iPon Hírek

A Kocka rendezője szeretne játékot készíteni művéből

Dátum | 2010. 05. 17.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Aki esetleg nem látta volna a Kocka filmeket azoknak a történet röviden (és sürgősen pótolják a lemaradásukat): Egy maréknyi embert bezárnak egy labirintusba, melynek építőelemei kockák, amiknek minden oldalán egy-egy kijárat van. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy sok „szoba” kegyetlen csapdákat rejt, így nem egyszerű kijutni a veszélyes helyről. Ennyit az alapokról, többet nem spoilerezünk, lássuk mi a helyzet Vincenzo Natali-val, az első Kocka film rendezőjével, aki érdekesen nyilatkozott nemrég egy MTV-nek adott interjúban:

„Nagyon szeretnék készíteni egy ’Cube’ játékot. Amikor anno a történetet írtuk a társammal Andre-val, azon gondolkoztunk, hogy mi most filmhez vagy játékhoz írunk? Mindig is csodálkoztam azon, hogy senki sem próbált meg játékot készíteni a Kockából. Én nagyon szeretném elkészíteni, jó lenne így visszakerülni a Kocka világába. Ha egy játékdesigner néz engem, csörgessen meg!”

Reméljük valaki kap az alkalmon hiszen az alapok tényleg jók egy izgalmas játék elkészítéséhez. A teljes interjú alant látható:

Movie Trailers - Movies Blog

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. MassKilla
2010.05.17. 20:30
rendkívül monoton és nagyon rövid lenne, mivel a játék csak lineárisan lehetne végigvihető, mivel minden szobából csak egy irányba lehet továbbmenni, illetve, ahhoz hogy hosszú legyen, mint a filmben, ahhoz több százezer vagy millió szobát kellene csinálni, ami szerintem embertelenül nagy mennyiség leporgramozni, még ha copy-paste-elni kéne az összes szobát, mert ugyanolyanok....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Svindler MassK...
2010.05.17. 20:57
Ehhez nem kell sok erőforrás. Ráadásul ha jól emlékszem 25*25*25 szoba volt, az nem sokszázezer. És sosem egy út volt kifelé, több szomszédos szoba is jó lehetett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. MassKilla
2010.05.17. 21:48
hát de ha csak az első részről beszélünk, és amúgy nem vagyok benne biztos, de arról is kiderült menetközben, hogy jóval több van, mint amire először gondoltak, azért is tudtak csak az autista segítségével továbbhaladni, mert az tudta fejben kiszámolni a rengeteg szobakombinációból melyik a jó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. MassKilla
2010.05.17. 21:49
mellesleg a 25x25x25 is 15 625 kombinációt jelent, merthogy ugye a szobák mozognak is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MassKilla
2010.05.17. 21:51
n ajó ez már nem az, amiről kezdetben beszéltem, amúgy igazad van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. YuGabe
2010.05.17. 22:36
Már rég láttam a filmet, de úgy emlékszem, hogy a harmadik részben kiderült, hogy hiperkockában vannak, azaz 4 dimenziós a cucc. MassKilla, egyébként nagyon nem lenne nehéz leprogramozni, megcsinálják a 30 alap csapdafélét, a többit meg már gyerekjáték. És 30, vagy akár 300 csapdát elkészíteni sem akkora szám, mint mondjuk egy nagyobb várost megépíteni vagy egy mesterséges intelligenciát létrehozni egy amőbajátékhoz.
Mindemellett a korlátozott látótávolság miatt nagyon kemény grafikát csinálhatnának a szereplőknek meg az effekteknek, nem lenne túl erőforrásigényes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ossyni
2010.05.18. 00:14
Én pont nem annyira régen megnéztem mind a 3 részt, mert emlékeztem iszonyatos dúúrva nagyon jó film, mondom lerágom mégegyszer...

Hát az idő vas foga megszépítette a filmet, mára már közel sem volt annyira nagy durranás (sajna) na de nem bántam meg így sem, hogy megnéztem.

-Játék jó ötlet, de ez így még erősen nextgen-es játék kategória lenne.
ha lenne biztosan kipróbálnám, bár a fűrész játékot se sikerült még beszereznem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Sanyi86
2010.05.18. 08:32
Már van hozzá játék, pontosabban Fallout 3 mod. Elég jóra sikerült, ha valakit érdekel itt: http://www.moddb.com/mods/cube-experimental letöltheti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. perempe
2010.05.18. 11:50
MassKilla: mikre emlékszel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Caboose
2010.05.18. 11:56
Húú én egy részt sem tudtam végignézni, annyira nem jött be. Nem is nagyon tudom, hogy lehetne ebből izgalmas játékot csinálni. Nem egyszerű feladat! Ha mégis sikerülne biztos kipróbálom, de sok reményt nem fűzök hozzá. Egyébként valami hihetetlen jó karakterek, történet kéne bele, hogy egy kicsit is lekösse az embert, szerintem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Banzin
2010.05.18. 13:24
A Portal is valami hasonló dolog. Mert ezt tényleg csak akkor lehet élvezetessé tenni, ha van valami kis story a sok fejtörő mellett. Nem hinném, hogy full szefósnak kell lennie mindenkinek, ha ki akar jutni, egy golyóért a fejébe.

Amúgy mi a story vége? Én csak az elsőt láttam. A sok trancsírozás igazán nem érdekelt ezért nem is néztem meg a többit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. doktorovic...
2010.05.19. 11:14
csak kíváncsi vagyok hogy mi lesz a játék lényege...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!