iPon Hírek

A LucidLogix kispadra küldte a Hydrát

Dátum | 2012. 01. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt hónapok folyamán nem igazán érkeztek olyan alaplapok, amelyek alkalmazták volna a LucidLogix rendkívül innovatív megoldását, az egykoron rendkívül népszerű Hydrát. A Hydra lényege abban rejlett, hogy segítségével különböző videokártyák működhettek együtt, legyen szó csak AMD, csak Nvidia, illetve AMD és Nvidia videokártyákat vegyesen tartalmazó konfigurációról.


A technológia felett a jelek szerint eljárt az idő, ugyanis egyrészt manapság a modern lapkakészletek – néhány kivételtől eltekintve – már támogatják mind az SLI, mind pedig a CrossfireX technológiákat, másrészt pedig a hangsúly a Hydráról más, modernebb technológiákra került át. A Hydra koncepciója továbbfejlődött: a gyártó először a Virtu-val rukkolt elő, amelyhez a cég illetékesei hatalmas reményeket fűztek. A fejlődés itt azonban nem állt meg, ugyanis az XLR8 és a VGWare is elkészült, amelyekkel újabb szegmenseket próbál majd célba venni a vállalat. A VGWare-rel a GPU intenzív és erőforrás igényes alkalmazások távoli szerveren futtathatóak és szinte bármilyen, GPU-val rendelkező konfiguráción elérhetővé válnak, míg az XLR8-cal javítható a beágyazott GPU-val ellátott rendszerek teljesítménye, akkumulátorideje és rugalmassága, esetenként akár jelentősebb mértékben is.

Úgy tűnik tehát, hogy Hydra alapú megoldásokra a közeljövőben egyáltalán nem számíthatunk, ugyanis a tervek között jelenleg nem szerepel Hydrát alkalmazó alaplapok piacra dobása. Korábban a Hydrát az MSI lelkesen támogatta, a cég több Hydra SoC-cal ellátott deszkát is piacra dobott.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. atti2010
2012.01.23. 11:56
Igaz hogy a Virtu is egy kalap sz@r de mindegy, termelik a szemetet keményen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rastawicc
2012.01.23. 11:56
"Az elmúlt hónapok folyamán nem igazán érkeztek olyan alaplapok, amelyek alkalmazták volna a LucidLogix rendkívül innovatív megoldását..."

Nekik ez csak ablakon kidobott pénz volt.
Ugyanis ez a cucc marhára haszontalan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Simba
2012.01.23. 11:57
Talán mert drágák voltak az alaplapok, és nem hiszem hogy túl nagy lett volna az érdeklődés irántuk. Mert hát ki akarna egy nVidia kártyát egy ATI-val hajtani egy gépben. Plusz a hatásfok is kérdéses.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. atti2010
2012.01.23. 12:02
SimbaÉn például hajtottam volna egy olcsó Nvgidia kártyát a Physx kedvéért de nem 30-40% hatásfokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Humbuk
2012.01.23. 13:05
az elgondolás jó volt. Csak a vásárlók még nem voltak elég nyitottak. Biztos hallunk majd még ezekről a megoldásokról ha a diszkrét vga piac tovább szűkül.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. atti2010
2012.01.23. 13:34
Humbuk Biztos hallunk majd még ezekről a megoldásokról ha a diszkrét vga piac tovább szűkül.

Aligha, mivel ahogy szűkül a diszkrét piac úgy platformosodik, akkor pedig egy ilyen megoldásnak semmi értelme, különben sem foglalkoznak már vele mert egyértelmű bukta volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. carraroxt
2012.01.24. 10:13
Sebaj, majd kitalálnak valami új haszontalan szart, amit a marketinggel felfuttatnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!