iPon Hírek

A Lumia 520 a legkeresetteb Windows Phone

Dátum | 2013. 09. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az AdDuplex ismét előállt a Windows Phone legfrissebb statisztikai adataival, és a számok megdöbbentőek. A Nokia fölénye mostanra olyan nagy a vetélytársakkal szemben, hogy nem is igazán lehet más okostelefonról beszélni, ha Windows Phone körökben nézelődünk, mint Lumiáról. Egyedül a HTC az, aki kiemelhető a finnek mellett.

A Nokia az elmúlt hónapban 1,5 százalékkal növelte tovább az előnyét, ami mostanra 88,4 százalékra rúg a többiek előtt. Ez nagyobb hányad, mint amellyel az Android dominálja a teljes piacot, ráadásul gyorsabban is nő. Amennyiben a tendencia nem fog változni, rövidesen 90 %-ot is meghaladó lesz a Nokia szerepvállalása. A finnek mellett hárman vannak, akik mérhetően képviseltetik magukat a piacon: jelen van a Windows Phone 8 pártján a HTC, a Huawei és persze a Samsung. Ebből a trióból azonban egyedül a HTC az, aki még jelentősebb résszel rendelkezik a virtuális tortából. A tajvaniak 8,5 százalékot tudhatnak magukénak, míg a Samsungnak be kell érnie 1,9-cel, a Huaweinek pedig már csak 1,2 százalék jut. Tehát több mint hetvenszer annyi Windows Phone-os gépet adnak el a Nokia márkajelzésével, mint például a Huaweiével.

Ha lebontjuk modellekre a népszerűségi listát, a helyzet akkor sem sokkal jobb. Az első tízesbe a Lumiák mellett befért még a két, nemzetközileg is forgalmazott Windows Phone 8-as HTC is. A 8X és a 8S a hetedik és a nyolcadik helyet foglalja el 4,8 és 3,6 százalékkal fejenként. A legnépszerűbb WP8-at futtató masina a legolcsóbb is egyben. A Lumia 520-ról van szó, melynek toronymagasan a legtöbb eladást köszönheti a Nokia. 31,6 százalékos részesedéssel vezeti a sort egymagában, míg a dobogóra mögötte a Lumia 920 és a Lumia 620 állhatott fel – ez utóbbi megint csak egy olcsóbb variáns, tehát a vásárlók összességében a kedvezőbb ajánlatokat keresik. A jegyzett legfrissebb készülék a Lumia 925 a felhozatalban, ennek 2,1 % jutott, és ezzel éppen a tizedik helyet szerezte meg magának a csúcsgép. Minden bizonnyal a következő hónapok során a Lumia 1020 is fel fog tűnni a listában. A fényképész Windows Phone esetében az ára ellenére nagy népszerűségre számítanak.

Egyébként van még élet a Windows Phone 8-on túl is, ráadásul nem is akármilyen. Most essen néhány szó erről is. Nem sűrűn beszélnek ugyan róla, de a Windows Phone esetében is létező probléma az operációs rendszer szegmentáció. Ráadásul nem is kicsit oszlik meg a piac a Windows Phone 7-es és az újabb rendszert futtató okostelefonok között. Folyamatosan kopnak ugyan ki a felhasználók kezéből a régebbi és olcsó gépek, na meg az újak egyre többen vannak, de így is a piac éppen egyharmada még a korosodó Windows Phone számlájára írható. Értelemszerűen így 67 százalék jut jelenleg a WP8-nak, de a grafikonból látszik, hogy egyre jelentősebb szerepe van – bár mostanra eléggé belassult a növekedés.

