iPon Hírek

A Lenovo is elfordult az Atom alapú netbookoktól - egyelőre

Dátum | 2012. 02. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Dell már korábban bejelentette, hogy kiszáll a netbookok piacáról, most pedig úgy tűnik, hogy egy újabb gyártó követi a példát: a napokban a Lenovo webshopjából eltűntek az Atom processzorral ellátott netbookok, viszont a cég eddig még hivatalosan nem jelentette be, hogy végleg kiszáll az olcsó, Atom alapú noteszgépek piacáról.

A viszonteladók kínálatában még találunk Atom alapú netbookokat, de a Lenovo hivatalos weboldala már csak olyan olcsó noteszeket tartalmaz, amelyekben AMD platform teljesít szolgálatot – ilyen például az IdeaPad S205 és a ThinkPad X130e, amelyek kétségtelenül vonzóbbak, mint az átlag netbookok.

A vállalat szóvivője, Ray Gorman szerint a Lenovo Atom alapú netbookjainak helyét a közeljövőben biztosan nem veszik majd át újabb Atom alapú megoldások. Ez annyit jelent, hogy a Cedar Trail platform a Lenovót sem nyűgözte le. A Dell is erre a platformra mondott nemet, majd a vállalat úgy döntött, hogy a továbbiakban egyáltalán nem kíván foglalkozni a netbookok szegmensével – ahogy arról egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk.

Tény és való, hogy a netbookok iránt az elmúlt időszakban jelentősen csökkent az igény, helyettük inkább a táblák felé fordultak a vásárlók. A jelek szerint a Lenovo éppen ezért tette parkoló pályára az Atom alapú netbookokat, és ezek helyett inkább a tábla PC kínálatát próbálja majd erősíteni. Érdekesség, hogy az IdeaPad Tablet A1-hez, azaz a cég legolcsóbb táblájához már 209 dollárért is hozzá lehet jutni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

28. Turai
2012.03.01. 05:21
Mi meglepő...!!!
"A Lenovo is elfordult az Atom alapú netbookoktól"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. twollah
2012.03.01. 07:45
Ahogy erosodnek a tabletek ugy van egyre kevesebb ertelme egy netbooknak.
Nem mondom, hogy gyorsabbak, mint egy netbook, de stabilabbak, a casual jatekok is szepen mennek rajta, konnyebbek es nem kell a Windows-szal kuzdeni rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. atti2010
2012.03.01. 07:46
Hamarabb is jöhetett volna az AMD ezekkel a procikkal és akkor nem árulhatta volna az Intel évekig azt a szutykot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. kukko
2012.03.01. 10:21
Először is a netbookok piacát az asus uralja, egy kis része van az acernek, meg Magyarországon talán az ára miatt még a jw is labdába rúg. A dell és a lenovo kiszállása egyedül a saját sikertelenségükről árulkodik ebben a kategóriában. Majd ha az asus fordul el a kategóriától!
twollah: nem tudom mit kell küzdeni a "windows-szal", az én gépem sima widows 7-el egyáltalán nem fagy, nincs kékhalál, az eszközöket mindig felismeri, szóval ezt a részét nem értem.
És bár a netbook talán kényelmetlenebb, de munkára hatékonyabb az esetek többségében, mint egy tablet. Emiatt életben maradhat ez a kategória is. Főleg az olcsóbb szegmensben, mondjuk 50-80 e forint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. atti2010
2012.03.01. 10:42
twollah A Win7-tel csak azok küzdenek akiknek fogalmuk sincs hogyan kell használni, 2 év alatt egy kezemen meg tudom számolni hányszor fagyott ki pedig volt vagy 6-7 fele konfig amire telepítettem, messze a legjobb op. rendszer ha figyelembe vesszük a tudását is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. franc0
2012.03.01. 12:20
Nos, szerintem netbookot csak balfékek vesznek. Használtam netbookot, még Ubuntu Netbook Editionnel is kritikán aluli, nem hogy Win7-tel (amit egyébként szeretek). Ha öt tab nyitva a böngészőben, már akadozik az egész. Mindeközben kapsz kőkemény 600 függőleges pixelt.
Gyorsan eladtam, csak 3 hétig voltam balfék.

Magánemberként ezerszer jobb vétel egy 5 éves használt ThinkPad is akár, még olcsóbb is. Belefér egy kisebb SSD is.
Cégként (ahol nem alternatíva a használt) meg ne legyünk balfaszok, vegyünk rendes subnotit.

