iPon Hírek

A League of Legends és a jelmezes politikus esete

Dátum | 2013. 10. 16.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Dél-Koreában a League of Legends a népszerű eSportok közé tartozik, olyannyira, hogy a kongresszus egyik tagja, Jun Byung-hun megígérte, hogyha az SK Telecom T1 csapata nyeri az idei LoL világbajnokságot, akkor beöltözik LoL karakternek, és bizonyítékként fotókat tesz közzé kis kirándulásáról a cosplay világába. A csapat nyert, és Jun képei tegnap meg is jelentek Twitteren, Gragasnak, a részeges törpének öltözött be. A politikus azt írta kísérőszövegként, hogy az idősebb generációnak nem kellene elfejetnie, hogy egyszer ők is voltak fiatalok, és ha nem értik meg az ország fiataljait, akkor csak tovább fog mélyülni közöttük a szakadék. "Az idősebb generáció nevében gratulálok az SK Telecom T1 csapatának a világbajnokság megnyeréséért." A politikus idén januárban lett a Korea eSports Association (KeSPA) elnöke, és keményen dolgozott, hogy biztosítsa, hogy az eSportok közmegítélése pozitív legyen. Dél-Koreában az idősebb generáció tagjai közül sokan nincsenek tisztában a játékok és az eSportok jelentőségével, így ezek kemény szabályozásnak vannak kitéve - külön törvény van pl. arra, hogy a 18 éven alattiak nem használhatják a PlayStation Networköt. Jun azok közé a politikusok közé tartozik, akik szeretnék, ha az ország játékipara egészséges lenne, és ellenzi a korlátozásokat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. YellowFlas...
2013.10.16. 19:53
Na majd beultizik, aztán kitör a háború Észak- és Dél-Korea között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Mormolda
2013.10.17. 10:15
Ez szép és jó ... már csak egyet nem értek... Gragas mióta törpe? Egyik legnagyobb csemp és persze tény hogy egy alkesz is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SzAdamAndy
2013.10.17. 10:37
LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Butchy
2013.10.17. 14:14
Mormolda: Ez valóban egy jó kérdés Miért törpe az a pocakos hillbilly?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2013.10.20. 23:04
Elég sikeresek az e-sportok terén ahhoz, hogy továbbra is életben tartsák a szigorú szabályozásokat - ha ilyen szemszögből nézzük a dolgot..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!