iPon Hírek

A középkategóriában erősít az LG az L80-nal

Dátum | 2014. 04. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG az elmúlt években egyre jobban szerepel az okostelefonok piacán, és elképzelhető, hogy a vállalat idén már a toplistákon is kibérel magának egy helyet. A lassú, de biztos növekedésnek az egyik titka természetesen nem más, mint a vonzó kínálat, és bár az immáron harmadik generációját megélő L-széria hardveresen sosem volt a topon, a szoftveres oldal nagyon rendben van, és egyéb pozitívumok is akadnak, amik meggyőzhetik a vásárlókat.
Nincs ez másként mostani hírünk alanyával sem, ami annak ellenére, hogy meglehetősen nagyra nőtt, nem fogja az erejét fitogtatni. Az L40, L65, L70 és L90 mellé besoroló L80 letisztult megjelenésű, és a hangszóró kialakítását leszámítva egészen emlékeztet az aktuális androidos referencia modellre, a Nexus 5-re, ami ugye szintén az LG berkeiben nevelkedett, így talán nem is olyan meglepő ez a párhuzam. Akárcsak az eddig bemutatott összes L III családba sorakozó eszköz, ez is fekete és fehér színben lesz megvásárolható. Az előlapját egy 5 hüvelykes panel uralja, ami az IPS technológia révén egészen kellemes eredménnyel kecsegtetne, ha a felbontása nem 800 x 480 képpontos lenne. Az alacsony, 186 PPI-s pixelsűrűség mellett a széles betekintési szögek és a kiemelkedő színhűség is sovány vigaszt jelenthet néhány felhasználó számára. Még az előlapnál maradva feltűnhet, hogy a megjelenítő alatt nem csak a három Androidhoz köthető kezelőszerv van jelen, hanem egy negyedik érintőgomb is sorakozik itt, ami a két hálózati kártya közötti váltást teszi gyorsabbá. Tehát dupla SIM kezelésére képes az L80, de ez sem meglepő az LG L termékcsaládban, hiszen a legtöbb készülék elmondhatja magáról, hogy boldogul két kártyával is.
A mobilban egy Qualcomm Snapdragon 200 lapka dolgozik, amivel kapcsolatban sajnos nem érdemes nagyobb elvárásokat támasztani. Az 1,2 GHz-es frekvencián üzemelő Cortex-A7 magok párosát csatasorba állító SoC egy Adreno 302 grafikus egység támogatását élvezi. A chip ugyan nem egy erőművész, de a rendszermemóriával már nem bántak szűkmarkúan, és 1 GB került a gépbe, így talán annyira nem is lesz rossz a helyzet, ha komolyabb teljesítményt igénylő feladatok elé nem állítják a vasat. A háttértárat tekintve alapból 4 GB-tal szolgál az L80, a szűkösségre pedig a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség az ellenszere. Van benne 3G HSDPA modem, amit értelemszerűen csak az elsődleges SIM fog elérni. Ezen felül tartalmaz még 802.11 b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 4.0 modult, GPS vevőt, valamint FM rádiót is. Két kamerával látták el a tervezés során az újdonságot: előre csak egy VGA megoldás tekint, hátra azonban már egy 5 megapixeles került, amihez még egy LED-es villanó is társulni fog, hogy rosszabb fényviszonyok mellett is használható maradjon. A gépezet leginkább kiemelendő tulajdonsága, hogy már az Android 4.4 KitKat rendszer van rajta jelen, amit nem voltak restek ellátni a mérnökök a saját készítésű felhasználói felületükkel sem, ami az egyik legjobbnak számít a gyártói megoldások között, és számos előre telepített alkalmazással is szolgál. Az új eszköz energiaellátásáért egy 2540 mAh-s akkumulátor a felelős, így az üzemideje jobbnak ígérkezik, mint ahogy azt okostelefonoknál általában megszokhattuk.
Az LG L80 Indonéziában bukkant fel, és itt hamarosan kereskedelmi forgalomba is kerül. A készülékért nagyjából 150-160 eurónak megfelelő összeget fognak elkérni Ázsiában, és várhatóan Európában sem kerül majd ennél többe. A ComputerBase információi szerint egyébként felénk júliusban látogat majd el a gépezet, vagyis még egészen sokat várat magára.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. ThePoweR
2014.04.30. 14:33
5" 800*480? Ezek nem normálisak. Nem csak az a baj hogy csúnya hanem a 800*480 pont nem jó semmire. Mármint ha valamilyen szinten multimédiát stb is akar az ember használni és mivel 5" feltételezem nem csak telefonálásra akarja majd használni, akkor semmi sem fér ki.

Mondjuk lehet csak nekem vannak nagy igényeim megint. Mint ahogy azt már megtudtam hogy egy SGSA-nál 4sec a contactok betöltéséhez teljesen normális...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tibike1993 ThePo...
2014.04.30. 15:41
Nem csak neked vannak ilyen igényeid
Igazából a felbontás nem lenne rossz, csak nem 5"ra. Egy 4,3ig még határeset ez a felbontás, onnantól nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Reinkz
2014.05.01. 11:04
Valóban kevésnek tűnik 186ppi, de azért megnézném közelebről is, azért mert mostanság minden telefont fullhd-s panellal szerelnek ami egyszerű marketing bullshit az nem azt jelenti h szükségünk is van rá.

Persze ez nem ez telefonra vonatkozik mert 5colra azért 960x540es panel nem ártana, mindenestre legalább a panel fogyasztása moderáltabb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!