Akárhogyis, a tabletezést jó lenne befejezni már a témában. Amin nem lehet összerakni egy nagyobb lélegzetvételű docx-et és xlsx-et, az NEM alkalmas munkára. Pont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. sanyix
2012.03.01. 13:26
@atti2010: tudod a vinfos szenvedés nem a fagyástól, vagy újratelepítéstől van, az általános igénytelen és idegesítő microsoft megoldásoktól.
-nuku függőségkezelés, hiányzó dll-el, tegyél fel ehhez még ezt meg azt
-windows installer maga (15 perces wlm telepítés, fél óra .net telepítés, sőt akár eltávolításkor is percekig elszüttyög, miközben más telepítők ugyenezekkel másodpercek alatt végeznek
-egy dolog 3 helyen van, pl programindítás os induláskor
-winsxs több gigányi dll mert képtelenek rendes os-t írni, ezért mindez kell a kompatibilitás érdekében
- a "majd jól megmondja én mit akarok" marhaságai
- maga a programtelepítés is rohadt unalmasan macerás, guglizni, letölteni a telepítőt, next next finish, amivel ugye win installer esetén percekig szüttyög
-memóriakezelés katasztrofális, állandóan a lapozófájlt cseszteti, még ha 2 giga szabad ram is van, és ezért gyak évek óta hőbörögnek, és csesznek változtatni rajta
-szálkezelés is katasztrofális a 8 szálon dolgozó programom a 4 magos processzoron néha másodpercekre beakasztja az egész asztalt, mert ennek a szerencsétlennek másodpercek kellenek hogy rájöjjön hogy másnak is kéne cpu-t biztosítani, ugyan ezt pl az arma2 telepítő is meg tudja csinálni, meg még valaminek a telepítője szintén be tudja akasztani ezt a gagyi os-t.

@franc0: "amin nem lehet összerakni egy nagyobb lélegzetvételű docx-et és xlsx-et, az NEM alkalmas munkára. Pont." hát mondjuk ez a 2 formátum pont egy olyan programcsoport végterméke ami nem alkalmas munkára, csak arra hogy úgy tegyen valaki mintha dolgozna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. kukko
2012.03.01. 13:33
franc0: ezt a szintet már rég túllépték a nebookok, nem akadozik win7-el több megnyitott oldallal (pl. most). Bármekkora docx-et,xlsx-et tud kezelni, én leggyakrabban pptx-eket készítek képekkel, táblázatokkal, akadást még nem tapasztaltam. Nem egy több száz oldalas pdf-et olvastam már el rajta (pl.: Trónok harca 1-4). Pedig ez még nem is a legújabb atom, csak 455-ös, 2gb ram.
Magánemberként azért megnyugtató a két év garancia. Az 5 éves notinál már az aksi is lutri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. franc0 kukko
2012.03.01. 13:59
Látod, nem figyelsz. Azt mondod olvasod, én meg azt mondtam "összerakni". Nagyon nem ugyanaz. Olvasni kiválóan lehet kb bármin. Amúgy nekem is 455-ös volt 2 giga RAM-mal, szal...
Az akksi annak lutri, aki nem tudja mit csinál. Persze aki hülye hozzá, tényleg ne vegyen ilyet, ebből élnek a boltok meg az állam (ÁFA).
Hétvégén vettem egy 3 éves tartalék akkut az X200-amba, kézbevételt követően 1 percen belül tudtam, hogy 87%-os (majd kifizettem). Otthon formáztam, máris 92%.

