iPon Hírek

A Lucasfilm kinyírta az Indiana Jones-remake-et?

Dátum | 2017. 03. 02.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Ismét egy, a játékosok és rajongók által készített remake sorsa pecsételődött meg. Nem ritka eset, de különösen szomorú, ha az adott alkotást teljesen ingyen terjesztették, tehát még anyagi haszonszerzéssel sem vádolhatók a lelkes fejlesztők. Az Indiana Jones and the Fate of Atlantis Special Edition készítőit „nagyon udvarias” formában kérte meg a Lucasfilm, hogy hagyjanak fel a munkával. Ahogy a csapat a Facebookon írja, több, mint 20 évvel a legendás játék megjelenése után próbálkoztak a felújított verzióval, amit eddig senki sem vállalt fel. A kész alkotásban új animációk, új zene és hangeffektek, valamint új szinkronrészletek is lettek volna.
A Lucasfilm közbelépése előtt már elkészült egy teljesen működőképes demó, melyet március 5-ig lehet letölteni a játék oldaláról. A Lucasfilm közlése szerint jelenleg senkivel sem kívánják megosztani az Indy-jogokat, de apró reménysugár, hogy a remake-csapat talált egy másfajta megoldást – az a jövő zenéje, a Lucasfilm mit szól ehhez. Részleteket nem árultak el a kompromisszumos ajánlatról, de sejteni lehet, hogy bebizonyították képességeiket a Lucasfilmnek, most pedig a cégen a sor, hogy változtasson hozzáállásán és elkezdje támogatni a független fejlesztőket. A csapat a tárgyalások végeredményétől függetlenül büszke arra, amit összehoztak és megköszönték minden résztvevő és támogató segítségét. Ahogy fogalmaztak: ez nem a projekt vége, a nagy cégeknek meg kell érteniük, hogy a türelem rózsát terem.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. m76
2017.03.02. 11:22
Nem értem miért nem tanulják már meg a független fejlesztők. Hogy először kérünk engedélyt a jogtulajdonostól, és aztán kezdünk dolgozni. Nem pedig sumákolunk majd reménykedünk, hogy megkegyelmeznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Terror
2017.03.02. 11:54
Egy olyan játékról van szó, amit 1.4 euróért vettem meg. Most tényleg ez fájt a Lucasfilmnek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. m_andras
2017.03.02. 12:31
Az eredeti letölthető a steam-ről.. Jó hogy ennek szebb a grafikája stb, de ha az eredeti alkotója nem szeretné megcsinálni( mint ahogy a DOTT esetén megcsinálták) akkor nem értem miért kell ezen erölködni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mikej95
2017.03.02. 12:34
Simán csak ki kéne adni a játékot "mod" ként és rögtön megoldódna az egész jogi szempontból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim
2017.03.02. 13:29
Mindeközben teljességgel leszarják, hogy olyan Star Wars artworköket árul egy állítólagos UK székhelyű cég (azért állítólagos, mert a hivatalos oldalukon több a nyelvhelyességi hiba, mint egy plázaribi összes tweetjében születése óta), hogy még a "collectors" meg limited edition printhez sem tartozik szériaszám.

Sosem fogom megérteni ezt a prioritáskezelést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!