iPon Hírek

A Medal of Honor megy vissza a fiókba

Dátum | 2013. 02. 01.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az EA ismét félreteszi a nem olyan rég újra feltámasztott címet, miután az jóval az elvárások alatt teljesített. Különösen a Warfighter bukott nagyot, de ez nem is csoda, mert a játék nemes egyszerűséggel rossz lett.

"A kritikusok sarkított véleményüket olyan pontszámokkal fejezték ki, ami legyünk őszinték, alacsonyabbak voltak mint amit a játék megérdemelt" - nyilatkozta Peter Moore a legutóbbi pénzügyi megbeszélésen. "Ezt már magunk mögött tudjuk. Kivesszük a Medal of Honort a rotációból és alkotunk egy tervet, folyamatos évről-évre betáblázott shooter kínálattal." Az EA Labels elnöke, Frank Gibeu még hozzátette, hogy milyen kasszasikerekre kiélezett a piac és milyen stabilan kell teljesíteni adott időszak alatt. "Melléfogtunk a Medal Honorral és vállaljuk is érte a felelősséget." Ettől függetlenül sok más helyen jól teljesített a kiadó, a FIFA 13 például több mint 12 millió eladott példányt tudhat maga mögött az előző év negyedik negyedévével bezárólag. Ez 23%-os növekedést jelent a FIFA 12-höz képest. A Battlefield 3 Premium 2,9 millió előfizetőt tudhat magáénak, ami több mint 108 millió dollárt hozott a konyhára. A cég a Medal of Honor miatt viszont így is alulteljesített a várakozásokhoz képest, a nettó 1,25-1,35 milliárd dollár helyett, csak 1,18 milliárd bevételt produkáltak. Nem mellesleg az ezt megelőző évben 1,65 milliárdot tudtak felmutatni, de önmaguk védelmében felhozták még, hogy a végén járunk egy konzolciklusnak, ami szintén visszahúzó tényező. A 2014-es gazdasági évbe való belépés tájékán az EA azt is elmondta, hogy az Insomniac kooperatív shootere, a Fuse át lett csúsztatva a 2014-es gazdasági év első negyedévére, vagyis a 2013-as kalendáriumi év második negyedévére. A kiadó nagy reményeket fűz a Dead Space 3-hoz is, amihez vastagon kapunk majd letölthető tartalmakat. A Crysis 3 előrendelések is szép számokat produkálnak, csaknem 40%-kal meghaladják a Crysis 2 előrendeléseinek számát. Ezeken kívül sokat várnak még a Sim City-től és a Real Racing 3-tól.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. gab78
2013.02.01. 16:36
"Különösen a Warfighter bukott nagyot, de ez nem is csoda, mert a játék nemes egyszerűséggel rossz lett." Ezzel nem értek egyet, ha a játok CoD címként jött volna ki, mindenki oda meg vissza lenne érte... egy baj volt vele, hogy nem lett igazi egyéniség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Aviform
2013.02.01. 17:23
"A kiadó nagy reményeket fűz a Dead Space 3-hoz is, amihez vastagon kapunk majd letölthető tartalmakat."

Remélem megbosszulja a gamer társadalom, úgyhogy ne fűzzenek nagy reményeket a DS3-hoz. Az új dead space(direkt írtam kisbetűvel) üzletpolitikája és PC fejlesztési kijelentése elfogadhatatlan. Szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Gyurkov
2013.02.01. 17:46
Elszúrta az EA csak fájdalmas lenne beismerni... annyi ember nem tévedhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Emerich
2013.02.01. 18:26
Egyetértek gab78-al a cod sorozat egyik részénél sem lett rosszabb a medal of honor warfighter igaz jobb sem. Személy szerint többet vártam tőle ezért elő is rendeltem, mára már bánom. Dead Space 1-2 szerintem nagyon jó volt és egyikkel sem foglalkoztak sokat a pc-s portal ha a történet és a játékmenet felér a 2-höz akkor már megérte előrendelni. Az meg, hogy nem foglalkoznak a pc-s portal nem új dolog, és szerintem a következő konzol generációval ez még inkább így lesz. Kár ezen mérgelődni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kunrichard
2013.02.01. 19:08
Nekem pl egyáltalán nem tetszett a Warfighter.
Bugos és uncsi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. bunfi
2013.02.01. 22:01
Tényleg? Talán ha esetleg lett volna valamilyen egyéb ráaggatható jelző a játékra, minthogy szar, sablonos, bugos, unalmas, akkor nem itt tartanánk. Most tényleg elvárjuk, hogy az agyonmarketingelt szemét jól fogyjon. Azt hiszem ideje lenne már az EA-nek csőbemenni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Trevize198...
2013.02.02. 11:16
Na most a Medal of Honor 2011, az a CoD-ok mellett egy nagyon, nagyon fasza kis játék volt. Szerintem jobb is volt mint a rivális széria, csak rövid. Viszont a Warfighter egy szégyen, egy rakat szar. Pedig az elején még annyira tetszett a grafika az első pályán, hogy na mondom, vééééégre. Utána meg a grafika is szarabb lett a történet 0 és így a játék nem volt élvezhető. Mégegyszer mondom, a Warfighter-re szerintem a szégyen szó illik a legjobban. De nem igaz, hogy nem volt az EA-nél két átlagos tizenéves akik letetsztelték volna és megmondták volna a frankót mielőtt kiadják. Olyan mintha direkt akartak volna bukni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. asaca
2013.02.02. 11:37
Én megvettem a Warfighter-t.Nagy hiba volt.Az ujabbat meg látni se akarom.
Ami EA kezd gáz lenni.Az örök kedvencelead Space-el is mit müveltek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Skorbut
2013.02.02. 17:14
Buli van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. AgeOfVampi...
2013.02.03. 01:09
Hát az utóbbi időben nem nagyon találkoztam jó EA játékkal De sajnos ma ez a divat úgy látszik ,és még az olyan jónak induló játékokat is sikerül elrontani, mint a crysis 2 vagy az assassin's creed 3 (tudom, hogy az utóbbi nem EA), akkor az ilyen végtelenül sablonos semmi újjal nem kecsegtető gémek... pff.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. FXDominato...
2013.02.03. 08:02
2 év múlva majd az olvassuk,hogy a ROVIO(Angry birds) megvette az EA-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ByrDer
2013.02.03. 10:04
Nem hiszem hogy bárki meg akarná venni az EA-t. Minden (egykor tiszteletre méltó) címük amiket az évek során felvásároltak, mára porig romboltak, és az erkölcsi értékük gyakorlatilag semmivé vált (a medal of honor csak a legutóbbi a hosszú listán).

Esetleg még az activision fanyalodhatna rájuk ha elfilléresednek a részvényeik mivel náluk is csak a pénzre mennek és nem bánnának még vagy öt mass effectet meg dragon age-et, need for speedet, battlefieldet mielőtt végleg beadják ezek a címek is a kulcsot (ami pár éven belül bekövetkezik). Bár ez a veszély nem fenyeget mivel annyi birka veszi a sok selejt játékukat full 60$+-os áron, hogy még jó néhány évig hízhatnak a nem megérdemelt pénzhegyeken.

Aztán csak felvásárolják a következő ígéretes címet, azt is kifacsarják, kiárulják a szerveket a tetemből, abból a pénzből megint vesznek egy új stúdiót és így tovább...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szacsee24
2013.02.03. 17:31
Áhh ByrDer +1 csak ennyit tudok mondani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!