A garanciáról meg annyit, hogy néhány esetben a hajadra kenheted sajnos. Ebben a témában is tájékozódni kell. Nem mindegy a gyártó és nem mindegy a bolt sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. franc0 sanyi...
2012.03.01. 14:10
A rosszmájú megjegyzésedből most már sejtjük, hogy nem vet fel a pénz.
Valószínűleg ezért nincs SSD-d se, a felsorolt "problémáid" többségére megoldást nyújtana.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. kukko
2012.03.01. 14:38
franc0: Egy utolsó reagálás. Pdf-et nem szoktam összerakni, azt csak olvasom, a többire azonban az összerakás is érvényes.
Az aksira azért mondtam, hogy lutri, mert ha nem a szomszédból veszed, akkor esetleg elutazol megnézni a terméket, és ha rá is jössz, hogy hibás, és nem veszed meg, akkor volt egy felesleges köröd, meg elment némi időd. Az új aksi meg jó eséllyel bírja addig, ameddig kell neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Gamedavid
2012.03.01. 18:38
sanyix-al 100%-ig egyett értek.
Amúgy meg elég szánalom, hogy SSD kelljen egy oprendszerhez, hogy használható sebességgel fusson. Linuxon egy régi ATA-s hdd-vel is elmegy kategoria, SSD-vel meg hasít... A programok telepítését pedig kétlem, hogy gyorsabb és egyszerűbb lenne. Beírom a csomagkezelő keresőjébe, hogy mit akarok, kipipálom ami kell és rányomok a telepítésre. Ha végzett leokézom. Vagy terminálba egy sor...
Amúgy igen, utálom a Májkrémszaftot minden szemetével együtt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. dozsi
2012.03.01. 23:11
Nézzünk pl egy VLC telepítést. Eléggé gyakran használom, linuxon és win-en is. Windows-on firefox megnyit, google keresőbe beír. Majd letölt. Duplaklikk, a telepítőn, persze előtte meg kell találni, hogy hova töltötte le . Majd 4-5 next, aztán finish és már meg is van.
Linuxon_1: "sudo apt-get install vlc" - terminál megnyitása után, ami kb 1 klikk.
Linuxon_2: Synaptic megnyit, rákeres, egy klikkel kijelöl, másik klikkel telepít. És kész.
Linuxon_3: USC megnyit, rákeres, 1 kattintással telepít.
és még lehetne folytatni a sort, de ez disztrófüggő.
Amúgy maga a telepítés folyamata is sokkal gyorsabb linuxon. Multkor pl jdk-t telepítettem wine-n és linuxon egymás után, (mindkettő friss telepítés volt, és legális a win7) és míg linuxon 1-2 perc alatt megvolt letöltéssel együtt, windowson a letöltés után a telepítés folyamata kb 10-15 perc volt.
Jha és windowson az esetek 99%-ában két dolog határozható meg telepítéskor:
- a telepítés helye
- és a kulcs, amivel telepíted
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. dozsi
2012.03.01. 23:25
Tehét windowson mindenki jól ismeri a telepítés módszerét. A Linux disztribúciókon úgy néz ki a szoftvertelepítés, mint Android-on a Marketből, vagy az iOS-nél a Storeból. Egy klikk és kész. Ugyanis ezek a Linux disztribúcióktól vették át ezt az ötletet. Mindent központi tárolószerverekből érsz el, minden egyszerre frissíthető stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. dozsi
2012.03.01. 23:59
Mikrobi. Hú de jól le tudsz támadni, miután kiderült, hogy valótlanságot állítottál. Én tudom, hogy mindkét rendszernek megvan a maga előnye, és rendszeresen használom is mindkettőt. Spec. munkám során linuxot használok szinte 100%-ban.
Amúgy megjegyzem pl a Microsoft részesedése a webszerver piacon kerek 14.39%. Ami nevetségesen alacsony, és évek óta folyamatosan csökken. Míg az Apache-é ugyanilyen ütemben nő (nem sok winszerveren van Apache). kb 65%-on áll (http://news.netcraft.com/). Úgyhogy ha mást nem is, az internet jelenlegi fejlettségét, és működését mindenképpen a Linuxnak köszönhetjük.
Azt is érdemes megnézni, hogy hány % az Androidos telefonok részesedése (ami ugye Linux kernelt használ). Hány router, dvd lejátszó, tv, vagy éppen motorvonat futtat linuxot a háttérben.
A statisztikákról annyit, hogy amikor az 1%-ról beszélünk, akkor a linux Desktopról beszélünk, szóval semmi más nincs benne. (Az elmúlt fél évben másfélszeresére nőtt a linux desktop felhasználók száma, szóval növekszik, már 1,56%, ami azért is érdekes, mert soha nem nőtt ilyen dinamikusan.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Gamedavid
2012.03.02. 00:59
Ahhoz az 1,5%-hoz azt is hozzá kell tenni, hogy minden iskolában, közintézményben, üzletben ezt használják/látják az emberek és mivel az egy bites kacsa user nem is lát mást és nem is érdekli, mert megszokta ami van, meg "mer' a szomszéd pista is ezt használja" , ezért nem is próbálkozik mással.
Én a szüleim gépére is Linuxot tettem és teljesen meg vannak vele elégedve. Igaz netezésen skypeon kívül semmi másra nem használják, ahogy az emberek 90%-a és mégsem váltanak, a fenti okok miatt.
Na ezért 1,5% az a másfél 1,5%...
Amúgy a maradék 10% meg nem tudna váltani, mert olyan programot használ aminek nincs vagy nem olyan jó alternatívája érhető el Linuxon. Így érthető is az ő okuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. dozsi
2012.03.02. 01:24
Gamedavid:
Igen. Ezért van nekem is dualboot rendszerem. Kb 5%-ban használok windows-t. Játék + windowsra történő fejlesztések miatt. Aki csak netez, v. böngészőben játszik, v. esetleg webet fejleszt (na nem .NET), v. javat, v. cpp-t, v. c-t, annak tökéletes a linux, sőt majdnem jobb választás.
A kedvencem az, amikor a tök legális win kitalálja, h. ő bizony mégsem az. Persze következő újraindításkor "megjavul", de addig is idegesít. Desktop linuxot meg hetekig, v. akár több hónapig sem kell újraindítani, csak ha a kernel frissül (és a frissel akarod indítani), windowsnál minden apró frissítés után reboot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Gamedavid
2012.03.02. 13:29
dozsi:
Én ezzel mind tisztában vagyok.
Nálam nincs dualboot másfél éve. Csak Linux. Játékra PS3-mam van. Szervernek meg freeBSD. Nekem elég volt a winfosos szenvedés és csak röhögök a barátnőmön is mikor szidja a win7-et, mert kifagy, nem indul el, kékhalál és társai.
Nekem a kedvencem az volt, mikor winfos XP első rendszerindítás után kapásból nem talál 3 DLL-t és mehettem is fel dllfiles.com-ra összeszedni őket. Vicc az egész.
Továbra is azt tartom, hogy meg is érdemli aki azt használja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. franc0 Gamed...
2012.03.02. 13:47
Nézzük csak, kinek fagy le többször a gépe user error miatt:
- A Linux user kocka, ainek még saját szervere is van. (szerintem már az is kocka, aki tudja mi az a freeBSD)
- a deficites barátnő, aki örül ha megtalálja a böngésző ikonját