A Microsoft és a Nokia egyesülése mindezek mellett csak olaj lesz a tűzre a többi gyártó szemszögéből. A két vállalat a szoros kapcsolat kialakítását követően valószínűleg nagyon hasonló piacot fog alkotni, mint ami az iOS mögött van, csak ezt önerőből "hozzák létre". Elképzelhető, hogy hamarosan – hiába elérhető mindenki számára – nem lesz olyan gyártó, aki a Windows Phone használata mellett tenné le a voksát. Egyedül a HTC tarthat még ki egy ideig, de a fentieket látva, valószínűleg a tajvani gyártónál is meg fogják elégelni, hogy legfeljebb néhány százezres eladás néz ki minden erőfeszítésük ellenére a Microsoft platformján. Egyszerűen a mostani viszonyok mellett már nem gazdaságos külön fejleszteni a WP8 számára a vállalatoknak (természetesen leszámítva a Nokiát).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

32. pasa44
2013.09.30. 17:19
Nem igazán értem, hogy akinek tetszik és megveszi, annak mi tetszik benne?
Egyszerűen nem tudok pozitívumot mondani erre az okostelefonnak nem nevezhető műanyag darabra!
Külső: Gagyi anyaghasználat és ronda. Egy játéktelefonra sokkal jobban hasonlít, mint okostelefonra!
Belső: A wp alapból kevesebbet tud, mint egy Android vagy Ios, de még a Symbian is többet tudott ennél a csempés gagyiságnál. Nagyon sok alap funkció hiányzik a wp-ből! Ja és nem utolsó sorban, kib@szott ronda az egész rendszer, főleg a főmenü (vagy kezdőképernyő, attól függ minek nevezzük). De még ráadásul eléggé bonyolult is az egész rendszer, elég ránézni a Nokia fb oldalára, tele van kérdésekkel, hogy mit, hogyan kell a wp-n. Nem értem a Nokiát, hogy tudott ennyire lesüllyedni az egykori világ első mobiltelefon gyártó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Kirrr
2013.09.30. 17:21
Most világelső a Windows platformon, elképsztő fölénnyel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. tasiii
2013.09.30. 17:39
pasa44

Van is tapasztalatod a rendszerrel és/vagy magával a telefonnal vagy csak trollkodni jöttél?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. gabest
2013.09.30. 17:49
Vajon miért lett az iphone-ból is ilyen sok színes változat? Van akinek pont ez kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. HUFEUR
2013.09.30. 18:11
pasa44:

Tényleg milyen meglepő, hogy különböző embereknek különböző dolgok jönnek be. Nekem sem a kedvencem a WP, de néha használok WP-s telefont nem rossz. A csempés kinézethez hozzá lehet szokni, gyorsan gyors, viszont tényleg elég sok funkció hiányzik belőle, de a legnagyobb hátránya csak az alkalmazások hiánya. Ha feleannyi alkalmazás lenne rá, mint Androidra vagy iOS-re akkor nagyon jó kis rendszer lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Stark
2013.09.30. 18:19
pasa44
Köszönjük ezt a kimerítő és értékes hozzászólást. Ugye te is csak képről láttál még Lumia 520-at, meg WP8-at?
Én kb 1 hónapja vagyok a tulaja egynek, és csak azt tudom mondani hogy ha most vennék telót ilyen árban, újra ezt venném meg! Semmi nyoma az olcsó hatásnak rajta, nagyon is minőségi kis cucc ez, még engem is meglepett mit ad az áráért cserébe. A hasonló árú Androidosak elbújhatnak mögötte.

A WP8 meg bár nem tökéletes, de bőven használható, sőt nekem még tetszik is.
Arról nem is beszélve hogy olyan hardveren tökéletesen suhan, ahol az Android már döcögne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Stark
2013.09.30. 18:23
Ja a WP8 bonyolultságáról meg annyit, hogy mikor megjött a teló akkor fogtam először a kezembe ilyet, de aznap estére már úgy kezeltem a WP8-at mintha mindig is ezt használtam volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. prohlep
2013.09.30. 18:35

Potenciális telefonhasználó belső állapota kevert állapot, egy valószínűségi eloszlás a szóbajövő telefonokon.

Egy mérés úgy történik, hogy a vásárlás átmenetileg bekényszeríti a vásárlót egy tiszta állapotba, azaz kénytelen az egyik telefonra rábökni, természetesen a belső állapotának megfelelő valószínűséggel.

Rögtön a mérés után a vásárló ismét kevert állapotba kerül, de most már tipikusan MÁS az eloszlás a szóbajövő telefonokon.

Márkahűség az a megfigyelt jelenség, hogyha a vásárló nem halálozott el gutaütésben, akkor a megvásárolt termék márkájához tartozó konkrét termékek valószínűsége feljebb kúszik a korábbihoz képest, és közlekedőedény logikával a más márkák termékei lejjebb kúsznak, hogy továbbra is kijöjjön szummában az 1 valószínűség.

