iPon Hírek

A Lenovo kiszervezi notebook divízióját

Dátum | 2008. 01. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A legfrissebb értesülések szerint a Lenovo egy meglehetősen furcsa, ám de logikus lépésre szánta el magát a napokban. A vállalat a tervek szerint hamarosan tajvani gyártókkal fogja elkészíttetni saját márkájával fémjelzett notebookjait.


A kínai nyelvű Economic Daily News hasábjairól származik az értesülés, amely szerint a Lenovo hamarosan felhagy a notebookok gyártásával és inkább külső, tajvani gyártókat bíz meg a már jól ismert modellek legyártásával. A hírek szerint a Lenovo a felhasználóknak szánt notebookok szegmensében a korábbi négy gyártója közül egyet lehúz a listáról, míg a ThinkPad gyártóinak listáját újabb, feltehetően tajvani székhellyel rendelkező vállalatokkal kívánja bővíteni. A dolgok jelenlegi állása szerint a Lenovo összes notebook modelljét tajvani vállalatok készítik majd a jövőben, de a termékek a már megszokott márkanevek alatt kerülnek forgalomba.

A döntést a Lenovo egyelőre nem indokolta, a feltételezések szerint a lépés mögött komoly stratégiai döntések lapulhatnak, ám bővebb információ egyelőre nem tudható.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!