iPon Hírek

A Media Player elcsendesíti a zenei weboldalt

Dátum | 2007. 04. 05.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | MULTIMÉDIA

Egy a kis és független művészek körében népszerű zenei oldal felfüggeszti működését, mert nem kompatibilis a Microsoft Windows Media Player-ének legújabb verziójával.

A Weedshare (http://www.weedshare.com/), amely 10 000 zenésznek ad otthont és 100 000 számot tárol, a jövő héttől lekerül az internetről négy évi működés után, mert a Windows Media Player 11 nem játssza le azokat a zenei fájlokat, amelyeket úgy frissítettek, hogy fizetőssé váljanak a fogyasztók számára.


A Weedshare tulajdonosa, a Shared Media Licensing vállalat saját információit teszi bele a zenei számokba, és ezáltal a számokat háromszor lehet lejátszani, mielőtt fizetősekké válnának. A Microsoft biztonsági fejlesztései a WMP 11. verzióján ugyanakkor úgy olvassák a fájlokat, mintha azok nem lennének legálisak és nem engedik lejátszani őket.

John Beezer, a Shared Media elnöke elmondta a The Register internetes hírlapnak, hogy cége nem tudott tovább várni a WMP-re, miután az már hat hete próbálta kijavítani ezt a hibát. A Shared Media hasonló esetet élt át a Windows Vista-val a dokumentált Active X-szel kapcsolatban is.

”Otthagyjuk a Microsoft-ot, mert túl sok a költség és túl sok a csalódás körülötte" - mondta Beezer. A Shared Media egy kevésbé a Microsoft-tól függő szolgáltatással éled majd újra: MP3-on, Flash-en, az Open Mobile Alliance DRM 2.0-es verzióján és a Microsoft újonnan meghirdetett PlayReady-jén.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.04.05. 17:27
Egy a kis és független művészek körében népszerű zenei oldal felfüggeszti működését, mert nem kompatibilis a Microsoft Windows Media Player-ének legújabb ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!