Márkavakság az a jelenség, amikor a vásárló a vásárlása után már nem szívesen olvas bárminemű kritikát a méréskor választott márkáról. Megfigyelték, hogy a választott márka szórólapjait később már szignifikánsabb eséllyel nézi meg más márkákhoz képest, ...

... és igyekszik kerülni minden olyan információ forrást, amiből véletlenül az derülne ki, hogy rosszul döntött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. YellowFlas...
2013.09.30. 18:36
Én a haverom 520-át használtam egy ideig, és szerintem remek teló.
pasa44 meg egy troll. Felesleges törődni vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. I.Jozsef83
2013.09.30. 19:09
Az egész ALL 100% -ból 8% vesz Windows Phone telcsit és ezekből a legtöbben a Lómia 520 -at kapták szülinapra névnapra és promóban
Szép telók - és ennyi , lehet vele telcsizni sömösöt küldeni ... alkalmazások száma elenyésző . zero
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. RizeAllard
2013.09.30. 19:20
Nekem Windows 7.8-al van egy 710-es Lumiám a családban még 4 db WinPhone os teló
két 610 és egy 620.... Remek telók, appok közül is annyi van hogy nem győzöd nézegetni. Jah és strapabírók.. 30-as tempónál koppant betonon a teló és egy karc nélkül megúszta...
Csináld meg ezt egy iPhone-al vagy egy Samsunggal. Azok már ripityára törtek volna.

Akinek meg nem elég közel 300.000 app az maga a google vagy csak egy papagáj aki csak azt tudja mondani amit valahol látott vagy olvasott..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. CyberPunk6...
2013.09.30. 19:27
Én csak azt nem tudom mi a fene az a sok alkalmazás, amit az emberek hiányolnak és kell a telefonra.

Nem trollkodás, én elhiszem, hogy valakinek kell, de mi az?

Én chatelni, e-mailezni, telefonálni, naptárnak, netezni, zenét hallgatni használom a telefont. Időnként navigálni, dokumentumokat olvasni.

Ezek közül egyedül a pdf igényel extra alkalmazást, ami van is, a többit alapból tudja.
Nah, még egy olyat is használok, ahol egybe van gyűjtve minden hálózati beállítás.

Szóval, akkor két kérdésem lenne. (egyik sem trollkodás, tényleg érdekel)
Mi az amit alapból kéne tudnia, és még sincs benne (állítólag alap dolgokat nem tud).
Mi az amilyen appoknak lennie kellene és nincsen az áruházban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. DemonDani
2013.09.30. 19:33
A piac 8,7%-a WP, így a piac 1,7%-a Lumia 520. Ha jól számolom. Az ebszolút nem rossz... Sőt. Egyébként a hardvert figyelembe véve az 520 a legjobb vétel jelenleg, csak a kamera mellől nagy kár hogy kimaradt a vaku. Nemrég potom 31-ért volt újonnan a t-nél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. RizeAllard
2013.09.30. 19:48
Azt ki is felejtettem, hogy navigációs képességét tekintve pedig messze társai előtt jár a NOKIA. Nem csak A-GPS-és a szokásos adatforgalmat igénylő módon lehet csak használni, hanem rendes GPS antenna van benne mely a GLONASS (orosz műhold rendszer, az Atlas orosz megfelelője) műholdakat is képes befogni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. ADAMEX
2013.09.30. 20:32
Pár hete egy HTC 8S boldog tulaja vagyok és minden kis hiányosságával együtt elégedett vagyok vele. Jó anyagminőség, gyors a rendszer és 3 napig bírja egy töltéssel.
Amúgy melyik appot is hiányolja mindenki? Mert én mindent megtaláltam amit eddig szerettem volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. vivanto
2013.09.30. 20:45
Vicces, hogy amint rákérdeztek páran konkrét appokra már elhalgatnak a hisztizők. Persze érthető is, hogy miért van kevesebb alkalmazás. Az MS fejlesztői licenszdíjának köszönhetően csak az fejleszt rá, aki ért is hozzá és szeretne nyerni is rajta, nem árasszák el minden trágyával a marketplace-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. j.panzer
2013.09.30. 20:58
A Lumia 520 a legkeresetteb Windows Phone - me ocsó...
Ha a WP egy használható OS lenne, és nem lenne tele hiányossággal, ergonómiai hibával, a Nokia már jóval előrébb lenne. Így meg csődben van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. CyberPunk6... j.pan...
2013.09.30. 21:06
Konkrétumokat kérlek. Konkrét dolgokat nevezz meg.
Mivel téged már többször láttalak valótlan dolgokat állítani (objektív kérdésekben), ezért a kérdésem nem költői.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. KisDre
2013.09.30. 21:49
legkeresetteb - legkeresettebb

