iPon Hírek

A konzolokat célozza be a Twitch 2014-ben

Dátum | 2014. 01. 18.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Twitch online streamelő szolgáltatásnak 45 milliós volt a nézettsége 2013-ban. Matthew DiPietro, a Twitch marketinges főnöke kihangsúlyozta, hogy a cég fő célja 2014-ben a konzolos szféra meghódítása lesz mind a közvetítések, mind a nézőtábor terén. Indulásakor a Twitch még nagyon PC-centrikus volt, létrejöttében nagy szerepe volt az eSportoknak ill. az olyan játékoknak, mint a League of Legends, a Starcraft 2, a World of Warcraft és a Dota 2. "A következő konzolgeneráció korszaka még épp csak elkezdődött, még gyerekcipőben jár. Vagy két hónapja indult a PS4 és már voltak benne közvetítésre alkalmas eszközök. Az utóbbi két hónapban már közvetítőink 20%-a sugárzott PS4-ről, szerintünk ez a szám lenyűgöző. A visszatérő közönség száma az egekben van, az embereket nagyon vonzza a dolog. Már a következő generáció elterjedésének korai szakaszában idevonzotta a konzolos játékosokat."
DiPietro szerint az is izgalmas lesz, amikor az Xbox One-nál is elindul a stream lehetőség. Ezt tovább fokozzák majd a Twitch tervezett új szolgáltatásai és lehetőségei is, mint a meta adatok segítségével összeállított bemutató anyag, ami például tartalmazhatja a felhasználó összes boss csatáját egy adott játékból, vagy a lehetőség, hogy azok, akiknek közvetítései egy-egy adott játékból elérnek egy meghatározott óraszámot, exkluzív karakter skineket kaphatnak. DiPietro a mobil platformokról való közvetítés lehetőségét és érdekesnek találja, ezért már dolgoznak azon a következő generációs technológián, ami ezt lehetővé fogja tenni, és ezzel "alapjaiban megváltoztathatja a játékipart". A mobil technológia mindenütt jelen van, a marketinges főnök pedig izgatottan várja, hogyan illik bele a Twitch és technológiája az ökoszisztémába az USA-ban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. DogTheDog
2014.01.18. 19:43
Nagyon remelem a Twitch lesz olyan nepszeru,hogy elhuzzanak a jatekosok a Youtube-rol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dagla
2014.01.19. 01:37
Én rég nem foglalkozom a youtube gaming szekciójával, túl sok az előre megírt és összeszerkesztett jópofizás, kivágva jeleneteket ahol esetleg nem a feltöltő a király. A játékok minősége és a játékosok tehetsége/személyisége igazán az élő adásban mutatkoznak meg, arra meg most a twitch a legjobb oldal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Heroes27
2014.01.19. 12:25
Jo dolog ez a twitch nagyon. Régóta fenn vagyok rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bokpeter
2014.01.21. 13:13
Mennyire terheli a netet a stream-eles egy mai atlagos szelessavu kapcsolatnal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!