as SSD vezérlővel gazdálkodik, csak úgy, mint nemrégiben bemutatott M.2-es társai. Az akár 960 GB-os adattároló kapacitással is elérhető SSD meghajtók 2,5 hüvelykes formátum köré épülnek, és csak 7 milliméter vastagok lesznek, így akár ultravékony noteszgépekben is helyet kaphatnak. A csatolófelület szerepét természetesen SATA 6 Gbps-os port tölti be.
A FURY és a V310-es SSD meghajtók mellett egy M.2-es SSD meghajtó család is bemutatkozott, amelynek tagjairól egyik korábbi hírünkben már részletesebben is beszámoltunk.
A show alkalmával egy PCI Express alapú SSD kártya is feltűnt a standon, amely PCI Express 2.0 x4-es csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez. A SandForce SF3700-as SSD vezérlőre támaszkodó újdonság folyamatos maximális olvasási sebessége 1800 MB/s körül helyezkedik el. A félmagas, félhosszú bővítőkártya formájában érkező termék akár 2 TB-os adattároló kapacitással is elérhető lesz.
A gyártó bemutatta a HyperX Cloud mikrofonos fejhallgató új kiadását, a HyperX White Cloud modellt is, amely ugyanazt kínálja, amit fekete társa – csak fehér színben.
A sorban a játékosokat megcélzó HyperX Sky egérpad következik, amely kétdarabos kiszerelésben érhető el. Az egyik egérpad felülete pontosabb irányítást tesz lehetővé a játékosok számára, a másik pedig nagyobb sebességet nyújt a műveletek gyorsabb elvégzéséhez. Végül, de cseppet sem utolsó sorban megtekinthető volt a MobileLite Wireless G2 médiamegosztó is, ami egy okos kis szerkezet. A kiegészítő jóvoltából megoszthatjuk USB-s meghajtónk tartalmát, de a fedélzeten memóriakártya-olvasó is jelen van, ami az SD, SDHC, SDXC és microSD kártyákkal kompatibilis, így az ezeken tárolt tartalmak is kényelmesen elérhetőek WiFi kapcsolaton keresztül.
Az újgenerációs mobileszköz 4640 mAh-s akkumulátort kapott, ami PowerBank funkciót is kínál: segítségével feltölthető a különböző mobileszközök akkumulátora. Extraként Ethernet port is van a terméken, így internetmegosztásra is használható, sőt, WiFi hídként is remekül helytáll.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Ronan
2014.06.08. 15:35
..a lányok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibaimp Ronan
2014.06.08. 23:40
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2014.06.10. 17:18
De egy rohadt keretet még mindig nem tudtak rakni a sata csatlakozónak. Milyen jó is ha kitörik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!