Node mindegy, én nem akarok itt <mod>, én mindkét rendszert szeretem. Nálam egyik se fagy.
Ami viszont <mod>, az az OSX. Nem értem miért veri rá mindenki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Gamedavid
2012.03.02. 17:20
Felhasználói hibához, már NAGYON bénának kell lennie az illetőnek.
Az, hogy a gép egyszer csak gondol egyet és dob egy kékhalált vagy lefagy normál használat esetén nem felhasználói hiba, hanem program hiba.
Linux nálam nem fagyott le (kb 4-5 éve használom) ellenben a windowsal (kb szintén 4-5 évig használtam XP-t) és hol van még a többi hiba.
Nem mondom, hogy a linux tökéletes, de lényegesen kevesebb a hiba és azok java része megoldható, míg winfosnál csak az újra telepítés segít... Ami winfosnál fél délután + programok, driverek, mindent beállítani(2 nap, tudom, használtam) Én meg felteszem a Fedorát 30 perc alatt és bemásolok egy sort terminálba (progamok amik kellenek+frissítések) amivel a net sebességét nem számítva végez 20 perc alatt és ennyi volt. Drivereket meg ugye tartalmazza a kernel, azzal nincs teendőm.

Amúgy meg nem tartom magam kockának, csak annyira értek hozzá amennyit kell(ene) minden felhasználónak. Programozni sem tudok, csak a terminált "tudom" használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. franc0 Gamed...
2012.03.03. 20:53
Pont ez a baj, hogy az XP-ből indulsz ki, mint oly sokan.
A Win7 nagyon jó, hidd el. Évek alatt egy alkalommal dobott kéket, azt is én bénáztam el. És már nem kell minden csip-csup update után újraindítani, csak a nagyobbak után. Ugyanúgy, mint a Linuxot és az OSX-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kiskoller franc...
2012.03.03. 22:19
A legtöbb windows update után nekem biza kiírja hogy indítsam má' újra mer ápdételni akar. Ha sima Win7-et rakok fel a gépemre akkor legalább 7-8szor fog kikapcsoláskor/bekapcsoláskor updateelni valamit.

