iPon Hírek

A Live Search neve Kumo-ra változik?

Dátum | 2008. 11. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft folyamatosan kisebb-nagyobb erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a Google on-line keresőpiaci terjeszkedését megállítsa, illetve lelassítsa. A Microsoft tervei között most egy új irány szerepel: a vállalat saját internetes keresőjét hamarosan új névvel és új dizájnnal ruházza fel, hogy újult erővel folytatódhasson a verseny a piacon.

A TechChrunch a vállalat egyik munkatársától szerezte be az információkat, szerintük a Microsoft jövő év elején átnevezi szolgáltatását, amely a továbbiakban majd Kumo néven lesz elérhető. A Kumo egy japán szó, amely felhőt és pókot is jelenthet. A stratégia mögött valószínűleg az is áll, hogy a Kumo szó jobban hangzik és egyszerűbb kimondani, mint a jelenlegi Live Search változatot, ám a vállalat a többi on-line szolgáltatás esetében továbbra is alkalmazni fogja a Live szócskát.

Egy másik forrás, nevezetesen a CNet News információi szerint a Microsoft felvette a Yahoo Search Technology korábbi alelnökét, Sean Suchter-t, aki a Live Search fejlesztésén fog dolgozni a jövőben. A Microsoft ezen lépése arra enged következtetni, hogy a vállalat a saját kereső szolgáltatásának megújítása és fejlesztése mellett döntött, ami azt jelenti, hogy a cég feladta korábbi Yahoo-felvásárlási szándékait, annak ellenére, hogy a Yahoo elnök-vezérigazgatója, Jerry Yang nemrégiben távozott a cégtől.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.11.25. 16:07
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!