iPon Hírek

A megszokottól eltérő felépítésű szenzoron dolgozik a Sony

Dátum | 2016. 06. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sony a különböző képérzékelők terén kiemelkedően jó piaci pozíciót szerzett magának az elmúlt években, főleg az akciókamerákban és az okostelefonokban, illetve táblagépekben örvendenek nagy népszerűségnek a japán vállalat termékei. Ahhoz pedig, hogy ezt elérje a Sony, nem a vak szerencse, hanem a kiváló fejlesztések kellettek. A gyártó természetesen a jövőben is szeretné megtartani a kiharcolt pozícióját, és éppen ezért rengeteg különböző újításon dolgozik annak érdekében, hogy a szenzorjai még jobbá válhassanak.
Friss pletykák szerint a Sony ezúttal egy olyan alapanyaggal kísérletezik, ami nem megszokott a fogyasztói piacra szánt kamerák körében. A SiOnyx jelölésű megoldásról van szó, amit sokszor csak Fekete Szilíciumként emlegetnek. Ezzel leginkább éjjellátóknál lehet találkozni, ennek pedig az az oka, hogy kiemelkedően jó az érzékenysége. A Fekete Szilíciumra épülő képérzékelők esetében a szenzor elején porózus szilícium található, melynek köszönhetően a tükröződés, visszaverődés jelentősen csökken – ezt lézeres eljárással állítják elő. Ebből kifolyólag akár 46 százalékkal is növelhető az egység érzékenysége.
Egy CCD és egy SiOnyx érzékelő képe sötétben. A Sony megoldása jelentősen eltérhet ettől, ez ugyanis egy 2013-as kísérlet eredménye.
Egyelőre semmilyen konkrétumot nem tudunk arról, hogy a Sony pontosan milyen termék létrehozásán fáradozik. Remélhetőleg hamarosan többet meg tudunk a japán vállalat SiOnyx szenzoráról, és már azt is látni fogjuk, hova szánják a fejlesztést.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!