De ez meddő vita tényleg, Mikrobival is leálltam vitatkozni egy pár napja, teljesen hasztalan, még a tényeket is elferdíti ha kell. Ilyen az a másfél százalék. Vagy az hogy a top 500 szuperszámítógépek közül egyedül 1 árva windows-os van, 467 pedig Linuxos, többi Unix.

Én csak annyit mondok hogy vérbeli power user vagyok, ilyen meg Windowson nem létezik, Linuxon meg igen. Mást nem próbáltam még.

Meg még annyit mondanék, hogy a Microsofttól kapott netbookomon (a Windows 7 reklámozása során netbookokat osztogatott az MS a nagy multik felsővezetői között hogy rábeszélje őket a váltásra) bizony eléggé lomha volt Win7-el, az a tipikus hajtépő lassúság, amikor másodpercekre beáll és nem tudod hogy akkor most lefagyott, vagy mivan. Hát akkor rádobtam egy Ubuntu-t (akkor még csak épp ismerkedtem a Linuxal) amihez azóta hozzá sem nyúltam, pedig többet megy a gép mint a nagygépem. 0 fagyás, teszi a dolgát, nem mondom hogy villámgyors de kezelhető, tudok rajta tanulni/dolgozni (hétvégenként csak azt használom) egyszóval teszi a dolgát mint az olajozott istennyila. Miközben az Atom cerkájú masinám néha a kurzormozgásra is beállt, ha Win futott.
Most épp csak a böngésző van megnyitva 11 tab-el, és az egész gép 600 mega Ramot foglal le a 2 gigából, a többi cache. Ebből kb 400 a böngésző.

És még mielőtt jönne Mikrobi a funkcióhiányos maszlagával, jelzem ez egy prepacked OS, akkora funckionalitással mint egy Windows, rakat progival, rendes GUI-val, mindenféle driverrel stb.
És mondom a rendszer "bolond-biztos" mert még a Linux-kezdő időkben raktam fel. Mindig azon vagyok hogy majd-majd lecserélem Gentoo-ra, de valahogy nem szántam még rá magam.

Ez alatt az egy/másfél év alatt a nagygépem Winje is belassult volna, ha nem húztam volna újra havonta, nemhogy ez. Ott a bátyám gépe, core2duo, és most már annyira retek lassú hogy tényleg kezelhetetlen. Pedig fél éve húztam újra azt is. Vagy inkább 8 hónap.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm
2012.03.03. 22:29
A Lenovo is elfordult az Atom alapú netbookoktól

Hogy jutottak innen, a Linux - M$ vitához?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kiskoller
2012.03.03. 22:54
Miért értékelem túl magam? Szoftverfejlesztőnek tanulok (ergo van rálátásom a dolgokra) aki emellett képes atomjaiból felépíteni a rendszerét hogy maximálisan kielégítse az igényeit, és csak az igényeit. Lehet hogy rosszul tudom, de ezt jelenti a power user.

Funckionalitás: Miért ne mondhatnék ilyet? Mit nem ismerek benne? Tudom hogy hogy egy alap szűz windows 7 milyen funkciókkal bír, milyen applikációk vannak rajta, mire figyel, akkor miért ne mondhatnék ilyet? Nem kell tudnom hogy hogy épül fel a kernel meg a fájlrendszer hogy tudjam milyen célt szolgálnak
Az Ubuntu Desktop is egy általános célú dekstop OS mint a windows, ugyanúgy belerakva egy rakat dolog hogy kész termékként, out-of-the-box kiszolgálja egy átlagember igényeit. Ebben nem értem hogy miért kötsz bele.

Windows kézírásfelismerő : Heteken át szenvedtem vele mert azt hittem ha többet használom megokosodhat, de reménytelen volt. Egy beépített kézírásfelismerőt akartam arra használni hogy a matematikai kifezejéseket gyorsan, könnyen leírjak a jegyzetemben. De a végén annyira mellétrafált hogy több idő volt javítgatni mint begépelni magyar szavakkal a dolgot és otthon elszenvedni vele.

Hol látsz te nyolc gigás proceszort netbookban? Adjál már egy olyat, szivesen elfogadnám. Pont azt írtam le hogy van ahol számít, van ahol a Windows lassú, de a Linux nem.