NEM akarok grammar náciskodni, csak egyszerűen szembetűnt nekem és zavar
(pedig amúgy nem szokott érdekelni a helyesírás, én a muszáLY -t is kedvelem)

na ennyit offoltam

folytassátok a teló harcot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. j.panzer
2013.09.30. 22:29
Bocsi, de nem. Akár hányszor elmondtam, hogy mi a gondom, az lett a vége, hogy én vagyok a hülye, és a WP szent és sérthetetlen, és amúgy is úgy tökéletes ahogy van. Ezek után én soha többet nem állok le vitázni (pontosabban én eszmét cserélni szernék, csak soha nem az lesz a vége, és nem miattam) Nokia fanokkal. Aki használt már WP-t tudja, hogy milyen hiányosságokról beszélek, aki nem az meg olvasson utána fórumokon, hogy mit utálnak benn az emberek, és miért egy 3%-os vacak az egész platform. Van aki együtt tud élni a zakkanásaival, de a userek 99%-a (oké,csak 97%) sikitófrászt kap tőle.

Ez az én véleményem, aki elfogadja, jó, aki nem, nem érdekel.

Amúgy potenciál van benne, ha kicsit rendbe raknák az OS-t, és kijavítanák az (amúgy menthetetlen, és magyarázhatatlan) dolgait, akkor jó kis OS lenne. Tetszik a stabilitása, a gördülékenysége (igaz a C64-es grafikát nem túl nehéz, kihajtani), és az, hogy egységes maga a felület (Tehát, hogy a különféle gyártók nem skinezhetik).
Ami nem teszik, az a testre szabhatatlanság (és ez nem függ össze a skinezhetősséggel, mert ha maga az MS úgy írná meg, hogy jól testre lehessen szabni, nem lenne gond), a buta grafikai világ, és úgy 2 tucat (amúgy nem nagy, tehát akár könnyel orvosolható) hiányosság, és sok buta hiba (ami mind csak tervezői döntés, ha akarnák, sec perc alatt javítani tudnák).

Ha az MS leülne a fenekére, és elolvasná, hogy az embereknek mi a baja a platformmal, javítaná őket, tenne bele egy Notif.Centert, és megoldaná, hogy jól testre szabható legyen, akkor a WP9 akár egy nagyon jó OS is lehetne, addig viszont én képtelen vagyok elviselni az ostobaságait. És nem érdekel, hogy ki mit gondol róla, ez az én véleményem (és nagyjából mindenkié, akit ismerek, és volt WP a kezében. Még akkor is, ha ez nem túl reprezentatív. De az eladások magukért beszélnek).
Itt lezártam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. CyberPunk6... j.pan...
2013.10.01. 00:19
blabla levegőbe beszélés. Mellé duma...

Eddig 1, a notification center. Ugyan én nem használok sok appot, így tudom követni a csempéken is, ami fontos, de legalább írtál egy konkrétumot. Ezt a következő gddr3 része lesz. kb 5-7 hónap múlva várható.

Ez lenne minden hibája? Mert a többi csak ködösítés. Írj le konkrétumokat.

Btw nem vagyok nokia fan, de téged megrögzött ms haternek ismerlek. Minden velük kapcsolatos cikk alatt ontod a szidalmazásukat tények nélkül. Anno mikor megmondtam valamiről egy win8 cikk alatt, hogy nem igaz, meg is mutattam. Aztán a következő héten egy másik ms cikk alatt nyomtad ugyanazt érvként, amiről addigra tudtad, hogy hazugság.

