iPon Hírek

A legkedveltebb netbookok

Dátum | 2009. 07. 07.
Szerző | Freeman07
Csoport | NOTEBOOK

A PCpitstop.com oldal készített egy kérdőívet a PC-felhasználókkal, melyen a vásárlók értékelhetik, mennyire elégedettek a gépükkel. Mivel sok véleményt, köztük több netbook-használó tapasztalatát is sikerült begyűjteniük, ezért úgy döntött az oldal, hogy egy külön netbook-elégedettségi toplistát is felállít.

A kérdőív alapján, melyen több kérdésre kellett válaszolniuk a PC-jükkel kapcsolatban a látogatóknak, egy négy csillagból álló skálát készített az oldal, ahol az 1 csillag a teljes elégedetlenséget, 4 csillag pedig a maximális elégedettséget jelenti. Többek között arra keresték a választ a készítők, hogy mennyire elégedettek a PC-vel, vannak-e panaszok a sebességre, illetve gyakoriak-e a lefagyások, újraindulások. A felmérésben több ezer felhasználó vett részt szerte a világból.

A toplista első helyét az MSI U-100 modellje szerezte meg, amely 4 csillagból 3,49-et kapott. A netbook oldalára eljutva többek között azt is megtudhatjuk, hogy csupán a felhasználók 4 százaléka jelentett fagyásokat és 9 százalékuk találta lassúnak a gépezetet. A második helyet az Asus 1000HE szerezte meg 3,44 csillaggal, a harmadikat a Samsung NC10 3,43-as eredménnyel, a negyedik helyre pedig szintén egy Asus netbook, az 1000H jutott 3,38 csillaggal. Az Acer-nek az ötödik helyet sikerült megszereznie az Aspire One-nal, a HP Mini a hatodik helyre mászott fel, a Dell pedig a hetedik helyen van jelen az Inspiron 910-zel. Ezután már az előbb említett gyártók további netbookjai kerültek helyezésre.

Érdekes, hogy a legtöbb netbookot eladó Acer csupán az ötödik és nyolcadik helyet szerezte meg, a nem túl elterjedt Samsung NC10-nek azonban a harmadik helyezésig sikerült feljutnia. Az is említésre méltó, hogy az első négy modell matt kijelzővel rendelkezik, míg a többi nem.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Peterku
2009.07.07. 19:40
VISSZA A HIRHEZ

Furcsa, hogy a Wind győzött, pedig - úgy tudom - elég kicsi a részesedése a piacon. Ez alapján elmondható, hogy az emberek többsége reklám/márkahűség és nem tesztek alapján választ netbookot?

Úgy tűnik, egy éve jól döntöttem, igaz, akkor kb. úgy szólt a kérdés, hogy Wind vagy Eee PC.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Azrael
2009.07.07. 20:17
Annyira azért nem túl meglepő, mert igencsak jól összerakott gép lett az a Wind
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. silentfrog
2009.07.07. 21:11
100X szebb? izlések és pofonok,én nem látok akkora külömbséget.A két gép szinte egyforma ,jo neked ,hogy igy rávágod . Én soha sem tudok dönteni,da ha 100X szebb akkor én miért nem vettem észre egyből? talán mer csak 0.2X szebb???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Azrael
2009.07.07. 23:38
Akkor úgy fogalmazok, hogy az első eeePCk számomra nagyon csúnyák voltak, jó persze most a drágább modellek már szebbek azért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sfsxnight
2009.07.08. 02:00
Én valahogy undorodom az eee-k formavilágától, az a "kolbász" a monitor és a gép között a leggusztustalanabb. Amikor én vettem anno netbookot, szóba se jöhetett az asus, windet vettem, nem bántam meg.
Az s101-es kinéz valahogy, de a többi gánny.. égne a képem ha eee-t kéne elővennem a suliba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.07.08. 14:11
Az A$U$ eee-k hűtése is lényegesen rosszabb a wind-ekénél. Ezt az okosságot, hogy a billentyűzet a hűtőborda, mert arra néznek a nagyfogyasztású chipek, de a ventillátor a NYÁK alsó oldalán keringteti a levegőt... Tervezésből egyes!

A matt kijelzők elsősége számomra nem meglepő, mert az használható is - annak aki nem nagyméretű fésülködőtükröt akar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!