Am a Linux volt az első OS amit mozgással is lehet irányítani kb mint az Xbox kinect, az első OS amiben webkamerás arcfelismerés van, az első OS amiben érintéses meg egyéb a gesztusok voltak, de gyerünk, sorold még a dolgokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kiskoller
2012.03.03. 23:24
De tényleg ezzel a power user dologgal elgondolkoztattál, és utánanéztem.

Kapásból ott van az hogy soha a büdös élebe nem fogsz annyit tudni te a Windowsról mint egy hozzáértő a Linuxról. Ezzel nem téged akarlak akármilyen szempontból is degradálni, egyszerűen a Windows egy kész, teljes, zárt rendszer, amit kapsz azt fogadd el alapon megy. Picit lehet konfigurálni, picit lehet változtatni, de ennyi. Mert zárt. Linuxon minden problémára van 10 szoftver kb, te meg dönts el melyik kell, a bootloadertől kezdve a kernelen és a kernelközeli szoftvereken át egészen a grafikus felületig mindent saját igényeidre szabhatsz.

Nekem más igényeim vannak, mint neked. Ezeket az igényeket a Windows bizony nem tudja kielégíteni. Nincs egy gyors, testre szabható csempézős window manager. Próbáltam egy rakatot (bug.n, winsplit stb) de egy sem ér mondjuk az Awesome közelébe. Vagy nehézkes kezelni, vagy nem lehet úgy testreszabni ahogy én akarom, vagy bugosak egykét applikációval.

Nekem fejlesztőként jóval több libraryval kell rendelkeznem mint egy átlag júzer, és ez az idők során bizony egyre nagyobb mértékben fog növekedni, ahogy egyre több nyelvet tanulok meg.

Emellett számomra fontos a sebesség, nem akarok a gépre várni amikor dolgozok, és ha nincs épp dőm rá akkor nem akarok állandóan a rendszeremmel foglalkozni. Egyszer rászánok akármennyi időt, utána kész passz, hacsak nem megy tönkre a HDD vagy nem cserélek komplett rendszert én nem akarok tökölni vele többet, max frissíteni. Windows registryje meg mondom pár hónap után összeomlik a sok install-uninstall miatt. Én nem akarok a putty-al elszórakozni ha a sulim szerverét (vagy akármilyen szervert) akarok elérni, nem akarok ezért egy rakat szotvert feltelepíteni, jó nekem az ssh meg scp parancs beépítve az OS-be.

Ergo vannak speciális igényeim, amelyeket nem tud a Windows 7 kielégíteni, Gentoo meg igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller
2012.03.04. 00:14
Milyen indulatból? Tapasztalatból beszélek. Mondom ott a bátyám gépe amit megint újra kéne húznom, most pl a Paradise City játszhatatlan mert X időnként megakad a játék, amúgy megy konstas 60 fps. Pont lehetetlen normálisan vezetni.
Eközben anyám is szólt hogy ha van időm neki is újra kéne húznom a gépét, mert neki is rohadt lassú. Akkor most mi az igazság? Ha nem hiszel gyere szépen el Etyekre egyik hétvége alkalmával és megmutatom. Két teljesen átlag gép, szoftveresen lerobbanva.
Nem az automatizálós beállítgatásról beszélek, hanem erről. Arról hogy X időnként teljes Windows reinstall kell hogy újra repüljön a gép. Arról hogy vírusírtó mellett (amely mellesleg az agyamra megy mindig) simán összeszedhetsz egy vírust és akkor megüt a guta mire rájössz hogy mi foglalja le a teljes sávszelet (ne köss bele megint hogy az "sávszélt" mert te sem tudod hogy az eredeti szó valójában nem sávszél, hanem sávszélesség, ergo szávszélet a pontos megfogalmazás) vagy procit.

A kérdéseidnek úgy 70%ra kapásból tudtam a választ a maradékból meg csak nagyjából tudom a parancsot/helyet. Az IE weblapos kérdés egyedül az amiről lövésem sincs, de lehet hogy csak rosszul értelmeztem. Az alap beépített stíluslapra gondolsz? Mert az nem fogja minden weblap színét átkapcsolni, csak azokét amikben nics külön megadva.

Elfelejted hogy nekem külön óráim és ZHim voltak az egyetemen csak a Windows használatából.