De írj konkrét tényeket, és ne ilyet, hogy csúnya, mert ez szubjektív, ennyi erővel az andorid csúnya és kész. Ebbe természetesen nem lehet belekötni, mert ez szubjektív dolog. A funkcionalitásba leget, de erre meg nem mondasz semmit, csak mellébeszélsz...


Ráadásul az információid elavultak, mert a részesedése több nagy európai országban 10% körül van, 1 évvel ezelőtti 4%-hoz képest, ami igen szép előrelépés. Több, mint duplázás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. dbori
2013.10.01. 01:06
Cyberpunk666. Először valaki szívemből beszélt... Iphone-om van és galaxy s3. De ez hogy mekkora az app kínálat meg a többi faszság kurvára idegesít. Az appok 99,99% tökéletes baromság, de tényleg. Nagyon kevés van amit persze felrak az ember, de azok úgyis vannak minden platformom. (skype, viber stb) De hogy egy op rendszert minősítene az app kínálata... Egy op rendszert véleményem szerint annak használhatósága minősít. Ezért fos az android és ezért kurva jó az ios. Azon töröm a fejem, hogy lecserélem az s3-at egy windowsosra mondjuk a 925-re. Csak nem használtam még. A kérdés a wp os is olyan szaggatós szar mint az android vagy az gördülékeny? Ha valaki objektívan válaszolna megköszönném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. vivanto dbori
2013.10.01. 08:16
A WP7 esetében nagyon ritkán (annyira hogy ~2 év alatt kevesebb, mint fél tucatszor tünt fel) még megakadt a GUI vagy adott app indításánál, ezt WP8 alatt még egyáltalán nem tapasztaltam - ami az erősebb HW-nek is köszönhető valószínűleg.

Az app kínálat meg pontosan csak annyi amit a haterek idetolnak, egy hamis mérőszám. Nem érdekel hány tonna almám van ha csak egy rekesz olyan, ami még nem rohadt meg (és most nem az apple-re akartam utalni). Mondjuk ez nem valami jó példa, a maradék még jó lesz pálinkának.

Ennek elenére azért én azt javasolnám, hogy ha van lehetőséged mindenképp próbáld ki legalább pár napra egy ismerősödét, mert a menu és az OS struktúrája merőben eltér a másik két rendszertől. Az pedig tény, hogy nem fog mindenkinek tetszeni.

@j.panzer
Csak azért lehetett az a vége, mert támadható volt az érvelésed. Talán el kéne gondolkodni hogy milyen semmitérő a kritikád ha minden fórumon könnyedén megcáfolják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. LechooEdy
2013.10.01. 09:59
Jó kis teló az 520, csak a vaku hiányzik róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. j.panzer
2013.10.01. 11:05
CyberPunk666

Mondtam már, nem kezdek vitába. Ez a véleményem. (És pont nem érdekel, hogy az neked tetszik-e, vagy sem, vagy hogy mit gondolsz róla. No offense.) PONT.
Más.
Olyasmit nem szoktam írni, amiről tudom, hogy hazugság. Max XY érv nem győz meg, nem találom kielégítőnek, adott problémára megfelelő megoldásnak.

Az állítólagos MS heaterségemről csak annyit, hogy 20 éve napi szinten használok MS programokat, így ezt nehéz lenne rám sütni. Igazából pont ez a bajom, hogy 20 éve használok MS programokat, és az új irányvonal nagyon nem ergonomikus, hatékony. Tapasztalataim alapján csak a baj van az új MS termékekkel (Win8, WP, az RT-t már nem is említem, az nekem maga a sátán. Olyan Windows, amin nem megy semmi Windows... FCK... Ráadásul drágábban, mint egy átlag atomos cucc, ami bár lassú, de legalább megy rajta az Office, a Photoshop, a kedvenc levelezőpogim (ami semmilyen más platformon nem elérhető), GOG játékok, vállalati szféra miatt Steganos cuccok, kiterjett hardvertámogatás stb, stb, stb...).

Szóval nekem az a bajom, hogy az új termékek irracionálisak. Azért ostorozom őket, mert a felhasználójuk vagyok, és az is szeretnék maradni, ugyanakkor nem szeretnék olyan terméket használni, amit nagyságrendekkel kényelmetlenebb, mint amit megszoktam.

