iPon Hírek

A MacBook Air ellen küldi harcba új termékét a Xiaomi?

Dátum | 2016. 07. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A kínai Xiaomi rengeteg termékkel képviselteti magát a piacon, amelyek többnyire jó minőségűek, mégis kedvező áron kerülnek az üzletek polcaira. Az ár-érték bajnok gyártó hamarosan egy újabb területre teheti be a lábát: a pletykák szerint olyan notebookkal készülnek a cég mérnökei, ami az Apple MacBook Air noteszgépei ellen szállhat harcba.
A rendelkezésre álló információk egyelőre pletykaszintűek, ám mindenképpen van bennük logika – július 27-én pedig kiderül, volt-e valóságalapjuk. A BenchLife.info munkatársai szerint az érkező noteszgép 13 hüvelykes képátlójú kijelzőt kap, viszont érintő funkció nem jár hozzá. A házon belül egy Skylake architektúra köré épülő Intel Core i7-6500U processzor foglal helyet, amihez 8 GB-nyi rendszermemória jár, arról azonban nem esett szó, hogy milyen adattároló-opciók közül lehet majd választani.
Az viszont biztosnak tűnik, hogy lesz a terméken USB 3.1 Type-C port, amelyen keresztül akkumulátortöltésre és adatátvitelre egyaránt lesz mód. Az még nem világos, hogy az USB 3.1 Type-C porton kívül lesz-e más csatlakozó az új noteszgépen. A források szerint a MacBook Air ihlette Xiaomi noteszgép nem csak 13 hüvelykes, hanem 11 hüvelykes változatban is elérhetővé válhat. A Windows 10 alapú újdonság(ok) érkezésére utalhat az is, hogy a Xiaomi július 27-én ismét friss termékekről ránthatja le a leplet – hogy ezek tényleg a noteszgépek lesznek-e, az majd akkor kiderül. A nemrégiben bemutatott termékek után egy notebook piacra dobása mindenképpen nagy durranás lenne.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. rfj1989
2016.07.19. 10:10
Szeretettel várjuk! Jó hatással lenne a piacra az biztos, pláne ha itt si hozni tudják azt a jó árazást mint a telefonoknál. Remélem sok model lesz ami lefed több réteget (alsó, közép és felső kategória).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani
2016.07.19. 11:37
Itt nincs kérdés igazából, lassan egy éve, hogy szinte havonta lehet róla hallani, egyszer már tényleg elkészülhetnek vele...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Worlon
2016.07.19. 11:58
Az meg a másik kérdés, hogy lehet-e majd kapni egyáltalán.
Sajnos a Xiaomi Kínát és Indiát leszámítva nem értékesít hivatalosan szinte sehol sem. Még a legtöbb telefonjukba a B20-s modemet se teszi bele.
Elhozták bemutatni Európába a Mi5-t és ezek után még csak nem is értékesítik itt, valamint szintén nem teljes mértékig kompatibilis a helyi frekvenciákkal.

Bár tudom, PC, noti esetében nem ekkora gond, de akkor itthon is csak kintről lehet megrendelni, vagy itthoni bolt hozza be. A garancia és a támogatás meg bajos lehet így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. djkissmrt Worlo...
2016.07.19. 15:25
Teljes mértékben egyetértek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. TigerCat Worlo...
2016.07.23. 00:16
A billentyűzetkiosztásról nem is beszélve... Telefonnál ez nem kritikus, de ahol fizikai billentyűk is megjelennek, ott már nem egyszerű a lokalizáció.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!