Azt még mindig nem értem hogy miért olyan rohadt fontos az a dekstop piaci részesedés. Akkor menj Justin Biebert hallgatni mert ő vezeti a youtube videók listáját, Mozartnak meg csak tizedakkora nézettsége van, biztos kaki. Jah és használj IE6-ot, pár éve még az uralta magasan a böngészők piacát pedig aztán egy bughalmaz volt az egész öklömnyi biztonsági réssel.
De egyáltalán mi alapján mérik a dolgot? Ha én most felváltva használok Windowst meg Linuxot akkor melyikhez raknak hozzá? Egyáltalán milyen módszerrel szűrik le hogy én most Linuxos vagyok? Nem veszek meg egy darab terméket sem, ebből nem lehet mérni. Ki az aki Linuxal veszi meg a laptopját?Oldallátogatásból sem lehet mérni, egy Linuxos lehet hogy nem arra jár, vagy nem böngészőt használ a netezéshez, vagy proxy-zik. Mi alapján szűrik le hogy akkor most ez a gép szerver vagy desktop? Windowsnál egyszerű, van Server meg Desktop kiadás. A gentoo most mi? A fél fórum serveres problémákról szól, én meg dekstopra használom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller
2012.03.04. 00:31
Nem-nem, én konrkétan a matematikai beviteli applikációt használtam, amely nem is szöveget dobott volna ki, hanem matekos szabvány képleteket, amit nem si tudtál volna bemásolni akárhova.
És igen, katasztrófa volt. Nem tudom milyen ez Linuxon, mivel szóba hosztad Linuxon még roszabb, de ez engem nem izgat annyira. Ha egyik fél sem tudja rendesen megcsinálni akkor tökmindegy.

Emellett mennek a Windowsos kézírásfelismerő Linuxon is, ha ennyire kellenek Persze a beépített Windows-oshoz kell a Windows licensz, de ha alapból Linuxos vagy ezért nem kell váltanod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller
2012.03.04. 01:39
De pont erről beszélek! Hogy mi a fenéért kell nekem karbantartanom? Miért nem megy és kész? Linuxot mondom nem kell karbantartani, az megy anélkül is. Épp erről hadoválok itt, hogy nem akarok figyelni a rendszeremre, nem akarom karbantartani, egyszer meg akarom csinálni és utána használni akarom. Képzeld el, mióta ezt a logót használom profilképet abszolút semmit se foglalkoztam a "fő" OS-emmel, nem tartottam karban, semmit nem csináltam vele, és most csak azért húztam újra mert gépet cseréltem.

Miért élőben szerinted nem tanultam? Szerinted mit használtam (és használok mind a mai napig)? Ugyanúgy megjelené napjától használtam Windowst Vista-t és Windows 7-et, mint te, emelett ugyanúgy turkálgattam benne mint Linuxban. Már amennyire engedte.

Gratulálok, sikerült ragyogóan általánosítanod. Ezt nem is kommentálom. Amúgy nem értem melyik ujjadról szoptad azt hogy az MS gyűlölet menő a Linuxosok körében, akkor nem lenne többek között Wine, NTFS-3g
és más apróság amely a Linux és a Windows közti kommunikációt teszi lehetővé. Tényleg csak nullákban megy egyesekben gondolkozol, számodra nincs fél. Valaki vagy szereti az adott terméket, vagy utálja, földbe tiporja és kupac bélsárnak tekinti. Ezt hiszed így gondolkodom mondjuk az Nvidiaról is meg a Windowsról is. Csak mert a konkurens terméket jobbnak tartom szinte minden téren.


Nem, nem illeszthetőek bele, legalábbis nem olyan jó hatásfokkal, mert a Word nem fogja értelmezni, mert nem arra találták ki, erre ott vannak a matekos appok, de hadd ne beszéljek erről, nem tudom miért lényeges ez. A lényeg hogy matekos írás-felismerőt használtam, és nem működött, sokat hibázott.

Beszédfelismerőt nem használtam soha életemben, nem volt rá szükségem. Nem tudom milyenek, gondolom WIndows-osok jobbak, ha már felhoztad őket.

Pont azt gagyovászom hogy útszélet a helyes megfogalmazás, ezért ne köss bele. De csak azért is. Nem mindegy hogyan fogalmazok? Megérted, nem? A magyar nyelv (meg akármelyik nyelv) teljesen szabad, a lényeg hogy felfogod a mondanivalómat. Ha nem lenne ekkora gigászi a nyelvek hibatűrési tulajdonsága akkor még érdemes is lenne ezen vitatkoznunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!