Igazából szerencsére fejlődnek az említett progik, csak nem elég gyorsan. De remélhetőleg a W9/WP9 már faxa kis OS-ek lesznek, és nagyon nem kizárt, hogy 1-2 év múlva (ha tényleg kellően használható cuccokat tesz le az MS) én leszek az egyik legnagyobb éltetőjük. Csak tényleg változtatniuk kell a mostani irányvonalon (nem is azon, mert az alapkoncepció mindenütt jó, a megvalósítás nem kielégítő).
Alapvetően amit a WP elfogadható kényelmi/használhatósági szintre fejlődik, én ismét visszaváltok rá, de ehhez az kell, hogy legalább hozz egy 10 éves Nokia használhatóságát, és ne legyen már annyira kötött, beállíthatatlan, személyre szabhatatlan, amilyen most.
De ez gyanítom legjobb esetbe is WP9 és addig is az MS-nek tényleg el kellene kezdenie figyelni a felhasználói igényeire.

Azért ha megnézed, hogy a WP3%, a Surfica akkorát hasalt, mint egy részeg atombomba, a W8-ból meg fele annyit adnak el, mint Vistából, és bár kivejezetten a tablet piac kedvéért barmolták szét az asztali felületet, ott még 1%-os részesedésük sincs... hát látszik, hogy a felhasználók igen nagy részének nem tetszenek az új termékek.

Mondom még egyszer, az alapötlet jó, csak a megvalósítást kéne vonzóbban prezentálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. vivanto j.pan...
2013.10.01. 12:36
Valóban, áruld már el mi volt olyan retenetesen sikeres a Windows CE alapú mobilokban ami a WP7/8-ból hiányzik? Már ha egyáltalán használtál valaha ilyen készüléket.

A Win RT-t meg már rengetegszer kivesézték számtalan fórumon, ha ennyire érdektelen vagy remélem Te is elnézed nekem hogy nem vitázok a kettős mérce fogalmáról. Legyen elég az alábbi idézet egy olyan légitársaságtól, akik eddig iPad-et használtak:

"We come to the realization that we really needed an enterprise solution. Not just a document reader."
forrás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. 5hR3kY
2013.10.01. 12:53
Ha annyira jó ez a WP akkor miért nem látok mindenki kezében ilyet? Miért van tele minden Androiddal meg iPhone-nal? Alapvetően én egy rendszernél azokat a tulajdonságokat figyelem amiért érdemes beruházni rá, de én még semmi olyat nem láttam amiért érdemes lenne egy WP telefont vennem.

CyberPunk666: Azért lett 4%-ról 10%-ra növekedés a piaci részesedésben mert betáraztál belőle pár darabot magadnak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. j.panzer
2013.10.01. 16:29
Persze, bizonyos országokban nő a WP részesedése, de világviszonylatban még mindig 3-4% körül van.
Csóró országokban veszik a ruppótlan 520-ast, mint a cukrot, mert ez az első WP-s teló, amit annyiért adnak, amennyit a hardver ér. Az összes többi eddig túl volt árazva. És nekem az nem indok, hogy de a WP 512 RAM-on is smooth. Ez olyan, mintha ugyan annyit kérnének egy Suzukiért, mint egy csúcs BMW-ért, mert hát a sebességhatár 130, és annyit a Suzuki is megy... na ilyen cáfolatok szoktak lenni, ami nekem nem cáfolat, már elnézést.

Az RT-ről. Igazából a létezés nem, az árazása fáj.(Meg az, hogy az értelmes fejlesztésektől szív el pénzt, időt, energiát). Ha már 100-120 kürül lehet kapni olyan Atomos tabletet, amivel MINDENT meg lehet csinálni, amit egy RT-vel, akkor ne kerüljön már egy RT 250k-ba, amivel TIZEDÉT sem lehet megcsinálni annak, mint amit egy Atomos tablettel.
Olcsó tabletnek, gyerekeknek, konyhába (ezt az MS találta ki), strandra jó lenne 50k-ba egy RT-s tabi, játszani, tartalomfogyasztásra, de 250k enyhén nevetséges árazás valamiért, ami semmivel nem tud többet, mint egy 50 rugós kínai android, az alkalmazáskínálata meg tizede sincs. De hajrá... Ha csődbe akar menni az MS húzzon csak be még pár ilyen milliárd dolláros bukást, és csináljon viccet a brandből. Legjobb úton halad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6... j.pan...
2013.10.01. 16:53
Nem a csóró országokban... http://winmagazin.blog.hu/2013/09/30/nemetorszagban_csak_egy_szazalekra_az_iphone-tol_a_wp

Az rt-t nem tudom minek kevered ide, a wp-be nem tudtál belekötni, hát jöttél mással. Mi köze van ehhez a hírhez vagy a hozzászólásokhoz az rt-nek?

Majd lehet nekiállok visszakeresni, de az ominózusa eset ilyen van/nincs szintű volt, nem pedig számodra kielégítő/nem kielégítő.

A win8 eladások mennyisége egy éves szinten 10%-nál is nagyobbat eső piacon történik, ahol a válság előtt megjelent rendszerekhez hasonlítják. Nem sikeres, de a kép erősen árnyalt. Ráadásul bizonyos szegmensekben még konkurenciát is kapott. De ez megint nem tartozik a témához.

A wpról még mindig nem volt semmi konkrét pedig már két hozzászólást is megejtettél azóta, hogy közölted nem írod le. Ez így eddig a levegőbe beszélés. Ha legalább konzisztensen nem jöttél volna ide, még el is lehetett volna fogadni az indokod, de két kiadós hsz után már egészen más a megítélés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zabalint
2013.10.01. 17:01
vivanto:
Tudod mi az érdekes? Hogy a Windows Mobile-nak pont az volt az előnye a fénykorában, hogy sok app volt hozzá (igaz még nem appstore-os formában elérhetően) a többi platformhoz viszonyítva, mivel a PocketPC 2002-től a Windows Mobile 6.5-ig fennállt a visszafelé kompatibilitás. A Windows Phone-nak meg éppen az a hátránya, hogy a mai riválisokhoz képest kevés az app. Persze, lehet mondani, hogy csak be kell futnia a platformnak, egy probléma van, hogy a WP8 eleve más irányt vett, mint a WP7, ha majd a WP9 és a WP10 is más lesz, akkor soha nem lesz elegendő app. Márpedig okostelefont az ember elsősorban az appok miatt vesz, akinek a jóféle beépített funkciók kellenek, annak ott vannak a feature phone-ok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CyberPunk6... Zabal...
2013.10.01. 17:17
Zabalint: Igazad is lehetne, ha lenne normális méretű érintőképernyős netezésre alkalmas, jó gyári beépített programokkal szerelt feature phone.

De a valóság az, hogy ha netezni akarsz rajta, meg normális gyári appokat, akkor csak okostelefonból válogathatsz.

Állítom neked, hogy az okostelefont használók többségének tökéletesen elég lenne egy jól felszerelt feature phone (nekem is), csak ilyet nem gyártanak. Egyáltalán nem is fejlesztik őket évek óta, és mérföldekkel le vannak maradva alapfunkciókban is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dbori
2013.10.01. 20:54
Egyet értek. Egy telefon nekem alapdolgokat kell csak tudjon. Email, skype, viber telefonálás sms. Fotó legalább 8mp, hogy lehessen vele doksit scannelni elfogadható minőségben. De sajnos ezt csak okos telefon tudja, nem is értem miért. Azt gondolom az emberek 80%-nak hasonló az igénye. Sokkal fontosabb, hogy ezeket a funkciókat milyen minőségben nyújtja. Pl. az s3 fogja magát és pl 6 mp-re néha megakad a kontakt listánál. Nem értem miért, mert általában jó. Na ezért nem ér egy kalap fost az android. Ismerőseim is hasonlóra panaszkodnak, tehát nem egyedi probléma. Ezért én azt gondolom, hogy akinek androidja van és megvan vele elégedve annak nem is igazán kell az okos telefon, csak úgy van szórakozásra. Ebben az esetben persze tökéletes. A véleményetekre vagyok kíváncsi a wp is csinálja ugyanezeket vagy az működik tökéletesen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!